Live acumPoftiţi pe la noi: Poftiţi la munca
Prime Time 20:00Poftiţi pe la noi: Poftiţi la munca

2018_Regulament XFactor_Sezon 8_Antena 1

Regulamentul emisiunii concurs « XFactor – Sezonul 8»

Capitolul I. Desfasurarea emisiunii concurs:

• Emisiunea concurs intitulata “X-Factor”numita in continuare si emisiune sau emisiune-concurs ori program tv, este realizata de societatea « Antena TV Group S.A » numita in continuare si Producator sau Beneficiar. 

• Emisiunea concurs“X-Factor”este show-ul de televiziune care inregistreaza cel mai mare succes international. Este difuzata intr-un numar foarte mare de tari, atragand o audienta ce insumeaza milioane de telespectatori pe intreaga planeta. Spre deosebire de alte emisiuni cu un continut asemanator, “X-Factor” aduce in fata telespectatorilor o explozie de trairi si de emotii, de la ras la plans pana descoperirea unor talente cu adevarat iesite din comun! Este primul concurs de gen in care pot participa atat solisti cat si interpreti care canta in duet, ori grupuri.

• Emisiunea concurs“X-Factor”va fi difuzata prin intermediul postului de televiziune “ANTENA 1” (difuzare primara si secundara, inclusiv reluari).

• Concursul emisiunii tvX-Factor – Sezonul 8 se va desfasura in perioada 21.04.2018 - 31.12.2018.

• Producatorul emisiunii tv X-Factor – Sezonul 8 este singurul in masura a stabili si a aduce modificari/completari scenariului, regiei, regulamentului de concurs si oricaror altor elemente ale emisiunii-concurs sau ale activitatilor ce au legatura cu aceasta emisiune-concurs.

• Pentru a se califica in auditii, fiecare concurent trebuie sa se prezinte la preselectii.

• Pentru a putea participa la preselectii, fiecare concurent trebuie sa fi implinit varsta de 14 ani pana la data primei difuzari a emisiunii tv X-Factor – Sezon 8 pe postul de televiziune Antena 1 (respectiv pana la data de 26.08.2018). Persoanele sub 18 ani trebuie sa se prezinte insotite de catre reprezentantii legali (parintii naturali sau adoptivi, tutorele legal, parintele avand autoritate parinteasca exclusiva sau alte persoane numai cu imputernicire notariala si declaratie completata conform anexei atasate la formularul de inscriere). 

• Este necesar ca fiecare persoana ce se prezinta la preselectie sa aiba un document de identitate. Acest lucru este valabil si pentru reprezentantii legali care insotesc persoanele sub 18 ani.

• Preselectiile vor avea loc in urmatoarele orase:

19, 20, 21, 22.04.2018 – Bucuresti, inregistrarea participantilor si auditii, prima etapa;

25.04.2018– Cluj-Napoca, inregistrarea participantilor si auditii, prima etapa;

26.04.2018– Chisinau, inregistrarea participantilor si auditii, prima etapa;

27.04.2018– Oradea, inregistrarea participantilor si auditii, prima etapa;

28.04.2018 – Iasi, inregistrarea participantilor si auditii, prima etapa;

29.04.2018 – Timisoara, inregistrarea participantilor si auditii, prima etapa

30.04.2018–Galati, inregistrarea participantilor si auditii, prima etapa;

01.05.2018 – Sibiu, inregistrarea participantilor si auditii, prima etapa

• La preselectii pot participa atat solisti cat si artisti ce canta in duet sau trupe.

• Piesele interpretate la preselectii (atat in prima, cat si in a doua etapa) vor fi numai acapella. 

• Organizatorii preselectiilor cauta oameni cu abilitati vocale deosebite, care sa fie in acelasi timp amuzanti, atractivi si carismatici, in general oameni care ies din tipare prin felul in care canta sau se prezinta. Pentru a impresiona participantii se pot baza pe langa vocea de exceptie si pe tinutele speciale sau dansurile iesite din comun pe care le-au pregatit. Orice lucru ce da dovada de originalitate si creativitate va fi foarte apreciat. 

• Cei care vor participa la preselectii vor pregati cel putin doua cantece diferite, care sa le scoata in evidenta calitatile.

• Chiar daca vorbim despre preselectii, acestea se vor filma si parti din aceste filmari vor fi difuzate in cadrul show-ului. Din aceasta cauza este important ca fiecare participant la preselectii sa vina imbracat asa cum ar dori sa fie vazut de catre juriu, dar si de catre public. Asadar, fiecare trebuie sa ia in calcul look-ul care il va pune in valoare si il va scoate in evidenta. Daca tinuta va include un machiaj deosebit sau accesorii iesite din comun cu atat mai bine. Este de preferat ca interpretarea piesei/pieselor pregatite pentru preselectie sa nu depaseasca 2 minute. Daca depasesc aceasta durata, este recomandat sa alegeti partea cea mai interesanta.

• Pentru ca este un moment important, pot veni sa-i sustina pe concurenti prietenii, rudele ori admiratorii. Prietenii sau insotitorii participantilor pot aduce stegulete, afise sau orice fel de materiale destinate sa sustina talentul concurentului si sa-i puna in valoare personalitatea unica. Toate acestea nu vor face decat sa atraga atentia, in mod original asupra personalitati unice a concurentului si asupra telentului special.

• Preselectiile se vor desfasura in doua etape (doua zile). Prima etapa va avea loc in datele indicate mai sus in prezentul Regulament, urmand ca acei concurenti care vor trece de prima etapa, sa fie chemati de Producator in ziua imediat urmatoare pentru a doua etapa. In cazul in care concurentul se califica dupa prima etapa, daca nu locuieste in orasul in care se desfasoara aceste preselectii, trebuie sa ia in calcul un loc de cazare.

• Pentru mai multe informatii referitoare la preselectii sau la show, poate fi transmis un e-mail la adresa: [email protected] 

Emisiunea concursX-Factor se desfasoara in 3(trei) etape:

Etapa nr.1 : Preselectiile si Auditiile

In faza de preselectie fiecare dintre concurentii inscrisi au sansa sa cante in fata unui juriu desemnat de Producator numai pentru aceasta etapa, alcatuit din producatori, specialisti sau vedete ale postului Antena 1. Preselectiile se vor desfasura in 7 (sapte) orase din Romania: Bucuresti, Galati , Iasi, Cluj Napoca, Arad, Craiova si Sibiu plus un oras din Rep. Moldova: Chisinau, in locatii ce vor fi anunate pe site-ul xfactor.a1.ro. In urma acestor preselectii, juriul desemnat de Producator pentru aceasta etapa va selecta un numar de concurenti (solo sau grupuri), numar ce va fi stabilit la libera apreciere a Producatorului pentru fiecare dintre cele 8(opt) orase.

In faza de auditii cu juriu vor participa toti cei care au trecut de faza preselectiilor (un numar de aproximativ 300 de concurenti (solo sau grupuri)). Auditiile se vor desfasura in Bucuresti, in locatii ce vor fi anunate pe site-ul xfactor.a1.ro  Juriul va fi alcatuit din 4(patru) Jurati alesi de catre Producatorul emisiunii. Juriul desemnat in aceasta etapa se va mentine pana la finalul emisiunii concurs. In faza auditiilor, Juriul voteaza cu Da sau Nu.

Juratii vor selecta dintre participanti in aceasta etapa concurentii care vor intra pe o lista scurta. Doar participantii (solo sau grupuri) care au primit un numar de 3 (trei) voturi favorabile (“Da”) din partea Juratilor vor intra pe lista scurta.

Avand in vedere ca acest concurs este organizat in cadrul unei productii de televiziune si se deruleaza, cu precadere, in cadrul unui show artistic de televiziune in care Producatorul isi propune sa plaseze prestatiile artistice care, in viziunea Producatorului, reprezinta cele mai atractive momente pentru publicul telespectator, conditia ca Producatorul sa selecteze aceste momente artistice in vederea difuzarii in cadrul productiei de televiziune reprezinta o conditie esentiala in calificarea concurentilor in etapa urmatoare.  In ceea ce priveste concurentii preselectati de catre Juriu in etapa « Auditiilor » prin 3(trei) voturi favorabile, conditia selectarii de catre Producator pentru a face parte din productia show-ului de televiziune, trebuie inteleasa prin aplicare cumulativa cu conditia selectarii de catre Juriu prin 3 (trei) voturi favorabile, astfel incat Producatorul sa poata respecta formatul de televiziune asociat acestei emisiuni. Prin urmare, sunt considerati calificati in etapa urmatoare doar concurentii care au fost votati de catre Juriu cu 3XDA SI care au fost selectati de catre Producator sa faca parte din showul de televiziune prin difuzarea acestor momente in cadrul emisiunii.

