Antena Căutare

România contra România. Elvețianca Timea, tenismena cu origini ungureşti, la final de meci: "Sunt din Satu Mare, vă mulţumesc, românilor!"

Timea Bacsinszky- Simona Halep, un meci memorabil, două ore şi 28 de minute în urma cărora câştigătoare a ieşit prima judecătoare.

România contra România. Elvețianca Timea, tenismena cu origini ungureşti, la final de meci: "Sunt din Satu Mare, vă mulţumesc, românilor!" Galerie
Timea Bacsinszky

Timea Bacsinszky- Simona Halep, un meci memorabil, două ore şi 28 de minute în urma cărora câştigătoare a ieşit prima judecătoare. Însă nu pierderea Simonei (5 WTA) a impresionat milioanele de români, căci în sport nu există vreodată doar "a câştiga", ci şi "a pierde", ci gestul Timeei (20 WTA) de la final.

Sportiva a spus că e originară din Satu Mare și a mulțumit "pe limba lor" românilor. Un moment în care în tribune s-a lăsat tăcerea, iar în faţa televizoarelor sau a plasmelor de acasă, telespectatorii au fost încercaţi de o clipă de confuzie. La Miami nu a jucat Elveţia contra României, ci România contra România.

Nici Halep nu a ezitat să îşi laude contracandidata, fără vreo urmă de ranchiună. "Bacsinszky a făcut un joc bun, a jucat inteligent şi s-a mişcat bine. A meritat să câştige. Serena nu e totul într-un turneu. După cum vedeţi, nu am pierdut această partidă contra Serenei. Fiecare jucătoare evoluează bine la acest nivel şi trebuie să fim mereu pregătite", a declarat Halep pentru Miami Herald.

Cele două jucătoare nu au fost la prima lor întâlnire pe un teren. Cele două au jucat una împotriva celeilalte în 2010, la turneul de la Torhout (Belgia), când Simona s-a impus cu scorul de 6-1, 6-3. Cinci ani mai târziu, aveau să se întâlnească din nou, în finala turneului de tenis de la Shenzhen (China). Şi acum, în sferturile de finală ale turneului de la Miami, scorul a fost 4-6, 6-3, 6-2 în favoarea elvețiencei. Probabil nu va trece mult timp până Timea şi Simona se vor întâlni, din nou, într-un duel.

Cine este Timea Bacsinszky?

Sportiva este pe jumătate româncă, și mai mult decât atât, tatăl acesteia, Igor Bacsinszky, este originar din Satu Mare. Igor Bacsinszky s-a născut în Satu Mare, și a fost campion de juniori al României, dar a fugit din țară și s-a stabilit în Ungaria în anul 1978. În 1981, Igor Bacsinszky s-a căsătorit cu unguroaica Suzanne și împreună s-au mutat definitiv în Elveția, acolo unde în 1989 avea să vină pe lume Timea. Tatăl Timeei s-a apucat să antreneze în anii ’80, iar în 2002 a fost declarat cel mai bun antrenor de tenis al Elveției. Igor a antrenat-o și pe Timea până la vârsta de 15 ani.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x