Antena Căutare

Squishy, noua jucărie la modă din România! Atenție, părinți și copii, conține o substanță toxică

La jucării, înainte! Așa își spun cei care gândesc și creează cele mai inventive jucării din lume. După ce kendama și fidget spinner au înnebunit copiii, acum, squishy promite să dea dependență, dar nu numai celor mici.

La jucării, înainte! Așa își spun cei care gândesc și creează cele mai inventive jucării din lume. După ce kendama și fidget spinner au înnebunit copiii, acum, squishy promite să dea dependență, dar nu numai celor mici.

Kawaii squishy este cea mai recentă invenție în materie de petrecut timpul liber. Însă nu acesta este principalul motiv pentru care a fost creată. „Kawaii", însemnând „drăguţ" în limba japoneză și este un accesoriu antistres.

Ele sunt cu adevărat ingenioase căci sunt infuzate cu parfum şi pot lua cele mai diverse forme: de la animale, cutiuţe de lapte, gogoşi, prăjituri, fructe sau legume. Parfumul poate potenţa efectul de relaxare. Squishy este făcut dintr-o spumă cauciucată specială care se strânge uşor în mână ca, imediat, să îşi recapete forma originală. Majoritatea acestor jucării sunt făcute din poliuretan, un material sintetic, inventat în 1937 de neamţul Otto Bayer şi care a fost folosit în cel de-Al Doilea Război Mondial pentru a acoperi avioanele, potrivit one.ro.

Dezavantajul jucăriei squishy

Conform Agenţiei de protecţie a mediului din SUA, expunerea pe termen lung la poliuretan poate cauza diverse afecţiuni, inclusiv astm şi cancer. Cu toate acestea, cantitatea de material toxic eliberată de formele de spumă solidă care se găseşte în jucăriile squishy este foarte mică. Acestea nu ar trebui băgate în gură sau înghiţite.

Squishy este destul de populară și în România. Irina Columbeanu are o colecție impresionantă de squishy. Ea a prezentat-o pe vlogul său. Deși jucăriile în cauză sunt originare din SUA, se găsesc și în România pe site-urile de cumpărături online.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

3 ponturi de care să ții cont dacă vrei să faci poze din ce în ce mai bune... BOROBOAȚĂ, cântecul românesc văzut de 80 de milioane de ori. Cum a ajuns o animație pentru copii, în care fetele sunt tr...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x