Antena Căutare

Cum a apărut celebra melodie din filmul ”Liceenii”. Stela Enache: ”Lui nu i-a plăcut, însă eu am zis: ori așa ori deloc!”

Celebra artistă Stela Enache a venit la ”Prietenii de la 11” și a vorbit despre melodia din filmul ”Liceeni”, dar și despre felul în care a fost cerută în căsătorie.

Celebra artistă Stela Enache a venit la ”Prietenii de la 11” și a vorbit despre melodia din filmul ”Liceeni”, dar și despre felul în care a fost cerută în căsătorie.

De ”Liceenii” se leagă cântecul fredonat de întreaga Românie. Este piesa de muzică ușoară, scrisă în 86 de compozitorul Florin Bogardo, pe textul lui Sașa Georgescu, inclusă pe coloana sonoră a filmului, un an mai târziu, film ce mai avea în distribuție actori la început de drum, deveniți astăzi nume mari în teatrul românesc, precum Cesonia Postelnicu, interpreta Getei, sau Mihai Constantin, cel care i-a dat viață simpaticului Ionică, dar și Tudor Petruț, în rolul lui Șerban, astăzi profesor de matematică în America.

A fost comandată de regizor și respinsă inițial: ”E monotonă”.

Regizorul ”Liceenilor”, Nicolae Corjos i-a cerut lui Bogardo o melodie care să apară pe coloana sonoră a producției pe care o pregătea. Avea scenariu, avea actori, îi trebuia piesă, iar după colaborarea de succes, din 85, cu compozitorul pentru muzica din „Declarație de dragoste”, părea că lucrurile sunt rezolvate.

Bogardo i-a pus pe masă ”Ani de liceu”. Refuz total. Cântecul, nu numai că îi părea monoton, dar versurile erau total nepotrivite. ”Ce-or să zică tovarășii?”

Astfel ”scumpii ani de liceu/ când la mate dai de greu” deveneau total nepotriviți pentru epocă, versurile fiind considerate a fi scandaloase din cauza ironiilor fine în care școala era adusă în prim plan.

CITESTE MAI DEPARTE AICI!

Nici nu se putea mai frumos! Florin Ristei, cover de senzaţie. "I Got This Feeling" de la Justin Timberlake s-... Florin Ristei, probleme cu vocea - "Sunt neîncălzit, nu răcit"! Diana Munteanu: "Îți stă bine așa răgușit...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Citește și
Ultimele știri
x