Antena Căutare

2022 va fi mai sărac în artă. Cine sunt artiștii români care ne-au părăsit în anul 2021. Ion Caramitru, Benone Sinulescu și alții

În anul 2021 s-au stins din viață artiști români celebri, de care ne vom aduce mereu aminte. Ion Caramitru, Victor Socaciu, sau Ion Dichiseanu vor rămâne mereu în memoria românilor.

Colaj u Ion Caramitru și Benone Sinulescu Galerie
Ion Caramitru și Benone Sinulescu se numără printre artiștii care ne-au părăsit în anul 2021 | Hepta

Cu siguranță ne vom aminti mereu de artiștii care, din păcate, ne-au părăsit în anul 2021. Actori, cântăreți, scriitori vor rămâne mereu în istoria românilor, datorită operelor lor remarcabile.

Ce artiști români au murit în anul 2021

Ion Caramitru, Benone Sinulescu, sua Victor Socaciu și-au pus o amprentă în cultura românilor.

Facem o trecere în revistă a celor mai mari artiști care, din păcate, s-au stins din viață în anul 2021.

Actorul Bogdan Stanoevici a murit la 62 de ani, în 2021

Anul 2021 a început cu trista veste a morții actorului Bogdan Stanoevici. Bogdan Stanoevici a murit la vârsta de 62 de ani, pe 12 ianuarie 2021, din cauza complicațiilor surevenite în urma infectării cu noul coronavirus. Bogdan Stanoevici a fost actor, ministru, director al circului Globus. Printre ultimele proiecte la care a participat actorul au fost producțiile „Fructul oprit” și „Sacrificiul” de la Antena 1.

Cântăreața Cornelia Catnaga a murit la 63 de ani, în 2021

În luna martie a anului 2021 s-a stins din viață Cornelia Catanga. Cântăreața de muzică lăutărească fusese infectată cu coronavirus și a făcut stop cardio-respirator. Celebra Cornelia Catanga s-a stins din viață la 63 de ani, lăsând în urmă un repertoriu bogat în muzica lăutărească.

Lăutarul Nelu Ploieșteanu a murit la 70 de ani, în 2021

La îneputul lunii aprilie 2021, Nelu Ploieșteanu, unul dintre cei mai cunoscuți cântăreți de muzică lătutărească a murit la vârsta de 70 de ani, din cauza complicațiilor Covid-19. De-a lungul vieții, Nelu Ploieșteanu a lansat 18 albume și a ținut o mulțime de spectacole de muzică lăutăreacă.

Cântăreața Gabi Luncă s-a stins la 83 de ani, în 2021

Gabi Luncă a murit la începutul lunii aprilie, la două sptămâni de când a fost internată la Spital cu Covid-19. De-a lungul carierei cântăreața de muzică lăutărească a lansat albumele „Gipsy Songs” (1974), „Măi neicuţă din Piteşti” (1983), „Anii mei şi tinereţea” (1991), „Două mame pentru-o fată” (2005), „Dă mamă cu biciu-n mine. Comori ale muzicii lăutăreşti” (2009). Gabi Luncp a murit la vârsta de 83 de ani.

Citește și: Averea impresionantă a lui Gabi Luncă. Ce afaceri de milioane rămân familiei celebrei artiste

Actorul Ion Dichiseanu a murit la vârsta de 87 de ani, în 2021

În luna mai a anului 2021 a murit actorul Ion Dichiseanu. De-a lungul carierei, Ion Dichiseanu s-a remarcat prin prisma rolurilor sale în filme precum: „Bătălie pentru Roma” (regia Robert Siodmak, 1968), „Trandafirul galben” (regia Doru Năstase, 1981), dar mai ales pentru personajul Pierre Vaillant din serialul de un succes incontestabil „Toate pânzele sus", regizat de Mircea Mureşan în 1976. Filmografia lui cuprinde titluri precum „Titanc Vals” (regia Paul Călinescu, 1965), „Revanşa” (regia Sergiu Nicolaescu, 1978), „Pentru patrie” (regia Sergiu Nicolaescu, 1978) şi „Pistruiatul” (regia Francisc Munteanu, 1986). Actorul a murit la vârsta de 87 de ani.

Ion Caramitru a murit la 79 de ani, în 2021

În luna septembrie a anului 2021 vestea morții lui Ion Caramitru a adus profundă tristețe în lumea artistică. Actorul a murit la vârsta de 79 de ani, după o perioadă petrecută în spital. De-a lungul vieții, Ion carmaitru a fost preşedinte Unității Teatrale din România - ministru al culturii, director general al Teatrului Lucia Sturdza Bulandra din Bucurcurești, preşedinte al Academiei Europene a Balcanilor și manager al Teatrului Naţional „I.L. Caragiale din Bucureşti.

Petrică Mițu Stoian a murit la 61 de ani, în 2021

În luna noiembrie 2021, folclorul românesc a intrat în doliu. Petrică Mîțu Stoian a murit, după ce a făcut contuzie pulmonară. Artistul a murit la vârsta de 61 de ani, lăsând în urmă albume de muzică folclorică, precum: „De la Lună pân'la Soare”, „Cum e astăzi n-o fost ieri”, „Mi-o lăsat Moșu' căruța”, „De păstram ce-am câștigat”, și altele.

Benone Sinulescu a murit la 84 de ani, în 2021

Tot în luna noiembrie a naului 2021 vestea morții lui Benone Sinulescu întrista lumea artistică. Celebrul cântăreț a murit la vârsta de 84 de ani. Artistul s-a stins lăsând în urmă o mulțime de melodii celebre. Printre albumele care l-au consacrat pe Benone SInulescu se numără: „Pe Drumul Căruțelor”, „Rămâi, Mândruțo, Cu Bine", „Cînd Eram În Satul Meu”, „Aleargă Dorule, Aleargă”, „La Căsuța Cu Pridvor”, „Roata vieții”, sau „Tinerețe trecătoare”.

Victor Socaciu a murit la 68 de ani, în 2021

În luna decembrie a anului 2021, Victor Socaciu a murit la vârsta de 68 de ani, după ce a fost interna to lună la spital. De-a lungul vieții, Victor Socaciu a fost de-a lungul timpului a fost cântăreț de muzică folk, realizator de emisiuni de televiziune, parlamentar și diplomat.

Citește și: Cine au fost cele patru soții ale lui Victor Socaciu: "Vraja iubirii a trecut". Artistul a murit la 68 de ani

De asemenea, în anul 2021, ne-au mai părăsit: actriţa Valeria Gagealov, chitaristul şi compozitorul Adi Bărar, fondator al trupei rock Cargo, scriitoarea şi traducătoarea Ileana Vulpescu, actriţa Luminiţa Gheorghiu, muzicianul folk Doru Stănculescu, poetul Lucian Avramescu, actorul Papil Panduru și alții.

Cum arată Natalia Mateuț într-un costum de baie cu decolteu abisal. Cât de sexi este prezentatoarea TV: „Ce corp ai”... Cum arată băieții lui Dan Bittman acum. Cei trei sunt de nerecunoscut...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x