Antena Căutare

Steaua/FCSB, din nou în primăvara Europa League! Istoria roș-albaștrilor în UEL de la înființarea competiției în 2009-2010! De câte ori s-au calificat în primăvara competiției

Cea mai titrată echipă a României pe plan intern și extern, FCSB, fosta Steaua București, încheie azi o nouă campanie de succes în grupele Europa League. Antrenată de Nicolae Dică, FCSB a obținut o calificare la pas în primăvara competiției.

Cea mai titrată echipă a României pe plan intern și extern, FCSB, fosta Steaua București, încheie azi o nouă campanie de succes în grupele Europa League. Antrenată de Nicolae Dică, FCSB a obținut o calificare la pas în primăvara competiției.

Din 2009-2010 (când Cupa UEFA s-a transformat în Europa League) până azi, FCSB a fost prezentă în 7 ediții din cele 9 ale grupelor. O dată, FCSB a jucat în Liga Campionilor, în sezonul 2013-2014, iar în 2015-2016 a ratat pentru prima oară grupele în ultimii 12 ani.

Iată povestea Stelei, ulterior FCSB, în cele 7 ediții ale Europa League în care a participat:

În sezonul inaugural al Europa League, 2009-2010, an în care România a atacat din toate direcțiile competiția, având 4 echipe în grupe (Steaua, CFR Cluj, Dinamo și Poli Timișoara), Steaua a făcut o figură foarte proastă, terminând pe locul 4 o grupă cu Fenerbahce, Twente și Sheriff Tiraspol. Zero victorii, meciuri slabe și scandaluri între patron și antrenorul Bergodi, asta avea să fie rețeta unui sezon european ratat

Pentru Steaua lui Lăcătuș a urmat sezonul 2010-2011 și coșmarul Napoli. Roș-albaștrii au încheiat pe locul 3 grupa cu Liverpool, Napoli și Utrecht, după două meciuri de tristă amintire cu napoletanii: 3-3 pe Ghencea după (3-0) și 0-1 la Napoli în ultimele minute ale meciului.

Lui Lăcătuș i-a urmat Rony Levy și apoi Ilie Stan. Acesta din urmă a obținut o calificare nesperată în primăvara Europa League în sezonul 2012-2013. Deși a înregistrat un eșec istoric, 0-5 cu Maccabi Haifa, Steaua lui ”Iliesta” și-a revenit pe final și a ocupat un nesperat loc 2 într-o grupă din care mai făceau parte Schalke 04 și AEK Larnaca.

Tradiția eșecurilor istorice a continuat și cu Laurențiu Reghecampf pe bancă. Din fericire, Steaua avea să piardă o singură bătălie (1-5 cu Stuttgart), nu și războiul în sezonul 2012-2013. Dintr-o grupă cu VfB Stuttgart, FC Copenhaga și Molde, Steaua a scos 11 puncte și a ocupat prima poziție.

Pentru Steaua a urmat un sezon 2013-2014 de UEFA Champions League, tot cu Reghe pe bancă.

În sezonul următor, 2014-2015, Steaua lui Gâlcă ratează grupele UEFA Champions League și revine în Europa League. Din păcate, Dinamo Kiev și Aalborg s-au calificat mai departe dintr-o grupă din care a mai făcut parte și Rio Ave. În acest sezon, Steaua a învins pe Aalborg cu 6-0. În zadar.

Intrată în mica ”eră Rădoi”, Steaua ratează prezența în grupele europene în sezonul 2015-2016. Avea să fie prima ratare în 12 ani. În drumul spre Ligă din acel sezon a fost eliminată de Partizan, iar în Europa League de eternul coșmar Rosenborg.

Anul trecut, cu Reghecampf pe bancă, revenit după dezastrul Rădoi, FCSB a ratat primăvara europeană dintr-o grupă accesibilă cu Osmanlispor, Villarreal și FC Zurich. Ultima, o echipă de ligă secundă din Elveția, nu a putut fi învinsă de echipa lui Reghe nici în tur și nici în retur.

În acest sezon, cu Dică pe bancă, FCSB a obținut din nou calificarea în primăvara Europa League. Încă nu știe locul pe care îl va ocupa din grupa cu Plzen, Hapoel Beer Sheva și Lugano.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

BOMBA ANULUI în fotbalul românesc! Unde ar putea ajunge marca STEAUA! Ce lovitură pentru CSA Steaua... ULTIMA ORĂ! Gigi Becali a anunțat echipa de start a FCSB-ului pentru meciul cu Lugano! Patronul scoate din echipă 3 nume...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x