Antena Căutare

Schimbări URIAŞE în lumea fotbalului internaţional! Microbiştii nu se aşteptau niciodată la aşa ceva

Comisia Tehnică a UEFA doreşte introducerea unor reguli noi în fotbal, pentru ca sportul "rege" să fie mai organizat, mai antrenant şi să fie evitate conflictele.

Comisia Tehnică a UEFA doreşte introducerea unor reguli noi în fotbal, pentru ca sportul "rege" să fie mai organizat, mai antrenant şi să fie evitate conflictele.

UEFA se gândeşte să adauge eliminările temporare, după modelul din alte sporturi, dar şi executarea loviturilor de departajare în fazele eliminatorii înaintea meciurilor sau la finalul celor 90 de minute, după care să se dispute cele două reprize de prelungiri.

Vor fi analizate mai multe propuneri, pe lângă eliminările temporare de 10 minute şi loviturile de departajare, urmând să fie discutată şi extinderea băncii de rezerve la 11 jucători, faţă de şapte câţi sunt în prezent la meciurile interne, potrivit mediafax.ro.

UEFA ar dori ca la finalul celor 90 de minute, în cazul în care meciurile din fazele eliminatorii se termină la egalitate, să se treacă direct la executarea loviturilor de departajare, după care să se dispute şi cele două reprize de prelungiri. În cazul în care cele şi după 120 de minute scorul este egal, abia atunci va conta rezultatul loviturilor de departajare.

Propunerea UEFA urmăreşte ca meciurile din fazele eliminatorii să nu mai fie plictisitoare, iar echipele care pierd loviturile de departajare să atace mai mult. De obicei, în prelungirile partidelor ambele echipe preferă să conserve rezultatul şi să aştepte "loteria" loviturilor de departajare.

Un alt motiv care ar facilita introducerea loviturilor de departajare înaintea meciului sau la finalul celor 90 de minute ar reprezenta-o "eroii negativi" ai penaltiurilor. De exemplu, Chris Waddle (în partida Argentina - Anglia din Italia 90) şi Darius Vassell (în Portugalia - Anglia de la Euro 2004) au disputat ultimele meciuri pentru echipa naţională a Angliei după ce au ratat penaltiurile decisive.

Noile reguli ar putea intra în vigoare începând cu ediţia din 2016 a Campionatului European, eveniment care se va disputa în Franţa.

ȘOCANT! Un fotbalist de 11 ani a fost ÎMPUȘCAT ÎN CAP pe teren! Imagini dramatice... Blat în Cupa Africii! Au pasat minute în șir fără să fie atacați de adversari! Vezi AICI VIDEO...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x