OSCAR 2017. Românii noștri de Oscar. Cine este Ada Solomon, producătoarea care ar fi putut aduce râvnita statuetă acasă. Vă amintiți și de Levente Molnár?

 
+5 click pentru
galerie

O producătoare româncă, Ada Solomon, este nominalizată la categoria „cel mai bun film străin”. Românca este coproducătorul peliculei „Toni Erdmann”, una dintre nominalizările favorite la categoria cel mai bun film străin.

Anul acesta, pe covorul roşu, alături de rafinatele actriţe de la Hollywood, Ada Solomon, pășește cu multă încredere și mândrie. Românca este coproducătorul peliculei „Toni Erdmann”, una dintre nominalizările favorite la categoria cel mai bun film străin.

Ada Solomon este primul producător român în cursa pentru premiul OSCAR la categoria cel mai bun film străin, cu pelicula "Toni Erdmann", în regia lui Maren Ade. Ada este născută în 1968, în București, iar soțul ei, scenaristul și producătorul de film Alexandru Solomon, o inspiră și o susține în tot ceea ce face.

Numele Adei Solomon este legat și de alte filme de succes, de care, cu siguranță, ați auzit: „Lampa cu căciulă” (lansat în 2006, premiat la Galele Gopo 2007), „Poziția copilului” (lansat în 2013, regia Călin Peter Netzer, premiat la Galele Gopo 2014), „Aferim!” (lansat în 2015, regia Radu Jude, premiat la Galele Gopo 2016) și „Inimi cicatrizate”.

"Toni Erdmann", coprodus de Ada Solomon, intră în cursa pentru trofeul OSCAR la categoria cel mai bun lungmetraj străin la cea de-a 89-a ediție a Premiilor Academiei Americane de Film.

Ada Solomon: „Spectatorii au făcut cunoștință cu mulți actori români, datorită acestui film!”

Lungmetrajul, filmat aproape integral în România, este singura peliculă lansată în 2016 inclusă în TOP 100 cele mai bune filme ale secolului 21 de către BBC Culture. Producătoarea a declarat că e mândră, deoarece spectatorii au făcut cunoștință cu mulți actori români, datorită acestui film!

"Pentru mine este extraordinar că peste 700.000 de spectatori din Germania, și peste 500.000 de spectatori din Franța au făcut cunoștință prin intermediul acestui film cu o seamă întreagă de actori români cât și cu un personaj cheie al acestei povești: orașul București, o prezență extrem de puternică în film și dintr-o complet altă perspectivă decât cea pe care suntem obișnuiți să o vedem pe marele ecran. Sunt mândră că am fost parte a acestei experiențe și sper că voi mai avea parte de proiecte de asemenea forță", a declarat  producătorul Ada Solomon pentru Agerpres.

Un film cu multă priză la public și la premii

"Toni Erdmann" a fost proiectat în premieră mondială în competiția oficială a Festivalului de Film de la Cannes 2016, unde a impresionat atât presa de specialitate, cât și spectatorii, fiind filmul cel mai apreciat de critici și jurnaliști. Pelicula a fost recompensată cu Premiul FIPRESCI pentru cel mai bun film din competiția oficială a celei de-a 69 ediții a Festivalului Internațional de Film de la Cannes, fiind una dintre favoritele criticilor la trofeul Palme D'Or, potrivit sursei citate.

"Toni Erdmann" spune povestea lui Winfried, un tată excentric, ajuns la pensie și pus mereu pe glume, care hotărăște să îi facă o vizită surpriză fiice sale, Ines, o femeie de carieră serioasă, care lucrează la un proiect important ca strateg corporatist în București.

Levente Molnar, primul nostru român de Oscar

Un român a făcut din distribuţia unuia dintre filmele de Oscar de anul trecut Levente Molnar, actor la Teatrul Maghiar de stat din Cluj Napoca, a  jucat în pelicula "Fiul lui Saul" care a fost desemnată drept cel mai bun film străin în 2016.

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe 

HOROSCOP

mai multe 

Berbec

Taur

Gemeni

Rac

Leu

Fecioara

Balanta

Scorpion

Sagetator

Capricorn

Varsator

Pesti

mai multe