Antena Căutare

Ștefan Bănică și-a ales cei patru băieți care vor intra la duel, la ”X Factor”. Concurentul care i-a uimit pe juraţi: "Eşti o sărbătoare"

După o etapă de Bootcamp plină de emoții, juratul ”X Factor” Ștefan Bănică și-a ales cei patru băieți care vor trece în etapa următoare a concursului, cea a Duelurilor.

După o etapă de Bootcamp plină de emoții, juratul X Factor Ștefan Bănică și-a ales cei patru băieți care vor trece în etapa următoare a concursului, cea a Duelurilor.

Radu Mitrea, un tânăr de 23 de ani din București, care a fost rănit în incendiul din Colectiv, în octombrie 2015, a decis să își urmeze pasiunea după ce i s-a oferit o nouă șansă la viață. Deși rănile sale au presupus multe exerciții de recuperare, Radu încearcă să profite cât poate de mult de șansa care i-a fost oferită, așa că a intrat pe scenă primul, extrem de emoționat, dar și nerăbdător să facă ce îi place – să cânte!

”Radu, tu tinzi să fii un om de trupă, ai nevoie de un sprijin, indiferent că vei fi solist vocal sau instrumentist. Apreciez că ai luat o piesă și ai făcut-o în modul tău, dar din păcate în această seară nu stai pe acest scaun”, i-a spus Ștefan Bănică primului concurent din Bootcamp-ul celui de-al șaptelea sezon ”X Factor”.

Alin Buruiană, nepotul faimoasei actrițe Mariana Buruiană, a intrat al doilea pe scenă, dar a primit primul scaun. ”Inițial mi s-a părut că X Factor e un show care nu e neapărat destinat operei, dar am zis să încerc. Când m-am văzut la televizor, mi-am dat seama că acolo este locul meu”, a mărturisit tânărul contratenor în vârstă de 22 de ani, student la Facultatea de Muzică și Teatru din Timișoara, secția ”Canto clasic”.

Alin a fost încurajat înainte de a intra pe scenă chiar de către Cezar Ouatu. Artistul l-a felicitat pentru performanță și i-a mărturisit că și-ar dori să cânte împreună în finală. ”Pentru mine, Cezar Ouatu a însemnat un exemplu. Am o temere că nu voi ajunge departe din cauza acestui stil. Opera e un gen frumos și care poate fi gustat de multă lume”, a mai spus Alin Buruiană.

Cristian Porcari, puștiul de 14 ani din Chișinău, care l-a emoționat peste măsură pe Ștefan Bănică, în audiții, a mărturisit că speră ca vârsta să lucreze în avantajul său. ”Ceilalți au vârste apropiate, seamănă mult unii cu ceilalți. Cred că am în plus și prestația scenică”, a spus Cristian.

Imediat după prestația sa, Carla’s Dreams l-a asigurat că dacă în audiții putea să facă exces de complimente, în Bootcamp fiecare clipă din reprezentație trebuie să fie la înălțime. ”Dacă mă întrebi pe mine, audiția a avut mai multă culoare decât în această seară, dar în același timp eu știu că ai potențial”, i-a spus Ștefan Bănică înainte de a-i permite lui Cristian să ocupe cel de-al doilea loc.

Anton Joseph Banaghan, tânărul de origine română pentru care ”X Factor” nu a însemnat doar curajul de a urca pe o scenă, ci și de a-și înfrunta tot trecutul, a fost abandonat de părinții biologici din România, dar și de către cei adoptivi din Irlanda, locuiește acum în Gran Canaria.

De atunci, prima sa surpriză plăcută a fost după ce a aflat că a intrat în Bootcamp, iar a doua a venit la scurt timp, după ce mama sa biologică l-a văzut la televizor și a decis să vină să îl cunoască. În mod surprinzător, mama sa, o fostă concurentă la ”Chefi la cuțite”, din sezonul 2, a fost și ea, la rândul ei crescută în centre de plasament.