Pentru evitarea oricarui dubiu, participantii din etapa « Auditiilor » declara ca au inteles si accepta ca participarea la concurs si calificarea in etapa urmatoare depinde atat de votul Juriului cat si de selectarea de catre Producator pentru a fi difuzati in cadrul emisiunii, in oricare din editiile realizate in faza« Auditiilor ».

La fel ca si in sezonul 7 al emisiunii concurs “X Factor” voturile publicului din etapa auditiilor pot duce direct in Galele live favoritul. Inca din etapa auditiilor va fi declansata Campania de vot via aplicatia care poate fi descarcata de pe site-ul www.xfactor.a1.ro. Pentru concurentii unei editii se poate vota prin intermediul aplicatiei timp de 24 de ore.  La finalul celor 10 episoade de auditii vom avea un top al celor care au primit cele mai multe voturi. La finalul celor 10 editii de auditii avem un top si un castigator (denumit in cele ce urmeaza “Finalistul Publicului”). Finalistul publicului nu va fi dezvaluit pana in etapa Galelor live.

In situatia in care castigatorul in urma voturilor publicului este unul dintre cei 8 (opt) Finalisti, se califica in etapa Galelor, ca Finalist al Publicului, urmatorul clasat.

In vederea stabilirii concurentilor ce vor trece in etapa “Tabara de pregatire”, la finalul fazei auditiilor, Juriul va analiza lista scurta cu concurentii selectati in urma auditiilor. Pe baza listei scurte, si in urma vizionarii si analizarii inregistrarilor din auditii, Juriul va alege 40 (patruzeci) de concurenti (10 (zece) concurenti pentru fiecare categorie). Juriul voteaza cu Da sau Nu. Doar participantii (solo sau grupuri) care au primit un numar de 3 (trei) voturi favorabile (“Da”) din partea Juratilor vor intra pe lista scurta.

Alegerea celor 40 (patruzeci) de concurenti se va face la libera apreciere a Juriului, strict in urma analizarii inregistrarilor din auditii, fara a tine cont de calificativele obtinute de concurenti in etapa anterioara.

Etapa nr.2 : Tabara de pregatire

Tabara de pregatireva reuni in mai multe locatii din Bucuresti toti cei 40 (patruzeci) de concurenti (10 (zece) concurenti pentru fiecare categorie) care au fost selectati de pe lista scurta. Membrii juriului (cei patru jurati) vor deveni indrumatori muzicali ai celor care vor reusi sa ajunga in aceasta etapa a emisiunii-concurs, inainte de Galele live, fiecare dintre cei patru jurati preluand cate o categorie din urmatoarele:  Categoria “14-24 ani-baieti” (care va cuprinde interpreti solo de sex masculin cu varsta cuprinsa intre 14 si 24 de ani inclusiv), Categoria “14-24 ani-fete” (care va cuprinde interpreti solo de sex feminin cu varsta cuprinsa intre 14 si 24 de ani inclusiv), Categoria “peste 24 de ani” (care va cuprinde interpreti solo cu varsta de peste 24 de ani) si Categoria “Grupuri” (care va cuprinde grupurile cu doi sau mai multi interpreti, indiferent de varsta). 

Aceasta etapa va avea doua faze: 

1. Faza 1 a Taberei de Pregatire: Scaunele

De la inceputul acestei faze si pana la final, totul se petrece pe scena si in fata publicului. Aceasta faza se va desfasura pe parcursul a 2 (doua) zile, cate 2 categorii pe zi. 

In fiecare zi, concurentii din doua Categorii vor interpreta cate o piesa de voce acompaniati de band live in fata juriului si a publicului.

Pe scena se vor afla 4 (patru) scaune pentru fiecare categorie care pot duce mai departe cei mai buni concurenti. 

In urma interpretarii sustinute de fiecare concurent in parte, juratul desemnat ca indrumator muzical ,care raspunde de respectiva Categorie, decide daca acesta va fi sau nu asezat pe scaun. Asezarea pe scaun a unui concurent are semnificatia salvarii acelui concurent, cu consecinta ramanerii acestuia in concurs. In masura in care, la finalul interpretarii,un concurent nu a fost asezat pe scaun de catre juratul indrumator, acesta va parasi concursul. Totusi, chiar daca un concurent a fost asezat pe scaun de catre juratul indrumator, acesta nu este in siguranta pana cand nu termina de cantat si ultimul concurent din categoria respectiva, intrucat daca toate locurile pe scaune sunt ocupate, dar un concurent impresioneaza juratul indrumator, acesta din urma poate decide sa ridice de pe scaun un concurent si sa il trimita acasa, iar scaunul sa fie ocupat de alt concurent. 

In cadrul acestei etape, numai juratul indrumator are drept de decizie cu privire la salvarea concurentilor si mentinerea lor in concurs sau eliminarea acestora. Ceilalti jurati vor putea participa la aceasta faza a concursului numai in calitate de  consultanti pentru juratul indrumator. 

La finalul acestei faze vor exista 4 (patru) concurenti din fiecare categorie care au fost selectati sa treaca in faza urmatoare a concursului. 

2. Etapa 2 a Taberei de Pregatire: Duelurile

In ziua a treia, toti cei 16 (saisprezece) concurenti, cate 4 (patru) concurenti din fiecare categorie vor intra la duel. Vor exista cate 2 (doua) dueluri pentru fiecare Categorie. Fiecare din concurentii intrati la duel va interpreta cate o piesa muzicala. Pentru fiecare duel in parte, in urma interpretarilor avute in aceasta faza, juratul desemnat ca indrumator muzical va alege cate un concurent din cei intrati la duel, care va fi salvat si va ramane in concurs, urmand sa participe in etapa urmatoare. Concurentul sau Concurentii, care in urma deciziei Juratului desemnat ca indrumator muzical al Categoriei sale nu a fost sau nu au fost salvati, vor fi eliminati din emisiunea-concurs.

La finalul acestei faze vor exista 2 (doi) concurenti din fiecare categorie (un total de 8 (opt) concurenti) care vor intra in etapa urmatoare a concursului.

Etapa nr.3 : ETAPA FINALA – Galele Live

Prin ascensiunea in aceasta etapa, cei 8 (opt) concurenti finalisti (solo sau grupuri) (“Finalistii”) si  Finalistul Publicului vor deveni protagonistii unei serii extraordinare de spectacole live in numar de 3 (trei) numite in continuare si “Gale”.  Aceste Gale vor avea loc sub semnul grandorii si al spectaculosului, din toate punctele de vedere.  Fiecare dintre cele 3 (trei) Gale live se vor desfasura pe durata unei zile, respectiv in ziua de vineri, in Bucuresti, intr-o locatie ce va fi anuntata pe site-ul xfactor.a1.ro. Pe perioada celor 3(trei) Gale live cei 8(opt) finalisti (solo sau grupuri) si Finalistul Publicului vor fi cazati intr-o locatie speciala aleasa de catre Producator.

Toate cântecele ce vor fi interpretate de către cei Finalisti si Finalistul Publicului pot fi alese de către Jurati şi/sau Producători la absoluta lor discreţie.

Fiecărui Finalist i se va cere să interpreteze cel puţin un (1) cântec diferit în fiecare săptămână în timpul fiecărei Gale. După fiecare interpretare Juratii îşi vor prezenta comentariile.  

Procesul de eliminare poate atrage urmatoarele situatii in cadrul fiecareia dintre aceste Gale:

a. In prima Gala live, fiecare din cei 8 (opt) Finalisti va avea obligatia de a interpreta cate o piesa muzicala. Dupa ce au cantat toti cei 8 intr-o ordine stabilita de Producator vom afla cine este Finalistul Publicului care va interpreta la randul sau o piesa muzicala. Fiecarui concurent ii va fi alocat un interval de votare de cel mult 2 (doua) minute, in timp ce interpreteaza piesa muzicala, in care publicul telespectator poate vota o singura data doar concurentul respectiv (“VOTUL INDIVIDUAL”) . Dupa ce au cantat cei 8 Finalisti si Finalistul Publicului publicul telespectator va vota din nou interpretarea Finalistilor din cadrul Galei, intr-un interval suplimentar de 20 (douazeci) de minute (“VOTUL COMUN”) iar voturile vor fi inregistrate. Numarul voturilor va fi stabilit de catre Producatori, in baza datelor comunicate de operatorul de vot selectat. Primii 4 (patru) concurenti Finalisti, care in urma voturilor telespectatorilor au obtinut numarul cel mai mare de voturi, vor ramane in concurs si vor participa si in Gala live urmatoare, iar concurentul cu cel mai mic numar de voturi, aflat pe locul 9, va fi eliminat din concurs. Concurentii care in urma voturilor telespectatorilor au obtinut locurile 5,6,7 si 8 in clasamentul voturilor realizat de Producator, vor fi impartiti in 2 (doua) dueluri. Aceasta impartire se va face de catre cei 4 jurati, care vor dezbate pana vor ajunge la un acord cu privire la componenta celor 2 (doua) dueluri.  Fiecare din Finalistii intrati la duel va interpreta cate o piesa muzicala suplimentara. Dupa interpretarea pieselor muzicale juratii vor vota si vor decide cine ramane in concurs si cine este eliminat din fiecare din cele 2 (doua) dueluri. In cazul in care in urma votului exprimat de cei 4 jurati, vom avea egalitate (doi la doi) se va efectua decizia eliminarii in functie de votul exprimat de public. Astfel, din respectivul duel, va fi eliminat din emisunea-concurs concurentul care a obtinut cele mai putine voturi dintre cei 2 (doi) participanti la duel. La sfarsitul primei Gale vom avea 6 concurenti calificati in Gala 2.

