Antena Căutare

Un smarald de 360 de kilograme a fost descoperit într-o mină din Brazilia!

Un smarald uriaș, de 1,3 metri și 360 de kilograme, a fost descoperit într-o mină din nordul Braziliei. Deși ar putea fi valorificată în milioane de bijuterii, piatra prețioasă nu va fi folosită la confecționarea acestora, având doar valoare de colecție.

Un smarald uriaș, de 1,3 metri și 360 de kilograme, a fost descoperit într-o mină din nordul Braziliei. Deși ar putea fi valorificată în milioane de bijuterii, piatra prețioasă nu va fi folosită la confecționarea acestora, având doar valoare de colecție.

Smaraldul uriaș și-a găsit imediat cumpărător, însă numele cumpărătorului, cât și prețul de achiziție au fost ținute secrete.

Odată cu piatra,cumpărătorul a obținut și un certificat care îi dă dreptul să o transporte pe teritoriul Braziliei, să o expună în spații publice, dar nu și să o scoată din țară. Cu toate astea, ar putea scoate mulți bani dacă ar expune-o într-o galerie de artă. Descoperirea recentă nu este una singulară în Brazilia. Vă reamintim că în această țară a mai fost descoperit un smarald uriaș, în 2001, vândut cu 310 milioane de dolari și transportat în Statele Unite.

De aici a pornit și un proces între cele două țări. Mult timp, Brazilia și Statele Unite ale Americii s-au judecat pentru dreptul de a-l deține, dar în cele din urmă judecătorii au pledat în favoarea americanilor.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x