Antena Căutare

Visul s-a încheiat! Siria, eliminată din drumul către Cupa Mondială, după o luptă dramatică de 120 de minute la Sydney, cu Australia

În zilele noastre, când spui ”Siria”, gândul îți zboară automat la război, la terorim, la imigranți și, de multe ori, la moarte. Tot în zilele noastre, Siria poate oferi și viață, speranță și dăruire. Toate aceste elemente se găsesc în naționala de fotbal a acestei țări.

În această după-amiază, Sydney Olympic Park din Australia a găzduit un meci care a reprezentat o nouă demonstrație de dăruire și de ambiție din partea naționala Siriei. La capătul a 120 de minute de joc, Australia s-a impus cu 2-1, după ”dubla” veteranului Tim Cahill. Meciul de la Sydney a fost unul de-a dreptul dramatic. Siria a deschis scorul în minutul 6 prin vedeta Al Soma. ”Cangurii” au forțat rapid, iar veteranul Cahill (37 de ani) a egalat rapid, în minutul 13.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Din acel minut, meciul s-a blocat, sirienii s-au apărat perfect și au dus meciul până în prelungiri. Aici, Al Mawas și-a lăsat echipa în 10 oameni, iar Australia a profitat. Același Cahill dus scorul la 2-1 și a rezolvat calificarea. Cu toate acestea, australienii au tremurat în minutul 120+2, atunci când Al Soma a lovit bara dintr-o lovitură liberă.

Pentru Australia urmează acum Playoff-ul final contra celor din Hondurasului sau Panama, naționala care va ocupa locul 4 în zona CONCACAF.

Deși s-au oprit din drumul către calificarea la Mondiale, ceea ce au realizat sirienii antrenați de Ayman Al Hakeem în aceste preliminarii reprezintă ceva cu adevărat incredibil. Naționala Siriei nu a mai jucat un meci pe teren propriu, în Siria, din 2010! Cu toate acestea, în ultimele preliminarii plus în meciul cu Australia din manșa tur a Playoffului, Siria este neînvins pe “teren propriu” înregistrand 2 victorii și 4 remize.

Naționala Siriei vine dintr-un stat care, în ultimii 6 ani, a cunoscut teroarea și degradarea umană. Victimele directe și indirecte ale războiului se ridică la 470.000 de oameni, anunță ONU. În total, 11,5% din populația țării a fost ucisă sau rănită de la debutul conflictului în martie 2011. Numărul răniților este și el unul impresionat: 1,9 milioane. Tuturor acestor date li se mai adaugă cifra de 5 milioane, cât reprezintă numărul de migranți care au părăsit această țară!

Campioana cu ochelari de la Montreal! Orașul în care Nadia a atins perfecțiunea a oferit lumii o campioană deosebită!... Mutu se întoarce la echipa națională! Va colabora direct cu Contra. Ce funcție va ocupa "Briliantul" în cadrul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x