b. Procesul de selectie si eliminare a concurentilor in cea de-a doua Gala Live se va realiza dupa urmatorul mecanism:

Fiecare din cei 6 (sase) Semifinalisti va avea obligatia de a interpreta minim o piesa muzicala. Fiecarui concurent ii va fi alocat un interval de votare de cel mult 2 (doua) minute, in timp ce interpreteaza piesa muzicala, in care publicul telespectator poate vota o singura data doar concurentul respectiv (“VOTUL INDIVIDUAL”). Dupa interpretarea sustinuta, pe rand, de toti Semifinalistii a primei piese a fiecaruia, publicul telespectator va putea vota – o singura data - interpretarea concurentilor intr-un interval suplimentar de 20 (douazeci) de minute (“VOTUL COMUN”). Numarul voturilor exprimate de public va fi prezentat de catre Producatori conform datelor comunicate de operatorul de vot selectat. Vor promova doar primii cinci concurenti din clasamentul voturilor realizat de Producator iar concurentul cu cel mai mic numar de voturi va fi eliminat din concurs.

Fiecare din cei 5 (cinci) Semifinalisti ramasi in competitie va avea obligatia de a interpreta inca o piesa muzicala. Voturile acumulate pana la acest moment se pastreaza. Publicul telespectator va vota din nou, o singura data, interpretarea Semifinalistilor, iar voturile vor fi inregistrate. Fiecarui concurent ii va fi alocat un interval de votare de cel mult 2 (doua) minute in care publicul telespectator poate vota doar concurentul respectiv (“VOTUL INDIVIDUAL”). Dupa interpretarea sustinuta, pe rand, de toti Semifinalistii, publicul telespectator va putea vota – o singura data - interpretarea concurentilor intr-un interval suplimentar de 20 (douazeci) de minute (“VOTUL COMUN”). Numarul voturilor exprimate de public va fi prezentat de catre Producatori conform datelor comunicate de operatorul de vot selectat. Concurentul cu cel mai mic numar de voturi va fi eliminat din concurs.

Astfel, la finalul celei de-a doua Gale Live, vor exista 4 (patru) Finalisti care vor concura in Marea Finala.”

c.      In a treia Gala live – Marea Finala vor participa 4 (patru) Finalisti dintre care unul singur (grup sau solist) va deveni castigatorul emisiunii X Factor ce va primi marele premiu. Alegerea este in aceasta etapa exclusiv a telespectatorilor (cel care va primi cele mai multe voturi va fi desemnat castigator).

Cei 4 (patru) Finalisti vor avea obligatia de a interpreta cate 2 (doua) piese muzicale fiecare, o piesa va fi interpretata in duet cu o vedeta aleasa de Producator iar a doua piesa va fi interpretata in duet cu Juratul indrumator. Fiecarui concurent ii va fi alocat un interval de votare de cel mult 2 (doua) minute pentru fiecare piesa muzicala interpretata, in care publicul telespectator poate vota o singura data doar concurentul respectiv (“VOTUL INDIVIDUAL”). Dupa interpretarea sustinuta, pe rand, de toti cei 4 Finalisti a ambelor piese muzicale, publicul telespectator va putea vota – o singura data - interpretarea Finalistilor intr-un interval suplimentar de 10 (zece) minute (“VOTUL COMUN”). Numarul voturilor exprimate de public va fi prezentat de catre Producatori conform datelor comunicate de operatorul de vot selectat.

Finalistii care, in urma voturilor telespectatorilor, s-au clasat pe ultimele doua locuri, respectiv au obtinut numarul cel mai mic de voturi, vor fi eliminati din concurs.     

Cei 2(doi) Finalisti vor avea obligatia de a interpreta cate o piesa muzicala. Voturile acumulate pana la acest moment se pastreaza. Fiecarui Finalist ii va fi alocat un interval de votare de cel mult 2 (doua) minute pentru fiecare piesa muzicala interpretata, in care publicul telespectator poate vota o singura data doar Finalistul respectiv (“VOTUL INDIVIDUAL”). Dupa interpretarea sustinuta, pe rand, de cei doi Finalisti, publicul telespectator va putea vota – o singura data - interpretarea concurentilor intr-un interval suplimentar de 10 (zece) minute (“VOTUL COMUN”). Numarul voturilor exprimate de public va fi prezentat de catre Producatori conform datelor comunicate de operatorul de vot selectat.

Finalistul care, in urma voturilor telespectatorilor, va obtine numarul cel mai mare de voturi, va fi declarat marele castigator al Concursului si va primi marele premiu.

Avand in vedere ca selectarea castigatorului acestui concurs in cadrul Galelor live se realizeaza,  conform prezentului Regulamentul de concurs, inclusiv de catre telespectatori, prin votarea favoritului in cadrul sistemul de votare pus la dispozitie de catre Producator prin intermediul operatorului de vot selectat si, totodata, avand in vedere faptul ca Producatorul si-a propus, prin acest mecanism de selectie, ca desemnarea castigatorului sa reflecte in mod obiectiv, cu precadere, dorinta publicului larg, Producatorul stabileste ca desemnarea castigatorului ca urmare a obtinerii celui mai mare numar de voturi din partea publicului sa fie realizata prin raportare la un singur vot transmis, respectiv primit de pe fiecare numar unic de telefon participant la vot.

Pentru evitarea oricarui dubiu, participantii din etapa « Galelor live» declara ca au inteles si accepta ca desemnarea castigatorului va depinde de numarul total de voturi cumulate de la cat mai multe numere unice, fara ca numarul total de voturi care pot fi luate in considerare in cadrul sistemului de vot sa depaseasca un singur vot de la fiecare numar unic.

Decizia Producătorilor cu privire la orice dispută care decurge din votare, în cadrul oricărei editii a emisiunii, va fi definitivă şi obligatorie.

• Premiile acordate castigatorului concursului emisiunii X Factor (cel care a primit cele mai multe voturi din partea telespectatorilor in editia finala a emisiunii) sunt in valoare totala  bruta de 100.000 (unasutademii) euro. Premiile pot fi acordate de catre  Antena Tv Group S.A.  sau de catre un sponsor, sau partial de Beneficiar si partial de catre un sponsor, dupa cum va decide Antena Tv Group S.A.. Premiile obtinute de castigator vor fi acordate in bani si/sau produse, valoarea totala cumulata a acestora fiind cea mentionata mai sus, proportia dintre premiile acordate in bani si/sau produse urmand a fi stabilita in mod unilateral si discretionar de Producator. Premiile obtinute de concurentul/concurentii castigatori (in cazul unei trupe / grup) in cadrul emisiunii X Factor, vor fi inmanate de catre Antena Tv Group [sau in cazul in care exista un sponsor desemnat de Producator care va acorda premiile, acestea vor fi inmanate de Antena TV Group impreuna cu sponsorul respectiv] in termen de maxim 90 (nouazeci) zile de la data difuzarii ultimei editii (editia finala) a emisiunii-concurs in care participantul/concurentul a participat si castigat.  In cazul in care va fi desemnat castigator o trupa/grup, premiul castigat va fi impartit in mod egal tuturor membrilor trupei/grupului castigator, fiecare dintre acestia putand primi sume de bani si / sau produse astfel incat valoarea premiilor acordate fiecarui membru al trupei / grupului castigator sa fie echivalenta, iar valoarea totala acordata sa fie egala cu valoarea totala bruta de 100.000 (unasutademii) euro mentionata mai sus.

• Proiectul vizat de prezentul regulament se desfasoara in acord cu prevederile Codului Fiscal valabil la data semnarii prezentei, astfel impozitul pentru premii, atat in bani cat si in produse, va fi retinut de catre « Antena Tv Group S.A.» din premiul cuvenit concurentului/concurentilor castigatori. In acest sens, in cazul in care Concurentul castiga/dobandeste un premiu in produse, plata in bani a impozitului corespuzator  produsului castigat, se va face de Concurent catre Beneficiar intr-un termen de 30(treizeci) zile de la data difuzarii emisiunii in care Concurentul a castigat/dobandit premiul respectiv in produse (nedepunerea impozitului aferent premiului in termenul anterior mentionat,  va conduce automat la pierderea premiului). Cuantumul impozitului aferent premiului in produse va fi comunicat in scris de catre Producator si/sau Beneficiar Concurentului in termen de 10(zece) zile de la data difuzarii Galei Finale.

