Antena Căutare

Astazi se implinesc 216 ani de la primul salt cu parasuta

Unul dintre cei mai curajosi oameni din istorie se numeste Andre Jacques Garnerin si a ramas cunoscut ca fiind parintele parasutei fara cadru rigid.

Andre Jacques Garnerin s-a nascut pe data de 31 ianuarie 1769, la Paris. El este cel care a efectuat primul salt, cu ajutorul unei parasute din matase, cu un diametru de aproximativ sapte metri, atasata la un balon. S-a intamplat in Parc Monceau din capitala Frantei, de la o inaltime de 900 de metri.

Student al profesorului Jacques Charles, el s-a implicat intens in pilotarea baloanelor cu aer cald si a fost numit aeronaut oficial al Frantei. De-a lungul carierei sale, Andre Jacques Garnerin a lucrat in special cu fratele sau, Jean-Baptiste-Olivier Garnerin. Au facut totul in familie. Sotia sa a fost prima parasutista din lume, iar nepoata sa, Elisa Garnerin, a invatat sa zboare cu balonul la 15 ani si a facut 39 de salturi profesionale cu parasuta, in Italia, Spania, Rusia, Germania si Franta.

Garnerin a murit in 18 august 1823, lovit de o barna pe un santier, in timp de construia un balon, la Paris.

HOMAR servit la Cambridge! Prestigioasa Universitate le va oferi studentilor aceasta delicatesa dupa ce a descoperit un ... Mireasa pentru fiul meu: Telespectatorii au hotarat ca Andreea sa ramana in competitie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x