De acolo, aceasta a picat în plasa traficanților de carne vie și a ajuns în Kosovo. Abia după mai mulți ani, acolo l-a cunoscut pe actualul său soț, iar împreună s-au întors în România și și-au întemeiat o familie. ”Dacă vrea să fie în public, poate, dar să nu mă caute până ce nu voi termina de cântat”, a spus Anton, concentrat pentru a începe una dintre cele mai frumoase reprezentații ale sale. Într-o pauză, cei doi s-au văzut, iar întâlnirea lor a fost extrem de emoționantă; nici restul serii nu a fost mai prejos.

”Tu ești un tip special, ai un timbru special care îi ajută pe oameni să te repereze imediat, iar acest lucru este foarte rar. Situația ta specială de viață este impresionantă, dar eu am văzut pe scenă un băiat care se bucură, care încearcă să fie el însuși, care nu încearcă să fie altceva decât e. După părerea mea ai șanse foarte mari să îți schimbi drumul tău în muzică și, de ce nu, poate și viața ta”, i-a spus Ștefan lui Anton înainte de a-i oferi cel de-al treilea scaun disponibil, sporind astfel tensiunea pentru ceilalți concurenți care așteptau să intre.

Venit tocmai din Italia, Simone Venditti, a intrat pe scenă cu mari emoții, știind că mai este un singur loc liber pe scaune. Simone, al doilea italian din echipa lui Ștefan Bănică, a fost foarte fericit de toată experiența ”X Factor”, dar a mărturisit că nu își mai amintește mare lucru de la audiții, unde a cântat ca în transă. ”Sunt puțin timid la început, lucru care mă înfrânează”, a recunoscut Simone.

Interpretarea sa a fost descrisă de jurați ca fiind una foarte corectă, însă fără prea mult suflet. ”Vocea ta a sunat sigur, iar acesta este un lucru bun, în schimb nu mi-ai transmis mare lucru. Corect este un nivel care nu va avea niciodată trecere”, i-a spus Ștefan Bănică și a păstrat cel de-al patrulea scaun liber pentru următorul concurent.

Gabriel Haralambie Lefter, botezat de jurați ”Roby Roberto”, după celebrul personaj din ”Băieți de oraș”, a devenit o mică vedetă după apariția sa la audițiile ”X Factor”. Tânărul de 19 ani i-a uimit pe cei patru jurați cu vocea sa, dar și cu puterea de a se transforma cu ușurință și de a se adapta de la gospel, la muzică arăbească sau românească.

În mod ciudat, câștigarea ”X Factor” îl face pe Haralambie să se gândească mai degrabă la o familie decât la viața profesională: ”Dacă iau marele titlu, aș vrea să mă căsătoresc cu iubita mea și să fac un bebe, pentru că îmi plac mult copiii”.

Interpretarea sa i-a încântat însă pe jurați, care nu au contenit cu laudele. ”Ești o sărbătoare!”, i-a spus Carla’s Dreams. Chiar dacă a fost ușor dezamăgit că Haralambie nu a pus mai mult suflet în melodia sa, Bănică nu a avut cum să renunțe la o asemenea voce, așa că a ocupat cel de-al patrulea scaun, făcând tensiunea insuportabilă pentru ceilalți patru concurenți care așteptau să intre pe scenă.

Venit din Chișinău, via Londra, unde s-a angajat la un restaurant de 8 luni, Lilian Dobândă i-a vrăjit pe cei patru jurați la audiții cu o melodie compusă de el, o alegere care i-a adus aprecierea lui Ștefan Bănică jr.

Pentru Bootcamp, Lilian a decis să schimbe registrul, însă deși a ales o melodie bună, Ștefan Bănică a fost dezamăgit că interpretarea sa a fost destul de monotonă. ”Am o problemă mare, pentru că îmi placi. Dar răspunsul meu pentru această seară este NU”, a spus juratul, spre ușurarea celor patru care ocupau deja scaunele.

Sebastian Hădărean, descris de Ștefan Bănică drept unul dintre cei mai timizi dintre toți concurenții săi, are 19 ani și este absolvent al unui liceu sportiv, a făcut mulți ani judo și handbal, însă cea mai mare pasiune a sa este muzica, iar aceasta îi folosește și pentru a-i vindeca rănile sufletești.