• Orice alte obligatii de natura fiscala sau de orice alta natura, in legatura cu premiile castigate, sunt in sarcina exclusiva a Concurentului.

• Pe langa premiile in valoarea totala bruta de 100.000 (unasutademii) euro mentionate anterior, este posibil ca Producatorul sau compania desemnata de acesta sa ofere castigatorului concursului drept premiu si un contract de inregistrari muzicale cu o societate specializata la alegerea Producatorului, in termenii si conditiile stabiliti in mod rezonabil de Producator. 

Capitolul II. Participarea la emisiunea concurs:

1. Concurentii vor locui intr-o locatie aleasa de Producator sau in orice alte locuinte sau proprietati care vor fi asigurate de catre Producator (« Locatia ») pe anumite perioade. In functie de evolutia lor in concurs, Concurentii vor fi eliminati din cadrul concursului. Concurentii eliminati vor parasi Locatia de desfasurare a Concursului. Toate activitatile si locatiile pentru desfasurarea a Programului tv vor fi determinate de catre Producator, la exclusiva apreciere a acestuia.

2. In Locatie vor locui numai Concurentii. Exceptie vor face Concurentii minori, care vor locui in Locatie impreuna cu reprezentantii legali sau unul dintre reprezentantii legali. 

3. In aceasta perioada, Producatorul va impune anumite limitari in ceea ce priveste posibilitatea Concurentilor de a comunica cu familia, prietenii, rudele, colegii de servici, angajatorii, cunostinte si orice alte persoane, precum si restrictii privind posibilitatea Concurentilor de a parasi Locatia pe perioada mentionata anterior. De exemplu Producatorul poate decide ca pe perioada ramanerii in Locatie, Concurentii nu pot comunica cu altcineva in afara de alti Concurenti si Producatorul, cu exceptia situatiei in care Producatorul va decide in alt fel. Interdictiile privitoare la comunicatii se pot referi, fara limitare, la interzicerea comunicarii prin telefoane mobile sau fixe, internet, posta, pagere, tablete, PDA-uri sau alte dispozitive asemanatoare.

4. In cadrul Locatiei vor exista camere de luat vederi si microfoane vizibile si ascunse (inclusiv in dormitoare si bai) si toate activitatile Concurentilor pot fi filmate si/sau inregistrate de astfel de dispozitive. Prin urmare, Concurentii trebuie sa se astepte si sa fie constienti ca actiunile si conversatiile lor sunt inregistrate si/sau filmate in fiecare moment. In plus, fiecare Concurent va trebui sa poarte un microfon fara fir si sa il mentina deschis si incarcat in orice moment in mod obligatoriu. Concurentii trebuie sa fie constienti si de faptul ca microfoanele pot capta sunete din diverse alte locuri. Singurele momente in care Concurentii pot solicita eliminarea microfoanelor fara fir de catre un technician calificat sunt momentele cand sunt la dus, in piscina sau cand dorm in dormitor. Doar tehnicienii calificati pot monta sau elimina microfoanele. Aceste reguli se aplica si pentru momentele in care Concurentii se deplaseaza in afara Locatiei, la solicitarea Producatorului. Camerele, microfoanele si echipa Producatorului vor monitoriza Concurentii timp de 24 de ore pe zi pe parcursul productiei emisunii tv, indiferent daca sunt in Locatie, in curtea sau imprejurimile acesteia sau sunt plecati in afara acesteia. Este strict interzis Concurentilor sa interfereze sau sa influenteze in vreun fel functionarea camerelor sau a microfoanelor, atat a celor care ii insotesc in permanenta, cat si a celor amplasate in Locatie. 

5. Prin inscrierea concurentului la emisiunea-concurs, acesta garanteaza că se afla in deplinã stare de sănătate, din toate punctele de vedere, nesuferind de nici o boala sau deficienţă care sa poata ingreuna derularea emisiunii-concurs.

6. Prin inscrierea concurentului la emisiunea-concurs, acesta garanteaza că nu exista vreo incapacitate legală sau contractuală care ar putea să anuleze obligatiile asumate. 

7. Prin inscrierea concurentului la emisiunea-concurs, acesta garanteaza că, dupã realizarea filmarilor la care vor participa, nu se va mai putea interzice Producatorului difuzarea/exploatarea emisiunii-concurs, a imaginii, a vocii si/sau numelui acestora, fara ca aceasta limitare sa aiba un caracter limitativ ci doar unul exemplificativ.

8. Prin inscrierea concurentului la emisiunea-concurs, acesta confirma că a fost atenţionat şi informat cu privire la conceptul şi structura emisiunii-concurs.

9. Prin inscrierea concurentului la emisiunea-concurs, acesta confirma că este responsabilitatea lui să minimizeze riscul de vătămare care ar putea să apară pe parcursul realizarii emisiunii-concurs. Aceste riscuri includ, dar nu sunt limitate în nici un fel la: vătămare corporală, handicap permanent sau chiar deces, suferinţe emoţionale, invadarea vieţii private, insultă sau calomnie ori pagube materiale.

10. Prin inscrierea concurentului la emisiunea-concurs, acesta confirma că înţelege si accepta faptul că orice apariţie în cadrul emisiunii-concurs (inclusiv in timpul preselectiilor, auditiilor, repetitiilor, pregatirilor etc, imaginile putand fi filmate inclusiv cu camera ascunsa) este destinată exploatarii emisiunii-concurs, promovarii acesteia sau a oricarui alt gen de program, produs sau serviciu, nelimitat in timp, spatiu ori ca numar ori modalitati de promovare şi prin orice mijloc. Concurentul intelege si accepta că orice încălcare a prevederilor acestui articol ar cauza pagube şi prejudicii irevocabile care nu ar putea fi compensate rezonabil şi adecvat prin daune interese plătite ca urmare a unei acţiuni în justiţie şi de aceea, concurentul accepta în mod expres faptul că Producatorul sau un tert imputernicit de acesta vor fi îndreptăţiţi să ia orice măsuri legale şi sa aplice orice sancţiuni echitabile pentru a preveni şi/sau a repara orice încălcare sau ameninţare de încălcare a prevederilor acestui articol.

11. Prin inscrierea la emisiunea-concurs, concurentul confirma ca se obliga sa respecte intocmai programul si normele de conduita stabilite de catre Producator, in caz contrar, Producatorul isi rezerva dreptul de a elimina toti concurentii care prin comportament sau nerespectarea normelor impuse, aduc prejudicii intregului grup si/sau emisiunii-concurs.

12. Producatorul va asigura toate conditiile tehnice necesare realizarii, producerii, inregistrarii si difuzarii in cadrul programelor statiei TV “ANTENA 1” a emisiunii-concurs.

13. Concurentul se obliga sa participe la emisiunea-concurs pregatita de Producator, in locatia si la data stabilite de acesta, precum si in conditiile stabilite de Producator si se obliga sa se supuna la timp si neconditionat tuturor hotararilor reprezentantilor Producatorului, hotarari referitoare la emisiunea-concurs.

14. Producatorul nu accepta ca multumire din partea concurentilor nici un fel de compensatie in bani sau obiecte. Orice astfel de incercare va fi penalizata in detrimentul concurentului respectiv.

15. Producatorul isi rezerva dreptul de a lua deciziile necesare pentru desfasurarea in conditii normale a acestei emisiuni-concurs, acceptate in mod expres de fiecare concurent.

16. Producatorul poate face o norma corespunzatoare, in orice moment al concursului, pentru orice nu este prevazut in acest regulament si decizia trebuie sa fie acceptata de concurenti. 

17. Daca la inregistrarea emisiunii-concurs, din diferite motive o proba nu este satisfacatoare pentru Producator, acesta poate cere concurentilor repetarea momentului sau poate cere concurentului sa realizeze alta proba.

18. Concurentul confirma ca a luat cunostinta de prevederile regulamentului emisiunii-concurs, precum si ca se obliga sa respecte intocmai acest regulament.

19. Concurentii eliminati la oricare dintre editiile emisiunii-concurs se supun pana la sfarsitul emisiunii regulilor concursului, neavand nici o pretentie (de natura financiara sau de alta natura) de la Producatori.

20. Concurentii care participa la emisiunea-concurs, se obliga in mod expres sa raspunda solicitarilor Producatorilor, sa ramana in studiourile de inregistrare tot timpul necesar pentru repetitia si inregistrarea emisiunii concurs. Considerand ca participarea la  emisiunea-concurs este voluntara si costurile care implica producerea emisiunii, Producatorul poate cere despagubiri corespunzator acestor costuri, daune si prejudicii participantilor care fara o cauza justificata decid sa abandoneze inregistrarea inainte ca aceasta sa fie incheiata.

