Antena Căutare

S-au născut din aceeaşi mamă şi au jucat unul împotriva celuilalt la EURO 2016! Povestea fraţilor fotbalişti pentru care lupta pentru victorie a fost mai puternică decât sângele

Se spune că "sângele apă nu se face", indiferent de situaţie. Că o legătură consangvinică nu poate fi distrusă de distanţă, ceartă, separare, interese. Doi fraţi fotbalişti au luptat sâmbătă, în meciul Albania - Elveţia, câştigat de cea din urmă, de părţi diferite ale baricadei. Fraţii Xhaka, Granit şi Taulant, s-au născut la Basel, dar primul a ales să reprezinte Elveţia, în timp ce al doilea evoluează sub steagul Albaniei. Cum a fost posibil aşa ceva? 

Se spune că "sângele apă nu se face", indiferent de situaţie. Că o legătură consangvinică nu poate fi distrusă de distanţă, ceartă, separare, interese. Doi fraţi fotbalişti au luptat sâmbătă, în meciul Albania - Elveţia, câştigat de cea din urmă, de părţi diferite ale baricadei. Fraţii Xhaka, Granit şi Taulant, s-au născut la Basel, dar primul a ales să reprezinte Elveţia, în timp ce al doilea evoluează sub steagul Albaniei. Cum a fost posibil aşa ceva?

Granit a ales Elveţia, Taulant - Albania

Dacă România este singura echipă europeană alcătuită integral din jucători de origine română, acelaşi lucru nu este valabil pentru alţii. Elvețienii au în componenţă șaşe fotbaliști de origine albanezo-kosovara, iar în aceste condiţii frații Xhaka – Taulant și Granit – au fost adversari pe teren.

"Deja faptul de a juca împotriva Albaniei este complicată, dar cel mai greu e că voi juca împotriva fratelui meu. Dar, în cele din urmă, este doar un joc. Suntem profesionişti, vom da ce-i mai bun pe teren şi cel mai bun va câştiga", a explicat Granit pentru presa franceză.

Înainte de a fi adversari, Granit şi Taulant sunt cei mai buni prieteni, uniţi de pasiunea comună pentru "sportul rege", de familie şi nu numai. Atunci când sunt pe teren, relaţia dintre ei nu mai contează. Cel puţin, ambii spun asta. Sau încearcă!

Înainte de "războiul fratricid": "Familia nostră speră la un egal"

Granit şi Taulant au avut ca spectatori în tribune pe mama lor. Mulţi jurnalişti s-au întrebat: "Oare ce a fost în sufletul acestei mame?". În lipsa unui egal, "un ochi al fi plâns, altul ar fi râs", vorba cântecului.

Mama celor doi tineri şi-a ascuns emoţiile sub o pereche de ochelari de soare şi nu a schiţat niciun alt gest care să o trădeze. "Doamna Xhaka" a găsit soluţia pentru a-şi împăca ambii fii: s-a prezentat în tribune, alături de prietena lui Granit, cu un tricou înscripţionat cu numele Xhaka şi un steag format din două jumătăţi.

Partea din dreapta cu însemnele Elveţiei, pentru Granit, şi partea din stânga cu însemnele Albaniei, pentru Taulant, iar imaginea a devenit rapid virală pe reţelele de socializare.

Familia din Kosovo a ţinut cu Taulant

Înainte de meci, Granit şi Taulant le-au explicat jurnaliştilor francezi că familia lor speră la un egal.

"Membrii familiei noastre care trăiesc în Kosovo susţin echipa albaneză, în timp ce părinţii noştri speră ca meciul să se termine la egalitate. Din păcate, uan dintre cele două rivale trebuie să câştige pentru a se califica!", au explicat cei doi.

Chiar dacă mulţi spun despre cei doi fotbalişti că sunt apropiaţi valoric, Granit spune că Taulant este mai bun, că are o strategie mult mai bună în teren şi rapiditate. Sâmbătă, meciul nu s-a terminat la egalitate, Elveţia reuşind să câştige meciul.

Germanul Boateng contra ghanezul Boateng

Cazul Xhaka nu este unul singular. În 2010 şi 2014, echipa Germaniei a luptat împotriva celei a Ghanei, în cadru Campionatului Mondial. Cu ocazia acestor dueli, a avut loc o “reuniune de familie” a fraţilor Boateng.

Pe plan internaţional, Jerome a decis să reprezinte Germania, în timp ce Kevin-Prince a ales selecţionata Ghanei. Cei doi erau diferiţi atât caracterial, cât şi din punct de vedere fotbalistic.

Kevin-Prince Boateng era un rebel, în timp ce Jerome Boateng era mai degrabă introvertit.

"Nu m-am gândit niciodată să evoluez pentru Ghana", a povestit Jerome, întrebat despre părerea sa asupra deciziei fratelui său. "Pentru mine nu are sens. Germania este casa mea, şi îmi plac atât oamenii de aici, cât şi mentalitatea lor. Într-adevăr, Kevin a ales să joace pentru Ghana, dar asta este treaba lui. Este fratele meu, îl susţin, şi mă bucur pentru el", a adăugat acesta, nejudecându-l pe Kevin-Prince.

EURO însângerat. Violențele au atins cote inimaginabile în primele zile ale Campionatului European de fotbal!... Frumuseți europene. O româncă se numără printre cele mai frumoase femei - suporter de Campionatul European de fotbal!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x