Antena Căutare

Vânătoarea: 4 lucruri pe care trebuie să le știi înainte să te apuci de acest sport

Practicată de omenire încă din preistorie, vânătoare a devenit de-a lungul timpului mai degrabă un sport nobil decât un mod prin care oamenii își obțin hrana. În plus, vânatul rămâne una din metodele eficiente prin care pot fi controlate populațiile de diverse specii de animale sălbatice.

Practicată de omenire încă din preistorie, vânătoare a devenit de-a lungul timpului mai degrabă un sport nobil decât un mod prin care oamenii își obțin hrana. În plus, vânatul rămâne una din metodele eficiente prin care pot fi controlate populațiile de diverse specii de animale sălbatice.

Însă motivul principal pentru care ai vrea să te apuci de vânătoare ține doar de atracția pe care o ai pentru acest sport și de pasiunea reală pe care ai putea-o dezvolta. Dacă ești atras de păduri, de munți și de fiorii pe care ți-i dă ideea de a urmări o pradă, atunci vânatul ar putea fi pentru tine. Așa că noi îți oferim câteva sfaturi care te-ar putea ajuta să-ți urmezi pasiunea.

Durează cel puțin un an până poți obține un permis de vânător

Oricât de mult ți-ai dori asta, nu te poți apuca de vânătoare de pe o zi pe alta. Dacă te-ai duce mâine în pădure cu o armă în mână, ai fi un pericol atât pentru alții, cât mai ales pentru tine. Dacă ai cel puțin 17 ani împliniți, trebuie să te adresezi unei asociații de vânători. Dacă te vor accepta, vei face o stagiatură de un an, în timpul căreia va trebui să înveți cât mai multe despre acest sport. Abia după această perioadă poți susține examenele necesare pentru obținerea permisului de vânătoare și a permisului de armă.

Alege arma potrivită experienței tale

Odată ce obții permisul pentru armă, vei putea să achiziționezi în sfârșit pușca de vânătoare. Va fi o investiție semnificativă fără de care însă nu poți practica acest sport. Ai în vedere faptul că experiența ta de a folosi o armă este minimă, așa că poate ar trebui să încerci o variantă de pușcă modernă, cu lunetă. Tehnologia din zilele noastre este extrem de avansată, astfel că unele lunete îți pot oferi vedere cu infraroșu, telemetru sau chiar termoviziune.

Dacă vrei să afli de pe acum despre utilitatea acestor accesorii îți recomandăm să citești și acest ghid despre cum se alege luneta de vânătoare.

Restul echipamentului este la fel de important

Pe măsură ce vei căpăta mai multă experiență vei înțelege cât de importante sunt toate celelalte componente ale echipamentului tău. Hainele de camuflaj s-ar putea să nu fie de ajuns pentru a vâna, de exemplu, căpriori, care au un miros foarte fin. Tocmai de aceea, este necesar să alegi un costum care să folosească o tehnologie care îți poate acoperi mirosul.

Ține cont de faptul că vânătoare este un sport care necesită mult efort fizic. Pe sub costum va trebui să porți tricouri respirante, pentru a evita transpirația să se acumuleze. Vremea nu trebuie nici ea ignorată și trebuie mereu să te îmbraci pentru a nu o lăsa să-ți strice în vreun fel partida.

Pune-te la punct cu legislația

Cu siguranță vei învăța o mare parte din legislație pentru a obține permisul de vânătoare. Nu trebuie s-o scapi însă niciodată din vedere. Fii mereu la curent cu ea și învață pe de rost toate speciile pe care ai voie să le vânezi, în ce sezon ai voie să le vânezi și, foarte important, cu ce muniție ai voie să le vânezi. Ca vânător, este de datoria ta să respecți natura și legile care o ocrotesc.

Desigur acesta este doar începutul și vei avea foarte multe de învățat atât din manual, cât și de pe teren. Însă, dacă ții cont de cele învățate, dar și de aceste sfaturi practice, cu siguranță vânătoarea va putea deveni cel mai pasionant hobby din viața ta.

Sursă foto: Shutterstock

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x