21. Producatorii isi rezerva dreptul de a elimina orice concurent care nu respecta prezentul regulament, care are o atitudine necorespunzatoare, care creeaza probleme atat inainte, cat si in timpul derularii filmarilor.

22. Concurentii nu vor putea refuza participarea la vreuna din probele emisiunii-concurs .

23. Nu pot participa la acesta emisiunea-concurs persoanele sau rudele pana la gradul doi de rudenie ale acestora, care lucreaza la  Beneficiar/Antena TV Group.

24. Producatorul poate solicita incheierea de catre concurentii finalisti, ca o conditie pentru participarea la editiile finale ale emisiunii-concurs, a unor contracte prestatii artistice cu Producatorul si a unor contracte de inregistrari muzicale / management / impresariere cu o societate specializata la alegerea Producatorului, in termenii si conditiile stabiliti de Producator, iar concurentii finalisti se obliga sa incheie aceste contracte.

Capitolul III. Aspecte generale:

1. Prezentul regulament se refera la participarea concurentilor la emisiunea concurs, ce va fi difuzata in prima faza de postul de televiziune Antena 1.

2. Producătorul poate ceda liber drepturile/obligatiile ce ii revin şi poate transfera oricare dintre obligaţiile sale legate de participarea concurentilor la emisiunea concurs şi orice cesionar poate ceda sau transfera mai departe. Nici o renunţare de a exercita un drept, survenită după încălcarea unei clauze contractuale nu va fi considerată o renunţare definitivă ori pentru viitor la această clauză sau o posibilitate de încălcare de orice fel a unei alte clauze contractuale. Nici o renunţare, modificare sau anulare a unei clauze contractuale nu va fi considerată validă decât dacă va fi făcută în scris şi semnată de Producător.

3. Regulile din prezenta conventie vor fi obligatorii de indeplinit pentru toti concurentii care participa la emisiunea-concurs.

4. Prezenţa si participarea la emisiunea concurs a CONCURENTULUI selectionat de catre Producator,  este obligatorie.

5. CONCURENTUL castigator trebuie sa accepte toate premiile oferite (premii in bani si/sau produse si premiul suplimentar daca va fi cazul), neputand alege sa accepte partial premiul. Daca printr-o oarecare circumstanta, CONCURENTUL decide sa nu accepte vreun premiu, CONCURENTUL va pierde toate drepturile referitoare la premiul in cauza, in integralitatea sa. Renuntarea Concurentului castigator la premiu se va face in scris sau prin alte acte/fapte din care sa rezulte in mod neechivoc, conform aprecierii Producatorului, intentia respectivului Concurent castigator de a nu accepta integral premiul. In nici un caz PRODUCATORII NU vor putea inlocui premiul. In acest caz PRODUCATORUL va atribui premiul respectiv, in integralitatea sa, urmatorului concurent clasat ca si punctaj.

6. Producatorul isi rezerva dreptul de a lua deciziile necesare pentru desfasurarea in conditii normale a emisiunii concurs.

7. Producatorul este singurul in masura a stabili si a aduce modificari/completari scenariului, regiei, regulamentului si oricaror altor elemente ale emisiunii-concurs  sau ale activitatilor ce au legatura cu aceasta emisiune-concurs. In acest caz, acest lucru trebuie notificat dupa luarea deciziei respective de catre Producator, astfel incat toti concurentii sa fie informati de schimbarile efectuate.

8.  Concurentul confirma ca înainte de inscrierea la emisiunea-concurs, i-au fost comunicate toate regulile acesteia, a luat cunostinta de prevederile regulamentului acestei emisiuni-concurs, pe care se angajeaza să le respecte intocmai, in acest sens urmand a coopera şi a urma toate indicaţiile Producătorului. Producătorul va lua hotărârea finală în toate privinţele (inclusiv cele privind alegerea participantilor şi deciziile legate de emisiunea-concurs), în acest sens producătorul rezervandu-şi dreptul de a schimba, adăuga, înlătura, modifica aceste reguli. Modalitatea de jurizare a emisiunii-concurs la care vor participa concurentii va fi hotărâta numai de către Producător.

Capitolul IV. GARANŢII ŞI ANGAJAMENTE 

Garantez Producatorului şi mă angajez faţă de aceasta că:  

• Sunt apt pentru a încheia Contractul aferent participarii la emisiune si pentru a participa efectiv la emisiunea-concurs; 

• Am citit şi am înţeles toţi termenii stabiliţi în acest Regulament şi regulile/prezentarea emisiunii-concurs, pe care ma oblig sa le respect; 

• Sunt de acord cu faptul că Producatorul poate schimba, modifica, transforma sau suplimenta acest Regulament şi/sau regulile emisiunii-concurs, în oricare moment (care poate fi înainte de inregistrarea emisiunii-concurs sau în timpul acesteia) şi sunt de acord să mă supun termenilor acestui Regulament  şi/sau regulilor emisiunii-concurs care sunt în vigoare în oricare moment; 

• Voi participa pe deplin la fiecare din aspectele emisiunii-concurs până când voi fi eliminat din emisiunea-concurs, si accept ca voi participa la realizarea editiilor emisiunii-concurs ulterior eliminarii mele din concurs, in masura in care acest lucru imi va fi solicitat de Producator; 

• Mă angajez că nimic din prestatia mea in cadrul emisiunii-concurs (denumita in cele ce urmeaza si „Contribuţie”) (indiferent dacă este explicit sau prin implicare, prin intermediul modulaţiei vocii sau prin gest şi în oricare alt mod) nu va încălca dreptul de autor (sau oricare alt drept) al nici unei persoane, nu va încălca nici un contract sau obligatie morala, nu va calomnia, nu va fi blasfemiator sau obscen, şi nu va fi în nici un mod care ar putea sa stirbeasca sau sa aduca atingere reputatiei Producatorului (sau a postului tv); 

• Nu am condamnări penale iar impotriva mea nu s-au luat niciun fel de masuri penale sau administrative ; 

• Consimt ca Producatorul să efectueze verificări complete ale persoanei mele in registre publice si/sau la autoritatile competente (Producatorul fiind in acest mod mandatat de concurent prin semnarea contractului de participare la concurs), şi să împărtăşească rezultatele postului tv sau oricărei terţe părţi relevante, sau, în cazul în care îmi solicită Producatorul în orice moment, mă angajez să iniţiez imediat o verificare a mea la poliţie printr-un formular furnizat de Producator (costurile verificării la poliţie vor fi suportate de către Producator) şi să transmit imediat Producatorului rezultatele complete şi needitate ale acestei verificări; Pentru evitarea oricarui dubiu, declar ca ma oblig sa solicit si sa obtin de la autoritatile competente certificatul de cazier judiciar pe care ma oblig sa-l prezint imediat Producatorului in situatia in care ma voi califica in etapa “Tabara de pregatire”; de asemenea, declar ca ma oblig sa solicit si sa obtin imediat acest certificat de cazier judiciar de la autoritatile competente, in orice alta etapa a Competitiei, daca Producatorul imi va transmite solicitarea de a-i prezenta acest document.

• La cererea Producatorului, înainte de începerea filmărilor, mă voi supune unui examen efectuat de către un medic psihiatru sau de către un alt specialist psihiatru relevant numit de Producator, pentru o evaluare adecvată a sănătăţii mele mentale, înainte de participarea mea la emisiunea-concurs şi sunt de acord ca rezultatele acestei examinări să poată fi împărtăşite Producatorului, postul tv şi oricărei alte parti interesate; 

• Nu voi lua sau distribui medicamente si/sau substante interzise si/sau medicamente pentru sporirea performanţei, droguri, substante halucinogene, alcool, pe parcursul participării la emisiunea-concurs sau la filmările Contribuţiei mele, şi nici nu voi încuraja pe alţii să facă acest lucru, iar în cazul în care am cunoştinţă de vreun alt participant care face acest lucru, voi informa imediat Producatorul cu privire la aceasta; 

• Voi informa Producatorul cu privire la orice informaţii sau fapte în legătură cu Contribuţia mea care ar putea pune sub semnul întrebării integritatea Contribuţiei mele sau ar putea sa stirbeasca sau sa aduca atingere reputaţiei Producatorului şi/sau postului tv (inclusiv, pentru evitarea oricăror îndoieli, detalii sau acuzaţii care mi se pot aduce de la data prezentului până la şi inclusiv data transmiterii ultimului episod al emisiunii concurs pe postul tv Antena 1); 

• Nu înşel Producatorul (sau postul tv) cu privire la identitatea mea, experienţele mele şi în nici un alt mod şi confirm faptul că am fost cinstit, deschis şi onest pe parcursul tuturor discuţiilor pe care le-am avut, în documentele/chestionarele pe care le-am completat şi dat Producatorului şi/sau postului tv, cu privire la vieţa mea, natura experienţelor mele trecute şi relaţiile mele trecute şi prezente, sau cu privire la orice altă chestiune; 

