ȘOCANT! "Am vrut reacţia ei ca fată, umilinţa şi furia ei. Ţipetele! Știam că mă va urî toată viaţa.” Scena violului din filmul "Ultimul tango la Paris" a fost REALĂ!

 

Regizorul italian Bernardo Bertolucci a admis, la un eveniment care a avut loc la Cinemateca Franceză, că actriţa Maria Schneider nu a ştiut dinainte că va filma scena violului din "Ultimul tango la Paris", în care a jucat alături de Marlon Brando.

Bernardo Bertolucci a recunoscut că legendara secvenţă din "Ultimul tango la Paris" dintre Marlon Brando şi Maria Schneider nu a fost discutată cu actriţa, scrie news.ro La acea vreme, Brando avea 48 de ani, iar Schneider - doar 19, potrivit presei internaţionale. 

"Voiam reacţia ei ca fată, nu ca actriţă. Ca Maria să interpreteze umilinţa şi furia ei, voiam să o simtă. Ţipetele... Nu, nu. Mai târziu mă va urî toată viaţa"

Astfel a povestit cineastul ambiţiile sale artistice din spatele violului real, planificat de el însuşi şi de Marlon Brando. 

Confesiunea a fost transmisă pe mai multe canale media americane. Videoclipul în care regizorul face mărturia a fost văzut de peste 500.000 de vizitatori pe Youtube. 

"Secvenţa cu untul a fost o idee pe care am avut-o cu Marlon, în dimineaţa filmărilor", a spus Bertolucci la Cinemateca franceză, în 2013, la doi ani după moartea actriţei. El a mai spus că s-a simţit oribil "într-un fel" pentru cum s-a purtat cu actriţa, dar s-a apărat spunând că a vrut reacţia ei "ca fată". "Mă simt vinovat, dar nu-mi pare rău. Ca să obţii ceva cred că trebuie să fii complet liber". 

Mărturia cineastului a scandalizat o bună parte a Hollywood-ului. Actori precum Jessica Chastain şi Chris Evans au declarat pe Twitter că nu vor mai vedea niciodată filmul, şi nici nu-i vor mai considera pe Bertolucci şi pe Brando ca înainte. "Mi se face greaţă", a spus actriţa. De altfel, pe Change.org s-a constituit o campanie prin care semnatarii cer Academiei de la Hollywood să condamne public faptele şi pe regizorul italian. 

Maria Schneider, care a murit în 2011 din cauza unui cancer, nu şi-a revenit niciodată după filmări, trăind lungi perioade de depresie. Într-un interviu acordat Daily Mail în 2007, actriţa povestea momentul violării prin semne. 

“Ar fi trebuit să-mi sun agentul sau să chem avocatul pe platou pentru că nu poţi forţa pe cineva să facă ceva, dar în acea perioadă nu ştiam. Marlon mi-a spus: <Maria, nu-ţi face griji, e doar un film>, dar în timpul scenei, chiar dacă ce f[cea Marlon nu era adevărat, am plâns cu adevărat. M-am simţit umilită, ca să fiu sinceră, un pic violată de Marlon şi de Bertolucci", declara Maria Schneider. 

Drama erotică "Ultimul tango la Paris", în regia lui Bernardo Bertolucci, a avut premiera pe 15 decembrie 1972, la Roma. 

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe 

HOROSCOP

mai multe 

Berbec

Taur

Gemeni

Rac

Leu

Fecioara

Balanta

Scorpion

Sagetator

Capricorn

Varsator

Pesti

mai multe