Antena Căutare

Stiai ca Cezar, Platon, da Vinci, Goethe, Ceaikovski... s-au iubit cu barbati?

A fi gay in vremurile noastre nu mai e demult un subiect tabu. Insa a fi homosexual in epoca lui Cezar sau Goethe este un subiect incitant, care trezeste interesul oamenilor secolului XXI.

Cezar, Platon, Leonardo da Vinci, Goethe si Ceaikovski sunt doar cateva dintre cele mai influente personalitati ale tuturor timpurilor care ar fi intors capul dupa persoanele de acelasi sex. Daca societatea in care au trait i-ar fi pus la zid din cauza orientarilor sexuale, lumea de azi ar fi fost mult mai saraca.

Despre Gaius Iulius Cezar, faimosul lider al Romei Antice, care a pus pe jar inima Cleopatrei, se spune ca era "barbatul tuturor femeilor, femeia oricarui barbat". Ca si el, multi dintre conducatorii romani care i-au succedat, printre care Hadrian si Nero, au devenit notorii pentru "simpatiile" nutrite fata de reprezentantii sexului puternic.

Cel mai cunoscut discipol al lui Socrate si invatator al lui Aristotel, Platon, a preferat sa-si petreaca tineretea in compania barbatilor. Din lucrarea "Symposium" reiese faptul ca pentru fondatorul Academiei singurul tip de iubire generator de educatie si cunoastere era cel homoerotic. Din cultura Greciei Antice, alte personalitati cu aceleasi preferinte sexuale au fost Sofocle si Euripide, iar din cea romana cunoscuti sunt Horatiu, Ovidiu si Virgiliu.

Nici Leonardo da Vinci nu a fost prea cuminte, in anul 1480 fiind arestat pentru ca ar fi intretinut relatii sexuale cu un baiat de 17 ani. Creatorul enigmaticei "Monalisa", pictura despre care se spune ca este un soi de autoportret al celebrului artist, nu a fost casatorit niciodata si nu a avut copii. A trait pana la sfarsitul vietii alaturi de contele Melzi, fata de care simtea o "iubire viscerala si arzatoare". Nici Michelangelo n-a fost mai prejos, sculptand cu atata maiestrie formele perfecte ale lui "David".

Johann Wolfgang Goethe trata sexualitatea ca sursa de inspiratie pentru creatiile sale artistice. Multe dintre operele sale, in special "Faust", "Elegiile romane" si "Epigramele venetiene", descriu partide sexuale atat hetero cat si homosexuale. Oscar Wilde, un scriitor de calibrul lui Goethe, a fost, de asemenea, homosexual.

Dupa ce a fost refuzat de mai multe femei, celebrul autor a peste 100 de povesti pentru copii, Hans Christian Andersen, si-a incercat norocul cu un dansator danez si a avut succes. Astfel, Andersen s-a reorientat sexual.

Despre compozitorul rus Piotr Ilici Ceaikovski se stie ca a fost casatorit ca sa-si mascheze preferintele sexuale, insa mariajul lui s-a incheiat prost, iesind la iveala adevarul.

Primul presedinte al Statelor Unite, George Washington, a fost indragostit de ministrul sau de finante, Alexander Hamilton. De asemenea, un alt parinte al Americii, Abraham Lincoln, este banuit ca ar fi avut cel putin o relatie homosexuala. El a impartit, in tinerete, o camera si acelasi pat cu un negustor pe nume Joshua Speed.

Si lista poate continua...

Ce au in comun Steve Jobs, Alba ca Zapada si Alan Turing, creatorul calculatorului modern? Un mar! Muscat!... Unde dai si unde... Traian a cazut victima farsei pregatita pentru Laurentiu!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x