Antena Căutare

Steaua/FCSB, trei decenii de suferință contra echipelor din Italia! Tradiția o califică fără emoții pe Lazio în ”optimi”

De-a lungul ultimilor 20-30 de ani, Steaua a întâlnit numeroase echipe din campionatele importante ale Europei. Steliștii au întâlnit și chiar au eliminat în dese rânduri echipe din Anglia, Spania, Olanda, Belgia și Franța. Niciodată însă roș-albaștrii nu au reușit să învingă măcar o echipă din Italia!

Acum, la tragerea 16-imilor de finală din Europa League, sorții au fost nemiloși cu cei de la FCSB, urmașii Stelei, și le-au scos în cale o echipă din țara neagră. Pe 15 februarie la București, iar apoi pe 22 februarie la Roma, Dică & co. trebuie să realizeze imposibilul: să elimine o echipă din Serie A.

Din 1984 până în prezent, FCSB/Steaua n-a reuşit niciodată să se impună în faţa unei trupe din Italia şi a marcat într-un singur meci din 13 disputate all-time!

Dintre toate aceste 13 dueluri, în două Steaua a fost foarte aproape de fericire. Mai întâi, pe 6 decembrie 1995, steliștii au scos un 0-0 valoros cu Juventus, în grupele Ligii, într-un meci care s-a disputat pe Ghencea, în condiţii extreme: terenul acoperit cu zăpadă, îngheţat, iar temperatura a fost de -10 grade.

Apoi, pe 30 septembrie 2010, Steaua a încheiat la egalitate, scor 3-3, cu Napoli, într-un meci de infarct. Steliștii lui Lăcătuș au avut 3-0 in minutul 16, dar eliminarea lui Kapetanos (31') a schimbat total cursul jocului. S-a incheiat 3-3 după un gol egalizator marcat de Cavani în minutul 90+7.

Toate meciurile FCSB-ului/Stelei împotriva formațiilor din Italia:
Roma - Steaua 1-0, 0-0
AC Milan - Steaua 4-0
Steaua - Genoa 0-1, 0-1
Juventus - Steaua 3-0, 0-0
Parma - Steaua 1-0
Sampdoria - Steaua 0-0
Fiorentina - Steaua 0-0, 1-0
Steaua - Napoli 3-3, 0-1

Neoficial, Steaua are o victorie de răsunet obținută în urmă cu 9 ani împotriva italienilor. În iulie 2008, Steaua juca, pe Ghencea, un amical de gală, cu AS Roma, o înfruntare între vice-campioanele din România şi Italia la acea vreme.

Lăcătuș a trimis în teren atunci o echipă alcătuită din Zapata - Golanski, Rădoi, Ghionea, Petre Marin - Pleşan, Ovidiu Petre, Szekely, Nicoliţă - Dayro Moreno și Arthuro, iar în final românii au avut câștig de cauză: scor 3-1. Dayro Moreno, Neaga și Stancu marcau atunci pentru echipa din Ghencea.

Rivala FCSB din Europa League a stârnit unul dintre cele mai mari scandaluri din fotbalul românesc. Dinamo - Lazio 1-3 d... Simona Halep luptă pentru un nou trofeu! Liderul WTA are o misiune imposibilă: trebuie să oprească o hegemonie de 6 ani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov Sambata, 13.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x