• În cazul în care Producatorul îmi va cere acest lucru, voi furniza sub semnătură o chitanţă emisă de un serviciu public (dar nu de telefonie mobilă) în care se menţionează adresa mea curentă, o copie a paşaportului meu şi o dovadă a locului de muncă (precum o notă de salariu sau oricare alte documente); 

• Nu sunt jurnalist sau reporter în căutarea unui subiect pentru publicare; 

• Nu voi promova nici un fel de produse, servicii sau afaceri pe parcursul participării mele la emisiunea concurs, şi nu voi promova niciodată nici un fel de produse, servicii sau afaceri; 

• Nu voi ridica nici un fel de pretenţii împotriva Producatorului sau a succesorilor acestuia, împotriva cesionarilor ei, pentru nici un fel de remuneraţie în legătură cu exploatarea drepturilor din cadrul programului tv; 

• Imediat ce Producatorul şi/sau postul tv îmi solicită acest lucru, voi completa o declaraţie de sănătate (în forma care îmi va fi furnizată, în cazul în care mi se va solicita acest lucru); 

• Nu voi solicita să fiu concurent sau participant la nici un alt concurs, joc sau reality show pe perioada în care voi fi analizat pentru participarea la programul tv, sau după selecţionarea mea drept concurent sau concurent de rezervă în cadrul programului tv; 

• Voi garanta Producatorul împotriva tuturor şi a oricăror costuri, daune, cheltuieli şi răspunderi (inclusiv a taxelor legale, dar fără a se limita la acestea) care rezultă din oricare încălcare a contractelor, a garanţiilor şi/sau a angajamentelor conţinute contractul privind participarea la emisiune si prezentul Regulament.

Nu voi incalca legea sau orice alte acte normative, decizii, hotarari etc, ale autoritatilor competente.

REGULI DIVERSE

ÎNŢELEGERILE DINTRE CONCURENŢI SUNT INTERZISE. CONCURENŢILOR NU LI SE VA PERMITE SĂ ÎMPARTĂ NICI UN PREMIU ÎN BANI ÎNTRE EI SAU CU ALTE TERŢE PERSOANE CARE NU SUNT IMPLICATE ÎN JOC. CONCURENŢII NU POT EMITE ANGAJAMENTE ŞI NU POT ÎNCHEIA ACORDURI CARE SA CONTRAVINA OBLIGATIILOR ASUMATE PRIN CONTRACT SAU PRIN PREZENTUL REGULAMENT, FIE ELE ORALE SAU ÎN SCRIS, IAR ÎN ACEST SENS, CONCURENŢII VOR FI MONITORIZAŢI PE TOT PARCURSUL ETAPELOR DE PRE – PRODUCŢIE ŞI PRODUCŢIE.  ORICE CONCURENT FATA DE CARE SE DOVEDEŞTE CĂ S-A ASOCIAT IN VEDEREA COMITERII DE INFRACTIUNI SAU A ÎNCHEIAT ÎNŢELEGERI CU ALT CONCURENT SAU CU O TERŢĂ PERSOANĂ VA FI DESCALIFICAT DIN PROGRAMUL TV ŞI POATE FI URMĂRIT ÎN JUSTIŢIE.

 Toate deciziile legate de programul tv, inclusiv, dar fără a se limita la acestea, cele legate de regulament, conditii de eligibilitate, alegerea Concurenţilor, producţia programului tv, desfăşurarea emisiunii-concurs şi hotărârea descalificărilor şi a acordării Premiilor, sunt la discreţia exclusivă a Producătorului, sunt definitive şi nu pot face obiectul contestaţiilor sau al apelurilor.

 Concurenţii trebuie să informeze imediat Beneficiarul în cazul în care cunosc prezentatorul, Co-prezentatorul, orice persoană din cadrul personalului de producţie sau angajaţii Beneficiarului, sau orice altă persoană care lucrează la emisiune. 

 Pentru a putea primi oricare dintre premiile anunţate, Concurenţii trebuie să îndeplinească toate cerinţele legate de eligibilitate.

 APLICAREA REGULAMENTULUI

Regulamentul va fi aplicat la discreţia exclusivă şi absolută a Producătorului.  

 Încălcarea oricăreia dintre Reguli sau încălcarea oricărui acord sau a oricărei declaraţii de către un Concurent va duce, la discreţia exclusivă şi absolută a Producătorului, la scoaterea Concurentului din emisiunea-concurs şi la pierderea oricăror Premii, a oricăror sume de bani câştigate de către Concurent, chiar dacă acestea i-au fost deja acordate. 

 DESCALIFICARE

Pe lângă regulile şi condiţiile specificate în prezentul document, Concurenţii pot fi descalificaţi sau scoşi din emisiune, la discreţia exclusivă şi absolută a Producătorului, pentru oricare dintre următoarele motive, inclusiv, dar fără a se limita la acestea (după cum decide Producătorul, la discreţia sa exclusivă şi absolută):

i) încălcarea oricărei reguli care ţine de competiţie sau a oricărei instrucţiuni a Producătorului;

ii) încălcarea oricărui acord cu Producătorul în legătură cu programul tv;

iii) încălcarea oricărei legi (inclusiv in situatia in care Producatorul constata ca respectivul Concurent a avut condamnari penale definitive (dar nelimitat la acestea), conform certificatului de cazier judiciar pe care Concurentul se obliga sa-l prezinte Producatorului la simpla solicitare a acestuia);

iv) încheierea de acorduri în vederea obţinerii unor beneficii financiare sau a primirii de catre Concurenti a unor astfel de avantaje similare de la oricare dintre ceilalti Concurenţi, de la oricare dintre rudele oricărui Concurent, de la oricare terţă persoană, agent sau afiliat al oricărui Concurent, sau de la oricare membru, agent sau afiliat al Producătorului, de la orice persoană din televiziune sau de la oricare distribuitor, sau de la oricare dintre sponsorii programului tv, în schimbul unor acţiuni deliberate, premeditate, care ar putea afecta rezultatul emisiunii-concurs. Un astfel de acord poate include, dar fără a se limita la acestea, acceptarea unor sume de bani sau a unui loc de muncă după producerea  programului tv, în schimbul pierderii intenţionate a emisiunii-concurs sau a unei performanţe  slabe intenţionate în timpul emisiunii-concurs;

v)  în cazul unui comportament necinstit sau imoral, care va fi apreciat de Producător, la discreţia sa exclusivă şi absolută, inclusiv, dar fără a se limita la vătămarea altor Concurenţi sau a personalului care lucrează la producţie, sau ameninţarea acestora cu vătămarea, comportament violent, infracţiuni sau înşelăciune;

vi) împiedicarea intenţionată a muncii personalului de producţie;

vii) în cazul îmbolnăvirii sau al apariţiei altor probleme de sănătate care afectează abilitatea Concurentului de a participa la emisiunea-concurs;

viii) ascunderea de echipa medicală a Producătorului a unor simptome sau informaţii; şi

ix)             violenţa fizică si/sau verbala sub orice formă.

 Un alt Concurent (concurentul de rezerva selectat in acest scop de Producator) poate înlocui, în orice moment, la discreţia exclusivă şi absolută a Producătorului, Concurentul scos din competiţie ca urmare a descalificării.

NOTA DE INFORMARE PRIVIND PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Identitatea Operatorului

Organizatorul emisiunii-concurs «XFactor», Antena TV Group S.A, cu sediul in Bucuresti, Bd. Ficusului nr. 44A, et.4, corp A, zona 2, Sector 1, inregistrata la Registrul Comertului sub nr. J40 /3765/1991, Cod Unic de Inregistrare RO1599030, parte a Grupului Intact Media Group, denumită in continuare „Societatea” și/sau „Operatorul” și/sau „Noi”, în calitate de operator de date, vă comunicăm prezenta Notă de informare pentru a vă explica modul în care prelucrăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe detalii insa, va puteti adresa oricand responsabilului cu protectia datelor numit de operatorul Antena TV Group S.A, la adresa de email  [email protected]

Categorii de Date cu caracter personal prelucrate

Colectăm și prelucrăm datele cu caracter personal pe care dumneavoastră („Persoana vizată”), în calitate de invitat sau participant sau concurent, ori de însoțitor al acestora, după caz, le furnizați când interacționați cu noi, fie prin completarea formularelor de înscriere sau participare, fie ni le comunicați în mod oral ori în alt mod în scris, fie le dezvăluiți prin prezența voluntară în studio si/sau orice alte locatii ale Operatorului. Datele pe care le prelucrăm pot include nume și prenume, adresă, date din cartea de identitate, CNP, număr de telefon, adresă de e-mail, descriere personală, vârstă, data si locul nașterii, sexul, cetatenia/nationalitatea, imaginea, vocea, semnatura, alte date cu caracter personal privind preferințele/comportamentul/persoana/opiniile dumneavoastră, dacă acestea sunt dezvăluite sau rezultă din prestația în cadrul programului/ emisiunii, precum și alte informații, după caz.

