Antena Căutare

Simona Halep - Jelena Ostapenko, a 4-a încercare a româncei de a ajunge numărul 1 WTA! Ce spun specialiștii de acest meci

După Paris, Londra și Cincinnati, încercarea Simonei Halep de a ajunge locul 1 WTA se mută în Asia. În această dimineață, de la ora 9:30, Simona o înfruntă pe Jelena Ostapenko în semifinale la Beijing și are nevoie de succes pentru a ajunge lider mondial.

După Paris, Londra și Cincinnati, încercarea Simonei Halep de a ajunge locul 1 WTA se mută în Asia. În această dimineață, de la ora 9:30, Simona o înfruntă pe Jelena Ostapenko, în semifinale la Beijing, și are nevoie de succes pentru a ajunge lider mondial.

Pentru Halep, turneul de la Beijing reprezintă cea de-a 4-a ocazie din 2017 când se află în postura de a fi la un singur succes de fotoliul de lider WTA. Coincidență sau nu, prima șansă a Simonei de a ajunge deasupra tuturor a fost irosită chiar în fața letonei de 20 de ani.

10 Iunie, 2017: Roland Garros, prima șansă ratată!
În ultimul act de la Paris, Simona din postura de mare favorită, a fost învinsă de Jelena Ostapenko în trei seturi (6-4, 4-6, 3-6), la capătul unui meci dramatic. Sportiva noastră a condus cu 3-0 în setul secund și cu 3-1 în decisiv, dar revelația letonă a revenit de fiecare dată.

11 Iulie 2017: Wimbledon, a 2-a ocazie ratată la mustață!
În faza sferturilor de finalp de Grand Slamul britanic, Halep trebuia să o învingă pe favorita gazdelor, Johanna Konta. Și atunci, Simona a fost la două mingi de victorie, (7-6, 6-6 și 5-4 în tie-break-ul setului secund) dar a pierdut până la urmă, 7-6, 6-7, 4-6.

20 August 2017: Cincinnati, a 3-a șansă ratată, de această dată fără drept de apel
Dacă la Paris și Londra a fost extrem de aproape de locul 1 WTA, în finala de la Cincinnati, Halep nu a avut nicio șansă în fața lui Garbine Muguruza. Iberica i-a administrat adversarei una dintre cele mai grele înfrângeri din carieră. A bătut-o cu 6-1, 6-0 în 57 de minute de joc!

10 Octombrie 2017: Ce va fi în semifinalele de la China Open ?

Dacă la Roland Garros înfrunta o Jelena Ostapenko încă ”neexplodată”, la Beijing, azi, Simona va juca împotriva unei jucătoare aflată pe val. Ostapenko are o toamnă de vis, cu un titlu la Seul și 11 victorii din ultimele 12 meciuri jucate!

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Dacă învinge, Simona Halep va deveni cel de-al 25-lea lider WTA din istorie. Totodată, în cazul unei victorii, România va avea în premieră o jucătoare pe locul 1 WTA, în istoria de aproape 42 de ani a ierarhiei computerizate a profesionistelor, care a început în 1975.

Ilie Năstase este singurul român care a ocupat locul 1 la simplu. Fostul campion de la US Open şi Roland Garros a fost chiar primul lider mondial din era "Open".

- 2 este locul cel mai înalt ocupat de Simona Halep. Prima oară când a ajuns a doua din lume se întâmpla în august 2014 (după finala de la Roland Garros şi semifinala de la Wimbledon).

Ce spun casele de pariuri despre semifinale Halep - Ostapenko?

În vară, la Paris, Simona pleca din postura de favorită certă, primind o cotă de 1,29-1,30 din partea specialiștilor. Pardoxal, deși a urcat dramatic în topul WTA, Ostapenko este văzută și azi outsider evident, primind o cotă de 3,40 - 3,50 pentru succes.

Plecată din 1,45, cota Simonei pentru un succes la Beijing cu Ostapenko a ajuns acum la 1,30-1,35.

Victorie uriașă pentru naționala de tineret! Elveția U21 - România U21 0-2! Gol fabulos marcat de fotbalistul dorit de F... SIMONA HALEP, NOUL NUMĂR 1 WTA! Românca trece de Jelena Ostapenko, 6-2, 6-4 și scrie istorie pentru tenisul românesc!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x