Top Chef

Reteta juratului Tudor Constantinescu: Macarons de Paris

 

Ingrediente

  • Pentru biscuite macaron:
  • 300 g pudra de migdale
  • 300 g zahar pudra
  • 220 g albus de ou (impartite cate 2 portii de 110 g fiecare)
  • seminte de la 3 batoane de vanilie
  • 300 g de zahar
  • Crema de vanilie:
  • 400 g smantana lichida
  • 4 batoane de vanilie
  • 500 g ciocolata alba

Mod de preparare

Cu totii iubim o mica gustare. Juratul Tudor Constantinescu ne dezvaluie cea mai dulce reteta, reteta faimosilor biscuiti macarons, originari din Paris. Iata cum se gatesc:

Pentru biscuite:

Se amesteca pudra de migdale cu prima parte de zahar, prima parte de albus de ou si batoanele de vanilie, usor, cu o spatula.

Separat, se bate restul de compozitie format din albusurile si zaharul ramase, pana la o consistenta de bezea.

Se incorporeaza in aluatul anterior. Cu un posh se fac discuri de 3 cm diametru. Se baga la cuptor, incalzit la 140 grade, timp de 12-15 minute.  

Pentru crema:

Se fierbe smantana cu batoanele de vanilie si se adauga, in 3 etape, in ciocolata alba, prealabil topita. Se pune crema intr -o tava si se lasa 6 ore la frigider, pana se cristalizeaza. Se umplu pastilele de macaron, ca o pricomigdala, si se lasa o noapte la frigider.

Pofta buna!

Unde ne putem întâlni zi de zi :)

Dacă doriţi să revedeţi momente dragi din Top Chef nu e panică :). Iată câteva linkuri care vă pot ajuta. Site-ul emisiunii este http://a1.ro/top-chef/. Pe Facebook avem pagina https://www.facebook.com/antena1official/?fref=ts.Antena1/ , iar canalul nostru de YouTube este: http://www.youtube.com/Antena1AntenaTVGroup.

Nu în ultimul rând, puteţi urmări toate înregistrările integral pe AntenaPlayhttp://antenaplay.ro/top-chef-s2.

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe 

mai multe