Antena Căutare

Simona Halep - Caroline Wozniacki, finala Australian Open. Cinci motive ”istorice” pentru care Simona trebuie să o învingă pe daneză

Simona Halep - Caroline Wozniacki reprezintă teoretic și practic finala perfectă a tabloului feminin de la Australian Open. Locul 1 și locul 2 WTA joacă pentru tot ceea ce înseamnă supremație în tenis: fotoliul de lider mondial la finalul turneului de la Antipozi și titlul de Grand Slam, distincție care, atât Simonei cât și Carolinei, le lipsește din vitrina bogată.

Înainte de finala programată sâmbătă, de la ora 10:30 (ora României), ne-am gândit la câteva motive pentru care Simona Halep ar trebui să o învingă pe Wozniacki. Da, știm, Caroline e o fată extrem de drăguță, însă în sport avem câteva revanșe de luat față de ceea ce înseamnă Danemarca.

Simona Halep trebuie să-l răzbune pe Gică Hagi
În cele 6 cât a fost în fruntea "tricolorilor", Gică Hagi a avut o perioadă extrem de intensă. Mai întâi a reușit un succes memorabil împotriva Ungariei, iar apoi a pierdut, din cauza ghinionului și a arbitrajului, ”dubla” pentru Campionatul Mondial din 2002 disputată contra Sloveniei.

Simona Halep - Caroline Wozniacki, finala Australian Open. Cinci motive ”istorice” pentru care Simona trebuie să o învingă pe daneză

Meciul care i-a marcat în mod negativ cariera lui Gică Hagi pe banca naționalei s-a jucat la Ljubljana, în manșa tur a barajului cu Slovenia. România a condus cu 1-0 prin golul înscris de Marius Niculae (26), dar am pierdut până la urmă cu 2-1 după golurile lui Acimovici (42) şi Osterc (69). Elevii lui Hagi au ratat numeroase ocazi, iar danezul Kim Milton Nielsen (foto - de la Euro 2000, România-Germania) ne-a refuzat şi un penalty. Dacă se făcea 2-0, calificarea era jucată din tur. Așa însă, slovenii au revenit și ne-au învins cu 2-1. Iar la București știm cu toții în ce noroi am încheiat ”dubla”.

Simona Halep trebuie să răzbune naționala lui Iordănescu:
Tot de Danemarca se leagă și unul dintre cele mai triste momente din viața suporterilor echipei naţionale. Pe 10 septembrie 2003, la Copenhaga, elevii lui Anghel Iordănescu au evoluat într-un meci care încă trezește frustrare, nervi şi dezamăgire. Ajutați de Urs Meier, danezii ne-au înfipt cuțitul în inima calificării în prelungiri, iar România rata calificarea la Euro 2004.

Tot în 2003, aceeași Danemarca administra naționalei României unul dintre cele mai grele eșecuri din istorie. Pe plaja de pe ”Lia Manoliu”, tricolorii sufereau cea mai grea înfrângere în fața nordicilor. Rommedahl (9, 90), Gravesen (53), Tomasson (71), Contra (73 autogol) distrugeau visele unei națiuni.

Simona Halep - Caroline Wozniacki, finala Australian Open. Cinci motive ”istorice” pentru care Simona trebuie să o învingă pe daneză

Simona Halep trebuie să răzbune și naționala lui Daum:
Chiar dacă nu ne-a învins în niciun meci din campania pentru Mondialul din 2018, Danemarca a pus umărul serios la ratarea calificării României la turneul final din vară. Eriksen & co. au evoluat aproape perfect într-o grupă câștigată de Polonia, iar la finalul ei au obținut locul de baraj. Ulterior au câștigat dubla cu Irlanda și și-au luat bilete pentru Rusia 2018.

Simona Halep trebuie să răzbune eșecul Mihaelei Buzărnescu:
Finala de la Australian Open putea arăta altfel dacă Wozniacki nu o elimina pe Mihaela Buzărnescu. În turul I la Melbourne, Caroline, locul 2 WTA, a învins-o pe Mihaela cu scorul 2-6, 3-6 și i-a oprit seria fabuloasă din ultimele luni.

Simona Halep trebuie să-și răzbune propriile eșecuri cu Wozniacki
Daneza de 27 de ani este printre puținele jucătoare din circuitul WTA care o conduc pe Halep la capitolul meciuri directe. Din 2012 până în prezent, cele două jucătoare s-au întâlnit de 6 ori, iar cu 4 ocazii am avut victorii ale danezei.

Ultimele meciuri directe:
- 2015, semifinale Stuttgart, victorie Wozniacki 7-5 5-7 6-2
- 2017, semifinale Eastbourne, victorie Wozniacki 5-7 6-4 6-1
- 2017, Singapore (Turneul Campioanelor), victorie Wozniacki 6-0, 6-2

VIDEO: Antrenorul Simonei Halep, Darren Cahill, declarație fabuloasă după calificarea în finală a elevei sale: ”Este pen... Simona Halep - Caroline Wozniacki, finala Australian Open. Patru fotografii pe care finalistele de la Melbourne nu vor s...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x