Antena Căutare

Suflarea stelistă este în lacrimi! Data de 8 februarie, una de tristă amintire pentru Steaua! Maicon, un fotbalist iubit în Ghencea, sfârșea într-un tragic accident

În lumea fotbalului, jucătorii care își dedică o viață întreagă, de la debut și până la retragere unor singure culori sunt în general cei mai iubiți de către fani. Iniesta, Totti, Messi, Bergomi, De Rossi, sunt doar câteva dintre legendele intrate pe vecie în sufletul fanilor. Există însă și jucători care, prin devotamentul și spiritul lor intră rapid la inima spectatorilor. Unul dintre ei a fost și brazilianul Maicon Pereira de Oliveira, care a jucat la Steaua în 2011.

Pe 21 februarie 2011, Maicon (Volyn Lutsk) a fost împrumutat pentru patru luni la Steaua București cu opțiunea de cumpărare în vara lui 2011. Întreaga suflare a fotbalului era surprinsă atunci de această mutare. ”Cine e acest anonim”, se întrebau toți specialiștii.

Suflarea stelistă este în lacrimi! Data de 8 februarie, una de tristă amintire pentru Steaua! Maicon, un fotbalist iubit în Ghencea, sfârșea într-un tragic accident

Maicon a debutat în tricoul roș-albaștrilor contra celor de la Dacia Chisinău, într-un amical. Steaua a caștigat cu 4-0, iar 2 goluri au fost marcate dat Maicon. După meci, Gigi Becali a fost foarte mulțumit de jucător și a exclamat: ”Gata! M-ai convins!” Patronul Stelei a spus atunci că are opțiune de cumpărare pentru Maicon cu 800.000 de euro.

Maicon a devenit, rapid, un salvator al Stelei și în Liga 1. A marcat trei goluri cu Oțelul Galați (scorul 1-0) și Sportul Studențesc (2-1), iar meciul tur din semnifinala Cupa României, contra celor de la FC Brașov a fost declarat jucătorul meciului. Avea să fie anul în care Steaua, cu Maicon în lot, își salva sezonul modest cu trofeul Cupei României, într-o finală jucată la Brașov cu Dinamo.

Din păcate pentru Maicon, Gigi Becali nu l-a păstrat în lot, refuzând să activeze clauza de cumpărare. Deşi fanii îl îndrăgeau, patronul a considerat că acesta este prea scump, dar evoluţiile ulterioare ale acestuia l-au contrazis. ”Maicon nu va fi cumpărat. Ce, sunt fraier să mai dau încă 800.000”, spunea Becali la vremea respectivă.

În scurt timp, Maicon avea să devină un fotbalist important în Ucraina. Revenit la Volyn, a avut o perioadă 2011-2013 excelentă, cu peste 21 de goluri marcate în toate competițiile. A urmat apoi transferul carierei: Mircea Lucescu l-a remarcat imediat l-a luat la Șahtior ca un concurent pe post pentru Luiz Adriano.

Suflarea stelistă este în lacrimi! Data de 8 februarie, una de tristă amintire pentru Steaua! Maicon, un fotbalist iubit în Ghencea, sfârșea într-un tragic accident

Peste doar un an, în 2014, pe 8 februarie, clubul Șahtior Donetsk anunța o veste cruntă: ”Suntem nevoiţi să vă dăm o veste tristă. Maicon Pereira de Oliveira a încetat din viaţă în urma unui accident de maşină.", anunţa echipa lui Mircea Lucescu într-un comunicat de presă.

”Fotbalist talentat, deschis şi prietenos, Maicon a iubit viaţa şi a ştiut întotdeauna să îi binedispună pe cei din jurul său prin felul lui de a fi. Mereu pozitiv şi exuberant, Maicon a fost o persoană minunată, care nu merita să fie smuls din rândul nostru la această vârstă. Este doliu teribil la Doneţk, toţi îl plângem; condoleanţe familiei şi pietenilor, ne va rămâne în memorie pentru totdeauna”, a mai scris clubul ucrainean.

Mircea Lucescu, antrenorul care l-a remarcat pe brazilian încă de pe vremea când juca la Steaua a anulat antrenamentele atunci toate acțiunile echipei Șahtior: ”Ce pot să spun acum, este o tragedie mare. Am anulat antenamentele pe care le aveam azi la echipă. Era un băiat tânăr, care a jucat la noi, tot ce ştiu este că a pierdut controlul maşinii din cauza gheţii şi a intrat frontal în altă maşină. Păcat pentru el, avea o fetiţă de şapte ani, iar familia lui nu ştie nimic. Soţia lui va ajunge astăzi la Doneţk”, a explicat „Il Luce", pe atunci la Donetsk.

”Fără nici o exagerare, era băiat liniştit, la locul lui, şi fotbalist bun în acelaşi timp... ”, a spus Răzvan Raţ, atunci fost coechipier cu Maicon la Şahtar.

Clubul Steaua București a emis și el un comunicat după aflarea dispariției lui Maicon:
”Întregul staff şi jucătorii Stelei îşi exprimă public tristeţea la auzul veştii conform căreia fostul nostru atacant, Maicon Pereira de Oliveira, a încetat din viaţă în această dimineaţă. Maicon, care urma să împlinească 26 de ani pe 8 mai, a evoluat pentru Steaua, în returul sezonului 2010-2011, în 8 partide oficiale, în care a înscris 3 goluri şi şi-a trecut în palmares Cupa României. Clubul nostru transmite condoleanţe familiei jucătorului care aparţinea, în prezent, de Şahtior Doneţk. Dumnezeu să-l odihnească!”

Suflarea stelistă este în lacrimi! Data de 8 februarie, una de tristă amintire pentru Steaua! Maicon, un fotbalist iubit în Ghencea, sfârșea într-un tragic accident

Decesul lui Maicon (25 de ani) a distrus vieţile a două dintre cele mai dragi fiinţe pentru el. Este vorba de soţia, Giselle, şi de fiica lor, Evelyn, în vârstă de 7 ani! Nevasta sud-americanului a aflat despre decesul acestuia abia când a aterizat la Doneţk, ea fiind pe drum între Brazilia şi Ucraina în momentul în care s-a produs tragedia.

FCSB, misiune imposibilă în Europa League! UEFA a dat verdictul necruțător pentru trupa lui Dică înainte de ”dubla” cu L... Fed Cup 2018: România - Canada! O româncă poate opri România din drumul spre supremație! Istoria duelurilor români contr...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x