Antena Căutare

"Nuneasca" sau "Jucatul cămășii"? Obiceiul țigănesc ce pune Strehaia pe jar: "Când fac dragoste, babele stau la ușă. Dacă nu e ce trebuie pe cămașă, mirele trebuie să plătească despăgubire"

În timp ce "Hora miresei", sau "Nuneasca" este prilej de bucurie la orice nuntă, "jucatul cămăşii", obicei ţigănesc, le cam dă emoţii atât mirilor, cât şi rudelor şi famiilor care a aşteaptă cu sufletul la gura "verdictul".

În timp ce "Hora miresei", sau "Nuneasca" este prilej de bucurie la orice nuntă, "jucatul cămăşii", obicei ţigănesc, le cam dă emoţii atât mirilor, cât şi rudelor şi famiilor care a aşteaptă cu sufletul la gura "verdictul".

Elena Merișoreanu a povestit o întâmplarea prin care a trecut la o nuntă de rromi, din Strehaia, unde acest obicei a fost pus în practică: "La un moment dat, cântam şi soacra: "Doamnă, gata, copiii se duc să să culca şi după ce se culca vedem dacă se mai cânta".

"Dacă nu iese treabă dacă nu e ce trebuie pe cămaşă, el trebuie să despăgubească cinstea miresei", a mai povestit Laura Lavric.

Cum au fost sechestrați Laura Lavric și Ion Dolănescu, la o petrecere. Cântăreața a povestit tot, fără rezerve: "Aț... Iubirea pentru muzica populară a transformat-o într-o mică "hoață". Laura Lavric recunoaște că, în copilărie, ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Unde ne putem întâlni zi de zi :)

Dacă doriţi să revedeţi momente dragi din Te pui cu blondele? nu e panică :). Iată câteva linkuri care vă pot ajuta. Site-ul emisiunii este http://a1.ro/te-pui-cu-blondele/. Pe Facebook avem pagina https://www.facebook.com/tepuicublondele/?fref=ts , iar canalul nostru de YouTube este: http://www.youtube.com/Antena1AntenaTVGroup.

Nu în ultimul rând, puteţi urmări toate înregistrările integral pe AntenaPlay: https://goo.gl/BjojvW.

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x