Sebastian, care de la vârsta de zece ani a fost abandonat de părinți într-un centru de plasament, are nu mai puțin de 24 de frați prin alianță. De la audiții până la Bootcamp, Sebastian a terminat liceul, s-a mutat cu trei dintre frații săi și și-a găsit două locuri de muncă. ”Am citit că în China e o familie cu o sută și ceva de frați, așa că nu am prea mulți”, a glumit Sebastian.

Revederea cu două dintre surorile sale în culise l-a emoționat încă și mai mult decât așteptarea de a intra pe scenă, iar prestația lui Sebastian nu a fost la înălțime. Ca urmare, cei patru concurenți așezați deja și-au păstrat locurile pe scaune.

Aflat la o revenire la ”X Factor”, Viorel Grecu, din Chișinău, a reușit să ajungă pentru a doua oară în Bootcamp. În urmă cu doi ani, Viorel a reușit această performanță însă împreună cu Max Fall, alături de care forma o trupă. Anul acesta, Viorel a impresionat din nou în Bootcamp, iar interpretarea sa l-a costat pe Cristian Porcari scaunul său. Din păcate, Viorel nu l-a păstrat foarte mult, ci doar l-a ținut cald pentru următorul concurent.

Salvatore Pierluca, tânărul de 23 de ani din Italia, care a ajuns în România datorită unei monede de 10 bani găsite întâmplător în buzunar, a mărturisit de la început că se simte norocos. Cum semnele l-au îndrumat până aici, italianul îndrăznește să viseze chiar și mai departe. ”Cred că a fost destinul care m-a adus aici. Pentru mine, X Factore o provocare, o ocazie care m-ar putea ajuta să îmi găsesc adevărata meserie, așa că aș vrea să ajung până în finală”, a povestit tânărul, care a mai făcut un pas în drumul său către finală, ajungând în Bootcamp.

”M-am simțit măgulit când jurații mi-au spus că România căuta un cântăreț ca mine. Familia mea abia aștepta să vină cu mine aici, pentru ei e o mare bucurie, mai ales după câte greutăți au avut în viață. Înainte ca eu să mă nasc, ei au mai avut un copil care însă a murit, așa că mă simt dator și fericit să îi fac pe ei fericiți. Inițial se simțea un gol în familia noastră, dar acum am început să mă gândesc la fratele meu ca fiind îngerul meu păzitor”, a povestit Salvatore, care a intrat pe scenă plin de emoție, știind că este ultimul concurent din grupă și sperând că prestația va face să i se elibereze un loc pe scaune.

Pus în dificultate, Ștefan Bănică a recunoscut că Salvatore merită să rămână în competiție, așa că i-a revenit sarcina grea de a alege să îi ridice pe unul dintre Alin Buruiană, Viorel Grecu, Anton Banaghan și Haralambie Lefter.

”Salvatore a cântat ca la concert, pe când Viorel a ales o voce care nu îl reprezenta foarte bine”, a mărturisit juratul, așa că Ștefan Bănică a decis să meargă mai departe la Dueluri cu Alin Buruiană, Anton Banaghan, Haralambie Lefter și Salvatore Pierluca. Astfel, în proba următoare, perechile care se vor duela vor fi următoarele: Alin Buruiană - Haralambie Lefter și Salvatore Pierluca - Anton Banaghan.

Delia, Horia Brenciu, Ștefan Bănică jr și Carla’s Dreams vor alege componența perechilor care vor intra apoi la Dueluri, pe 8 decembrie, de la ora 21.15. Astfel, doar jumătate dintre aceștia vor trece în etapa următoare, cea a Galelor Live.

Lor li se adaugă și un concurent surpriză pe care telespectatorii l-au votat pe parcursul edițiilor. ”Finalistul publicului” va fi aflat abia în etapa galelor Live, iar dacă acesta este unul dintre cei 8 finaliști, se califică în etapa Galelor următorul clasat.

Magnifico! Moment cu piele de găină pe scena X Factor UK. Saara şi Adam Lambert, duet de senzaţie pe piesa "Bohemia... Narcisa Stănescu revine în Bootcamp, la ”X Factor”, încărcată cu daruri pentru jurați...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Citește și
Ultimele știri
x