Antena Căutare

Statul Islamic ucide din nou! Șapte morți și peste 20 de răniți într-un atentat sinucigaș comis la o cafenea din Irak

Un atentator sinucigaș s-a aruncat în aer duminică printre tineri irakieni adunați într-o cafenea din Mouqdadiya la nord-est de Bagdad, ucigând cel puțin șapte persoane, a anunțat poliția.

Un atentator sinucigaș s-a aruncat în aer duminică printre tineri irakieni adunați într-o cafenea din Mouqdadiya la nord-est de Bagdad, ucigând cel puțin șapte persoane, a anunțat poliția, citată de Agerpres.

Gruparea jihadistă Statul Islamic (SI), care a cucerit în 2014 teritorii largi în Irak dar nu mai are poziții fixe în provincia Diyala unde este situat Mouqdadiya, a revendicat atacul.

"Este un loc unde se adună tineretul. Sunt șapte morți și 22 de răniți", a declarat pentru AFP colonelul de poliție al orașului.

Un responsabil al spitalului din Mouqdadiya, la 80 km nord-est de capitală, a confirmat acest bilanț. Abu Ifan al-Moslawi... și-a detonat centura explozivă", subliniază SI într-un comunicat online, afirmând că explozia a făcut 30 de morți și răniți.

Atentatul a avut loc în ciuda prezenței la toate barajele de poliție din oraș a fotografiei acestui kamikaze și în timp ce mama sa a alertat serviciile de securitate, a declarat Ministerul de Interne într-un comunicat.

Diyala este o provincie foarte diversă din punct de vedere etnic și religios și guvernul a declarat-o liberă de orice prezență jihadistă în ianuarie 2015, dar atentatele sinucigașe și cu mașină-capcană nu s-au oprit.

SI a revendicat la 13 mai un atentat ce a costat viața a 16 persoane într-o cafenea din orașul Balad unde erau adunați suporterii clubului de fotbal spaniol Real Madrid.

Alertă cu bombă la Milano, înainte de finala Ligii Campionilor! Circulația metroului a fost întreruptă... Alertă la Casa Albă! Aripa de nord a fost închisă, un bărbat este reținut...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x