Putem colecta sau prelucra și date cu caracter personal special legate de dumneavoastră (de exemplu informații despre convingerile filozofice, sănătatea, informatii privind datele din cazierul judiciar), în situația în care (i) sunt relevante pentru participarea dumneavoastră în emisiune; (ii) suntem obligați să facem acest lucru prin lege; și/sau (iii) în cazul în care v-ați exprimat consimțământul explicit în acest sens.

Scopurile în care sunt prelucrate Datele și temeiul juridic al prelucrării

În situațiile în care temeiul prelucrării este reprezentat de transferul drepturilor cu privire la prestația dumneavoastră în cadrul emisiunii, deci „executarea contractului”, vom utiliza datele dumneavoastră cu caracter personal în următoarele scopuri permise: pentru realizarea materialelor video/audio/foto, pentru apariția dumneavoastră în și/sau participarea la preselecții, selecții, auditii, înregistrări, apariții sau participări la emisiune ori la campanii de promovare a emisiunii, pentru difuzarea sau publicarea în orice mod a fotografiilor, înregistrărilor video, înregistrărilor audio sau înregistrărilor audiovizuale și, în general, pentru comunicarea publică a emisiunii pentru anumite scopuri jurnalistice, artistice și/sau literare.

În toate cazurile în care prelucrarea se va efectua în baza temeiului interesului nostru legitim în furnizarea serviciilor decurgând din domeniul nostru specific de activitate, datele vor fi utilizate în următoarele scopuri permise: în situația în care dreptul la liberă exprimare, astfel cum este prevăzut de legislația în vigoare, prevalează asupra dreptului la imagine sau la viață privată, ori în scopul respectării hotărârilor judecătorești și exercitării și/sau apărării drepturilor noastre și în orice scop aferent și/sau auxiliar oricărora dintre cele de mai sus.

Putem prelucra unele dintre datele dumneavoastră ca urmare a obligațiilor legale privind arhivarea și păstrarea evidențelor contractelor în baza cărora părțile au derulat relații comercial-economice, dacă este cazul.

Prelucrarea datelor pentru scopuri care necesita consimțământul expres al persoanei vizate, poate interveni in urmatoarele cazuri: pentru realizarea materialelor video/audio/foto, pentru apariția în și/sau participarea la preselecții, selecții, auditii, înregistrări, apariții sau participări la emisiune ori la campanii de promovare a emisiunii, pentru difuzarea sau publicarea în orice mod a fotografiilor, înregistrărilor video, înregistrărilor audio sau înregistrărilor audiovizuale, in cazul in care nu a fost incheiat un contract de transfer a drepturilor de autor; profilare in functie de preferinte, caracter si alte aptitudini incidente si relevante pentru concurs, in vederea asigurarii unei bune desfasurari a emisiunii-concurs; pentru prelucrarea datelor sensibile, mentionate in prezenta, acestea fiind necesare pentru asigurarea unei bune desfasurari a emisiunii-concurs in conditii de siguranta si securitate atat pentru participanti, cat si pentru ceilalti invitati; pentru comunicarea prin telefon, email sau SMS, pentru a fi invitat de către Operator sau alte societăți din cadrul grupului din care face parte Operatorul la alte emisiuni/ programe viitoare; pentru transmiterea de newslettere si orice alte informatii in scop de marketing, pentru participarea la sondaje/analize de piata.

Consimțământul expres pentru aceste prelucrari va fi acordat în mod separat. Retragerea consimțământului dumneavoastră nu va afecta legalitatea prelucrării pe baza consimțământului de dinaintea retragerii acestuia.

În toate situațiile, vom implementa standarde de confidențialitate și transparență cu privire la datele cu caracter personal pe care le prelucrăm, în conformitate cu principiile prevăzute de legislația privind protecția datelor aplicabilă în România, inclusiv Regulamentul (UE) 2016/679 și ne vom asigura că prelucrarea datelor respectă toate cerințele legale.

Pentru evitarea oricărui dubiu, prevederile din această Nota de informare nu afectează drepturile de autor și alte drepturi de proprietate intelectuală referitoare la producții și înregistrări ale programelor de televiziune sau altor producții media.

Dezvăluirea Datelor cu caracter personal

Operatorul poate dezvălui datele dumneavoastră cu caracter personal către persoane împuternicite sau alți operatori independenți, în principal prestatori de servicii sau colaboratori ai noștri (societăți de producție, furnizori de servicii care oferă sprijin administrativ, profesional și tehnic, agenții de publicitate), în vederea prelucrării datelor cu caracter personal în scopurile permise prin prezenta, în numele nostru și doar în conformitate cu instrucțiunile noastre; către alte societăți din grupul Intact Media Group; către instanțe de judecată, autorități de aplicare a legii, autorități de reglementare sau avocați sau alte persoane, dacă se dovedește necesar în mod just în vederea constatării, exercitării sau apărării unui drept în justiție sau a unui drept natural, sau în scopul unui proces de soluționare a diferendelor.

Societatea va pastra controlul asupra datelor dvs.cu caracter personal si va folosi masuri corespunzătoare de protecție, conform legii aplicabile, pentru a asigura integritatea si securitatea datelor dvs. cu caracter personal.

Perioada stocării datelor

Datele cu caracter personal vor fi păstrate atât timp cât sunt necesare în mod rezonabil în scopurile permise prin prezenta sau până la momentul când vă retrageți consimțământul (dacă acesta este temeiul prelucrării) ori nu mai avem obligația legală de a continua să stocăm datele respective. Ca regulă generală, în cazurile în care vă retrageți consimțământul, Societatea nu va mai permite prelucrarea datelor dumneavoastră și va lua măsurile corespunzătoare pentru ștergerea oricăror înregistrări cu datele dumneavoastră cu caracter personal. Cu toate acestea, vom păstra datele dumneavoastră cu caracter personal atunci când acestea sunt necesare pentru exercitarea sau apărarea de către Societate a unui drept al dumneavoastră sau al altei persoane în justiție, până la finalul perioadei de retenție relevante sau până la soluționarea respectivelor acțiuni în instanță.

Drepturile dumneavoastră cu privire la date

Sub rezerva anumitor condiții legale, persoana vizată are următoarele drepturi în legătură cu prelucrarea datelor cu caracter personal: dreptul de acces (constând în dreptul de a obține din partea noastră o confirmare că se prelucrează sau nu date cu caracter personal care vă privesc și, în caz afirmativ, dreptul de a solicita o copie a datelor cu caracter personal pe care le deținem; în cazul în care vă exercitați acest drept într-un mod care este evident abuziv sau nefondat, vom avea dreptul la rambursarea oricăror costuri necesare pe care le vom suporta); dreptul la rectificarea oricăror date cu caracter personal incorecte; dreptul la ștergerea datelor (care vă permite să obțineți ștergerea datelor cu caracter personal în anumite cazuri - de exemplu, în situațiile în care v-ați retras consimțământul, prelucrarea nu mai este necesară pentru scopurile în care au fost colectate sau prelucrarea respectivă este contrară legii si alte cazuri); dreptul la restricționarea utilizării de către noi a datelor cu caracter personal, în anumite cazuri (de exemplu, atunci când este contestată exactitatea datelor pentru o perioadă care să ne permită să verificăm o astfel de exactitate sau atunci cand prelucrarea este ilegală si alte cazuri); dreptul la portabilitate (care vă permite să primiți datele cu caracter personal într-un format structurat, utilizat în mod obișnuit și care poate fi citit automat sau datele să fie transferate unui altui operator); dreptul de a obiecta (care vă permite să vă opuneți prelucrării în continuare a datelor dumneavoastră personale în condițiile și limitele stabilite de lege); dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, bazate exclusiv pe prelucrarea automata inclusiv crearea de profiluri; dreptul de a vă adresa justiţiei, pentru apărarea oricăror drepturi garantate de lege, precum si dreptul de a fi notificat de catre Operator privind breșe de securitate care au/ar putea avea impact asupra datelor persoanelor vizate.

Operatorul va asigura exercițiul tuturor drepturilor de care beneficiați.

În vederea exercitării drepturilor dumneavoastră, va trebui să transmiteți un e-mail la adresa [email protected] sau o notificare scrisă la adresa sediului social, pentru ambele situatii, Operatorul putandu-va pune la dispozitie modele de cereri in acest sens . In vederea procesarii solicitarilor dvs. este posibil să vă solicităm dovada identității, respectiv un mijloc valabil de identificare pentru a ne conforma cu obligațiile de securitate pe care le avem și pentru a împiedica divulgarea neautorizată a datelor.

Vom lua în considerare orice solicitări sau plângeri primite din partea persoanei vizate și vă vom transmite un răspuns imediat ce va fi posibil, însă nu mai târziu de 1 (una) lună de la primirea cererii.

