Top Chef

Reteta juratului Tudor Constantinescu: Macarons de Paris

 

Ingrediente

  • Pentru biscuite macaron:
  • 300 g pudra de migdale
  • 300 g zahar pudra
  • 220 g albus de ou (impartite cate 2 portii de 110 g fiecare)
  • seminte de la 3 batoane de vanilie
  • 300 g de zahar
  • Crema de vanilie:
  • 400 g smantana lichida
  • 4 batoane de vanilie
  • 500 g ciocolata alba

Mod de preparare

Cu totii iubim o mica gustare. Juratul Tudor Constantinescu ne dezvaluie cea mai dulce reteta, reteta faimosilor biscuiti macarons, originari din Paris. Iata cum se gatesc:

Pentru biscuite:

Se amesteca pudra de migdale cu prima parte de zahar, prima parte de albus de ou si batoanele de vanilie, usor, cu o spatula.

Separat, se bate restul de compozitie format din albusurile si zaharul ramase, pana la o consistenta de bezea.

Se incorporeaza in aluatul anterior. Cu un posh se fac discuri de 3 cm diametru. Se baga la cuptor, incalzit la 140 grade, timp de 12-15 minute.  

Pentru crema:

Se fierbe smantana cu batoanele de vanilie si se adauga, in 3 etape, in ciocolata alba, prealabil topita. Se pune crema intr -o tava si se lasa 6 ore la frigider, pana se cristalizeaza. Se umplu pastilele de macaron, ca o pricomigdala, si se lasa o noapte la frigider.

Pofta buna!

Unde ne putem întâlni zi de zi :)

Dacă doriţi să revedeţi momente dragi din Top Chef nu e panică :). Iată câteva linkuri care vă pot ajuta. Site-ul emisiunii este http://a1.ro/top-chef/. Pe Facebook avem pagina https://www.facebook.com/antena1official/?fref=ts.Antena1/ , iar canalul nostru de YouTube este: http://www.youtube.com/Antena1AntenaTVGroup.

Nu în ultimul rând, puteţi urmări toate înregistrările integral pe AntenaPlayhttp://antenaplay.ro/top-chef-s2.

facebook whatsapp twitter pinterest
PREMIUM

Mai multe 

Smiley News

vezi mai multe 

HOROSCOP

mai multe 

Berbec

Taur

Gemeni

Rac

Leu

Fecioara

Balanta

Scorpion

Sagetator

Capricorn

Varsator

Pesti

Timp Liber

vezi mai multe 

mai multe