Antena Căutare

TOP 20 ratări importante de calificare la Cupa Mondială! Companie selectă pentru cvadrupla campioană mondială Italia în acest top

De-a lungul ultimilor 60 de ani, mai precis din 1958 până azi, Campionatul Mondial de Fotbal a cunoscut numeroase transformări. Numărul echipelor a crescut de la 16 la 24 teams, de la 24 la 32, și apoi de la 32 la 48.

În toate aceste ediții, un nume a rămas constant: BRAZILIA! Naționala Selecao s-a calificat la toate turneele finale din 1958 până în 2018. În rest, fie că vorbim de Italia, Argentina, Anglia sau Franța, cu toate au cunoscut cel puțin un moment de declin, în care au ratat prezența calificarea la turneul final suprem.

Iată cele mai importante 20 de ratări de calificare la o Cupă Mondială. Totul începe cu Italia și se termină cu Italia.

1958, anul în care Cupa Mondială nu a avut două forțe: Italia și Spania!
Cupa Mondială din Suedia 58 a fost privată de două absențe uriașe. În primul rând, era vorba de Italia. Dublă campioană Mondială la acea vreme, după titlurile din 34 și 38, Italia rata prima prezență a un turneul final mondial. A doua avea să vină ieri seară, pe San Siro. Peste tot, un numitor comun: Suedia. Atunci, gazdă, acum, killer!

Tot în 1958, naționala lui Alfredo Di Stefano, Spania, ratat calificarea la Cupa Mondială și făcea ca legenda lui Real Madrid să devină cel mai uriaș nume care nu a jucat vreodată la o Cupă Mondială.

Iugoslavia, echipa care nu ratase nicio Cupă Mondială, a ratat prezența în 1966!
Cupa Mondială din Anglia 66, câștigată de gazde, nu a avut la start o echipă a Iugoslaviei care, până atunci, nu ratase vreo calificare. Mai multe, în 1962, Iugoslavia jucase semifinală la Mondialul din Chile.

Anul 1970, unul dintre cei mai negri ani din istoria naționalei Argentinei
Mexic 70 avea să fie privat de prezența unei forțe din America de Sud. După o campanie în care a schimbat nu mai puțin de 4 antrenori, Argentina a ratat calificarea. În ultima rundă a preliminariilor, naționala pumelor a remizat acasă, scor 2-2, cu Peru

Tot în 1970, Ungaria, dubla campioană olimpică din 64 și 68, rata Cupa Mondială din Mexic

Surpriză colosală în 1974: Anglia, campioana Mondială din 66, rata prezența în Germania!
Naționala lui Alf Ramsey, câștigătoare în 66 pe teren propriu, ratat prezența la turneul final din Germania de Vest.

Tot în 74, Mexic a fost lăsată acasă de Haiti.
Gazdă în 70, Mexicul a încheiat pe locul 3 în CONCACAF, o grupă din care s-a calificat la Cupa Mondială naționala din Haiti

Olanda, prima ratare dureroasă din istorie!
În 1982, Olanda, finalistă în 74 și 78, avea să facă primul pas greșit în preliminarii.

Mexicul a recidivat în 1982!
După Haiti în 74, naționala Mexicului nu a prins Cupa Mondială din Spania 82, după ce s-a clasat doar pe 3 într-o grupă din care au mers mai departe Honduras și El Salvador.

Olanda recidivează în 1986!
Cu Marco Van Basten, Ruud Gullit, Ronald Koeman și Frank Rijkaard în echipă, ”portocala” a fost eliminată de vecina Belgia în PlayOff și a ratat dureros calificarea la turneul din Mexic.

Anii 90 au debutat cu o altă ratare de răsunet: Franța!
Locul 3 în 1982 și locul 2 în 1986, naționala Hexagonului a ratat Italia 90, deși era condusă de pe bancă de legendarul Michel Platini.

Incredibil, dar adevărat, Franța nu s-a calificat nici la Cupa Mondială din 1994!
World Cup 94 a fost mult mai săracă la startul ei. Printre cele 24 de echipe calificate nu s-a aflat Franța. Da, Franța lui Laurent Blanc, Didier Deschamps, Zinedine Zidane și Marcel Desailly nu a ajuns peste Ocean.

În Statele Unite ale Americii nu a mers nici Anglia. O altă națională betonată de vedete precum Alan Shearer, Ian Wright, Paul Gascoigne, David Platt, Paul Ince, Stuart Pearce și Les Ferdinand, a ratat incredibil calificarea.

Cupa Mondială din 2002, din nou fără Olanda!
Încă o generație de excepție a batavilor avea să rateze o Cupă Mondială. Nume de legendă, precum Ruud Van Nistelrooy, Clarence Seedorf, Mark Van Bommel, Patrick Kluivert, Frank De Boer, Edwin Van Der Sar, Marc Overmars sau Giovanni Van Bronckhorst nu au putut trece de o grupă cu Irlanda și Portugalia.

După 6 calificări din 7 încercări, Nigeria au ratat Cupa Mondială din 2006!
O prezență constantă la turneel finale, cu 6 calificări din ultimele 7 competiții, ”vulturii” au ratat CM din Germania, după ce au pierdut cu Angola.

Anul de grație 2018 a adus alte mari surprize în preliminariile Campionatului Mondial din 2018. Rând pe rând, Chile, Olanda, SUA și Italia au ratat calificarea la turneul final din Rusia.

surse: sports.yahoo.com, wikipedia.org

FCSB, o nouă mega-lovitură pe piața transferurilor ? 5 milioane de Euro pentru un om de bază. Ce a decis Gigi Becali... Veste uriașă pentru fanii fotbalului din București: Real Madrid, Liverpool și Bayern Munchen pe Arena Națională!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x