Antena Căutare

Un sfert de secol fără Michael Klein. Nume mari din fotbalul românesc l-au comemorat pe Mişa Klein şi au asistat la dezvelirea statuii acestuia

Data de 2 februarie rămâne una cu semnificații triste în istoria fotbalului românesc. În urmă cu 25 de ani, Michael Klein se stingea la doar 33 de ani, în timpul unui antrenament al formaţiei sale, Bayern Uerdingen, echipă la care se transferase după Campionatul Mondial din Italia.

Astăzi, foşti colegi de-ai lui Mişa Klein, cunoscuţi, apropiaţi, membrii ai familiei s-au aflat la Hunedoara pentru a omagia 25 de ani de la dispariţia fostului mare fotbalist. Aceştia au mers la mormântul lui Mişa Klein, au vizitat castelul Corvinilor și au asistat la dezvelirea unei statui care-l reprezintă pe Klein (foto: telekomsport.ro)

Un sfert de secol fără Michael Klein. Nume mari din fotbalul românesc l-au comemorat pe Mişa Klein şi au asistat la dezvelirea statuii acestuia

Ioan Andone, Miodrag Belodedici, Gică Popescu, Aurel Ţicleanu, Gabi Balint, Florin Răducioiu sau Florin Prunea sunt doar o parte dintre legendele fotbalului românesc care au mers în Hunedoara pentru a participa la evenimentele organizate cu ocazii comemorării lui Michael Klein.

Ioan Andone, unul dintre cei mai buni prieteni aia lui Mișa Klein, a luat cuvântul și a spus câteva cuvinte emoționante despre fostul său coleg. ”Fălcosul” a povestit și un episod trăit alături de Mișa la națională.

”Mă leagă foarte multe amintiri de el. Am foarte multe, dar pot să vă spun una dintre ele, despre primele goluri ale noastre, al lui și al meu, la echipa națională care au fost împotriva Suediei. Stăteam seara în cameră, eram în cantonament și el îmi spune – Eu simt că dai mâine gol. Eu i-am spus, din complezență – „Cred că și tu! A doua zi s-a terminat 2 la 0. Primul gol l-am dat eu și al doilea – Mișa. În teren îmi spunea – Ți-am spus eu aseară că dai gol. Eu i-am răspuns – Și eu ți-am zis că dai gol. Am fost la școli diferite, dar ne cunoșteam. Am multe amintiri de la fotbal, stăteam pe vremea aceea foarte mult timp împreună, ne antrenam împreună, călătoream cu el. Cred că am mii de amintiri cu el. Marea majoritate sunt foarte frumoase. E așa un regret că n-a putut s-o vadă pe Dominique cum e, pentru că are un copil excepțional. Eu regret mult!”. a spus Andone (sursa: hunedoaralibera.ro)

Dominique Klein, fiica lui Michael, a spus și ea câteva cuvinte despre tatăl său, pe care nu a apucat să-l cunoască în adevăratul sens al cuvântului: ”Eu l-am cunoscut pe tata din amintiri. Am crescut știind că am un tată celebru, un tată care are o statuie, avea acel bust de când țin eu minte. Și normal, ca și copil, cum am crescut, a fost mare curiozitatea cum a fost acest om. Și mai mare a fost curiozitatea – ce a mișcat el în oameni, cum a fost ca prieten, soț, frate sau fiu? Acestea m-au interesat și am încercat să aflu de la fiecare om în parte, în ultimii 25 de ani. Noua statuie mă bucură, dar în același timp îmi dă și un sentiment de împietrire. Nu știu dacă cineva poate să înțeleagă. L-aș vrea pe tata în mișcare și nu împietrit în bronz, dar cu toate acestea mă bucur că povestea lui, și amintirea lui, și caracterul lui nu sunt uitate. Amintirea în suflet nu moare!”.

Născut în 10 octombrie 1959, Mișa Klein a fost liderul celei mai bune echipe din istoria Corvinului. La doar câteva luni după ce s-a transferat la Dinamo, a devenit căpitanul echipei din Ştefan cel Mare, care s-a calificat în semifinalele Cupei Cupelor. A fost titularul incontestabil pe postul de fundaş stânga în naţionala României, pentru care a jucat de 90 de ori şi pentru care a marcat cinci goluri.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

De-a lungul carierei, Michael Klein a evoluat pentru Corvinul (1973-1988), Aurul Brad (împrumutat 1978-1979), Dinamo (1988-1990) si Bayer Uerdingen (1991-1993).

Mișa a debutat in nationala Romaniei în septembrie 1981. A îmbrăcat tricolorul în 90 de partide și a reusit să înscrie cinci goluri. Ultima apariție în prima reprezentativă a avut loc în noiembrie 1991.

Surpriză uriașă în calculele pentru supremația în Liga 1: CFR Cluj, FCSB sau CS ”U” Craiova, care e favorita principală ... La mulți ani, Gică Hagi! Regele fotbalului românesc împlinește astăzi 53 de ani! Momentele unice din cariera unui jucăto...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x