A murit FEMEIA MIRACOL! A căzut de la 10.000 de metri, dintr-un avion explodat și n-a avut mai nimic, dar o banală răceală a învins-o!!!

 
+4 click pentru
galerie

Vesna Vulovic, stewardesa care în 1972 a căzut de la 10 kilometri, dintr-un avion explodat și a sușpraviețuit, a decedat, la 66 de ani, se pare din cazua unei banale răceli. În 1985, Sir Paul McCartney îi oferea diploma prin care intra în ”Cartea Recordurilor” drept omul care a căzut de la cea mai mare altitudine, fără parașută

N-a răspuns la tefelon. După trei zile, vecinii s-au impacientat. L-au sunat pe fratele ei. Un lăcătuș a spart ușa și cele mai rele gânduri s-au adeverit: Vesna Vulovic era moartă, în al său pat. Ultima oară se plânsese unor vecini că o banală răceală nu-i dă pace. Apoi, liniște.

Dar cine era Vesna?

Pe 26 ianuarie 1972, aparatul cu care Vesna, stewardesă pe Liniile Aeriene Iugoslave, călătorea, se rupe, efectiv, în două bucăți, deasupra localității Srbska Kamenice, pe teritoriul actualei Republici Cehe. Vulovic, de 22 de ani, cade de la peste 10.000 de metri altitudine, fără parașută! 27 de membri ai echipajului mor, unul scapă! Stă, în comă, 27 de zile, cu multiple fracturi. Are noroc enorm, cel care o găsește e de profesie medic, știe cum să reacționeze. Devine eroină națională în Iugoslavia, spune ca nu îi este frică de zbor, continuă să se urce în avion, deși mobilitatea picioarelor nu mai este aceeași. Unii spun că totul e făcătură, dar un grup naționalist croat anunță că plasase o bombă la bordul avionului. Recapitulăm: bombă la 10 kilometri deasupa solului, aeronava se face țăndări, ea cade fără parașută și se alege ”doar” cu fracturi ale picioarelor, ale craniului și câteva leziuni la coloana vertebrală???

În 1985, Paul McCartney, celebrul Beatles, îi acordă, via ”Cartea Recordurilor”, titlul de ”Supraviețuitorul ce a căzut de la cea mai mare altitudine fără parașută, 10.160 de metri”.

Retrasă departe de lumina...blițurilor, Vesna s-a stins în ajunul Crăciunului lui 2016. Avea să fie găsită abia câteva zile după. Crudă ironie, nu? Să scapi după ce ai căzut de la 10 kilometri și să te învingă o răceală?

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe 

mai multe