Top Chef

Reteta juratului Tudor Constantinescu: Macarons de Paris

Ingrediente

  • Pentru biscuite macaron:
  • 300 g pudra de migdale
  • 300 g zahar pudra
  • 220 g albus de ou (impartite cate 2 portii de 110 g fiecare)
  • seminte de la 3 batoane de vanilie
  • 300 g de zahar
  • Crema de vanilie:
  • 400 g smantana lichida
  • 4 batoane de vanilie
  • 500 g ciocolata alba

Mod de preparare

Cu totii iubim o mica gustare. Juratul Tudor Constantinescu ne dezvaluie cea mai dulce reteta, reteta faimosilor biscuiti macarons, originari din Paris. Iata cum se gatesc:

Pentru biscuite:

Se amesteca pudra de migdale cu prima parte de zahar, prima parte de albus de ou si batoanele de vanilie, usor, cu o spatula.

Separat, se bate restul de compozitie format din albusurile si zaharul ramase, pana la o consistenta de bezea.

Se incorporeaza in aluatul anterior. Cu un posh se fac discuri de 3 cm diametru. Se baga la cuptor, incalzit la 140 grade, timp de 12-15 minute.  

Pentru crema:

Se fierbe smantana cu batoanele de vanilie si se adauga, in 3 etape, in ciocolata alba, prealabil topita. Se pune crema intr -o tava si se lasa 6 ore la frigider, pana se cristalizeaza. Se umplu pastilele de macaron, ca o pricomigdala, si se lasa o noapte la frigider.

Pofta buna!

facebook whatsapp twitter pinterest
mai multe
HOROSCOP

mai multe 

Berbec

Taur

Gemeni

Rac

Leu

Fecioara

Balanta

Scorpion

Sagetator

Capricorn

Varsator

Pesti