Cineva a scos muzica din piesa „We Are the Champions” a celor de la Queen și s-a făcut liniște pe planetă! Freddie Mercury, așa cum nu l-ai mai auzit până acum!

 
+4 click pentru
galerie

I se mai spunea și „omul-orchestră”, fiindcă vocea sa era una cameleonică și de-o forță uluitoare.

Au trecut 26 de ani de când „regele” n-a mai cântat și n-a mai ridicat stadioane în picioare, în concerte live. 

Cineva a scos muzica din „We Are the Champions” și s-a făcut tăcere. Milioane de oameni au simțit cum li se face pielea de găină. Regele e mai viu ca niciodată.

Ia și ascultă aici:

Despre Freddie Mercury se spun multe și diverse. Cea mai recentă e descoperirea unor cercetători, în ceea ce privește vocea sa. 

Oamenii au stat să analizeze și au ajuns la concluzia că solistul își putea modula vocea grație subarmonicelor. Mai pe scurt, Freddie era „pasăre rară” și puțini puteau face cu vocea ce făcea el.

Unii pictau în culori, Freddie „picta” în note muzicale

Cântărețul era un fel de Mozart al vremurilor mai recent: era muzician, compozitor, textier și producător muzical. Și mai presus de toate, era EL, cel mai tare star rock al vremii.

S-a născut în Zanzibar (Tanzania), a fost un elev strălucit și un bun sportiv. Dar mai presus de toate iubea pianul. Prima trupă a avut-o în copilărie. 

Abia pe la 17 ani se mută în Marea Britanie, studiază obține o diplomă în artă și design grafic. Apoi începe viața. Freddie își încearcă norocul în mai multe trupe, în timp ce vinde haine second hand sau lucrează la aeroportul Heathrow. 

Și magia începe în 1970

În luna aprilie, Mercury s-a alăturat chitaristului Brian May și bateristului Roger Taylor și a pus bazele trupei „Queen”. A desenat chiar el logo-ul trupei.

A fost atât de bun, încât a intrat în topul celor mai buni muzicieni din toate timpurile. Și era o forță: putea să jongleze cu vocea până la patru octave. 

„Avea totul în minte”

 Deși piesele compuse de el aveau armonii complicate, artistul a mărturisit sincer că nu știa să citească partituri muzicale.

A compus melodiile la pian, alegând deseori note greu de realizat de colegul de trupă, chitaristul Brian May.

A murit la 45 de ani, dar a continuat să fie la fel de viu. 

Cenușa sa a fost aruncată în lacul Geneva din Elveția. De fapt, are și un asteroid cu numele său. Corpul ceresc a primit numele de 17473 Freddiemercury, în onoarea acestuia, cu prilejul celei de-a 70-a aniversări a zilei sale de naștere.

Atât de bun a fost regele! 

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe 

HOROSCOP

mai multe 

Berbec

Taur

Gemeni

Rac

Leu

Fecioara

Balanta

Scorpion

Sagetator

Capricorn

Varsator

Pesti

mai multe