Dacă nu sunteți mulțumit de răspunsul nostru, puteți adresa o plângere către Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal – cu sediul în Bd. Gheorghe Magheru nr. 28-30, sector 1, București.

Securitatea datelor

Va asiguram ca datele dvs. se prelucrează cu respectarea legii, in condiții de securitate si confidențialitate. Am adoptat toate masurile necesare, atât intern, cat si in ce privește colaboratorii, pentru a asigura respectarea acestui principiu. Solicitam partenerilor noștri îndeplinirea acelorași condiții de Securitate si confidențialitate, in ce privește datele personale.

CONFIRMARI DIN PARTEA FIECARUI CONCURENT

Înţeleg că primirea oricărui Premiu poate depinde de alegerile, deciziile şi performanţele mele si de cele ale altor persoane; că Producătorul poate impune condiţii suplimentare la primirea oricărui Premiu, în orice moment.  Înţeleg că Producătorul îşi rezervă dreptul de a schimba, adăuga, elimina elemente din, modifica sau amenda Regulamentul emisiunii-concurs şi orice alte activităţi ale emisiunii-concurs, procedurile şi regulile privind eliminarea participanţilor din Program, precum şi acordarea sau retragerea Premiilor, în orice moment pe parcursul etapelor de pre-producţie, producţie sau post-producţie a Programului (inclusiv, dar fără a se limita la acestea, dreptul de a anula sau de a nu difuza Programul, în totalitate, fără acordarea niciunuia dintre Premii).  De asemenea, înţeleg că participarea mea la Program şi oportunitatea de a câştiga orice Premii sunt condiţionate de semnarea si respectarea prezentului Regulament,. Furnizarea de către Concurent a unor informaţii care nu sunt adevărate şi exacte duce la eliminarea din emisiunea-concurs a Concurentului si la pierderea oricărui şi a tuturor Premiilor câştigate sau primite. 

Confirm faptul că am primit, citit şi înţeles prezentul Regulament de mai sus şi că sunt de acord să respect şi să mă supun prezentului Regulamentul de mai sus  (aşa cum este acesta în prezent sau aşa cum poate fi acesta schimbat sau amendat de către Producător, la discreţia sa exclusivă şi absolută, înainte de producţie şi/sau în orice moment sau după producerea emisiunii-concurs ).  

 Prezentul Regulament se refera la participarea concurentilor la emisiunea concurs, ce va fi difuzata in prima difuzare de postul de televiziune Antena 1.

Producătorul poate ceda liber drepturile/obligatiile ce ii revin şi orice cesionar poate ceda mai departe. Nici o renunţare de a exercita un drept, survenită după încălcarea unei clauze contractuale nu va fi considerată o renunţare definitivă ori pentru viitor la această clauză sau o posibilitate de încălcare de orice fel a unei alte clauze contractuale. Nici o renunţare, modificare sau anulare a unei clauze contractuale nu va fi considerată validă decât dacă va fi făcută în scris şi semnată de Producător.

Regulile din prezentul Regulament vor fi obligatorii de indeplinit pentru toti concurentii care participa la emisiunea-concurs.

Prezenţa si participarea la emisiunea concurs a Concurentului selectionat de catre Producator  este obligatorie.

Daca printr-o oarecare circumstanta Concurentul decide sa nu accepte vreun premiu, Concurentul va renunta in scris la acesta, pierzandu-si toate drepturile referitoare la premiul in cauza. In nici un caz PRODUCATORUL NU va putea inlocui premiul. 

Producatorul isi rezerva dreptul de a lua deciziile necesare pentru desfasurarea in conditii normale a emisiunii concurs, acceptate in mod expres de fiecare concurent.

Producatorul este singurul in masura a stabili si a aduce modificari/completari scenariului, regiei, Regulamentului si oricaror altor elemente ale emisiunii-concurs  sau ale activitatilor ce au legatura cu aceasta emisiune-concurs. In acest caz, acest lucru trebuie notificat inainte de inregistrare, asttfel incat toti concurentii sa fie informati de schimbarile efectuate.

Concurentul confirma ca înainte de inscrierea la emisiunea-concurs, i-au fost comunicate toate regulile acesteia, a luat cunostinta de prevederile Regulamentului acestei emisiuni-concurs, pe care se angajeaza să le respecte intocmai, in acest sens urmand a coopera şi a urma toate indicaţiile Producătorului. Producătorul va lua hotărârea finală în toate privinţele (inclusiv cele privind alegerea participantilor şi deciziile legate de emisiunea-concurs), în acest sens producătorul rezervandu-şi dreptul de a schimba, adăuga, înlătura, modifica aceste reguli. Modalitatea de jurizare a emisiunii-concurs la care vor participa concurentii va fi hotărâta numai de către Producător.Concurentul intelege si accepta că orice încălcare a prevederilor prezentului Regulament ar cauza pagube şi prejudicii irevocabile care nu ar putea fi compensate rezonabil şi adecvat prin daune interese plătite ca urmare a unei acţiuni în justiţie şi de aceea, concurentul accepta în mod expres faptul că Producatorul sau un tert imputernicit de acesta vor fi îndreptăţiţi să ia orice măsuri legale şi sa aplice orice sancţiuni echitabile pentru a preveni şi/sau a repara orice încălcare sau ameninţare de încălcare a prevederilor acestui articol.

 

ANTENA TV GROUP S.A.

Elisabeta Sofron

Redactor Sef

 

Luminita Stoian

Director Economic

 

Costin Anghel

Coordonator productie

 

ACT ADITIONAL din 19.11.2018  la Regulamentul emisiunii concurs « XFactor – Sezonul 8»

 

Art.1   Producatorul isi propune sa modifice prevederile Regulamentului emisiunii concurs « XFactor – Sezonul 8», in ceea ce priveste structura mercanismului de concurs din cadrul celor 3 (trei) Gale Live, noua forma aferenta sectiunii Etapa nr. 3 - ETAPA FINALA – “Galele Live” fiind urmatoarea:

“Prin ascensiunea in aceasta etapa, cei 8 (opt) concurenti finalisti (solo sau grupuri) (“Finalistii”) si  Finalistul Publicului vor deveni protagonistii unei serii extraordinare de spectacole live in numar de 3 (trei), numite in continuare si “Gale”.  Aceste Gale vor avea loc sub semnul grandorii si al spectaculosului, din toate punctele de vedere.  Fiecare dintre cele 3 (trei) Gale live se vor desfasura pe durata unei zile, respectiv in ziua de duminica, in Bucuresti, intr-o locatie ce va fi anuntata pe site-ul xfactor.a1.ro. Pe perioada celor 3 (trei) Gale live cei 8 (opt) finalisti (solo sau grupuri) si Finalistul Publicului vor fi cazati intr-o locatie speciala aleasa de catre Producator.

Toate cântecele ce vor fi interpretate de către cei 8 (opt) Finalisti si Finalistul Publicului pot fi alese de către Jurati şi/sau Producători la absoluta lor discreţie.

Fiecărui Finalist i se va cere să interpreteze cel puţin un (1) cântec diferit în fiecare săptămână în timpul fiecărei Gale. După fiecare interpretare Juratii îşi vor prezenta comentariile.  

Procesul de eliminare poate atrage urmatoarele situatii in cadrul fiecareia dintre aceste Gale:

  • a) In prima Gala live – “Seara romaneasca”, fiecare din cei 8 (opt) Finalisti va avea obligatia de a interpreta cate o piesa muzicala din repertoriul romanesc. Piesele vor fi piese muzicale romanesti mai vechi (incepand cu “Zaraza”) si pana in anii 2000. Dupa ce au cantat toti cei 8 intr-o ordine stabilita de Producator vom afla cine este Finalistul Publicului care va interpreta la randul sau o piesa muzicala. Fiecare jurat isi salveaza cate un concurent. Raman, asadar, 5 (cinci) concurenti care intra la duel. Piesa interpretata in cadrul duelului poate sa fie piesa romaneasca sau piesa din repertoriul international. Fiecarui concurent dintre cei 5 (cinci) ii va fi alocat un interval de votare de cel mult 2 (doua) minute, in timp ce interpreteaza piesa muzicala, in care publicul telespectator poate vota o singura data doar concurentul respectiv (“VOTUL INDIVIDUAL”). Dupa ce au cantat toti cei 5 (cinci) duelisti, publicul telespectator va vota din nou interpretarea acestora din cadrul Galei, intr-un interval suplimentar de 20 (douazeci) de minute (“VOTUL COMUN”) iar voturile vor fi inregistrate. Numarul voturilor va fi stabilit de catre Producatori, in baza datelor comunicate de operatorul de vot selectat.

Vor fi eliminati din emisiunea-concurs ultimii 2 (doi) concurenti clasati conform voturilor inregistrate in aceasta gala. La sfarsitul primei Gale vom avea 7 (sapte) concurenti calificati in Gala 2.

  • b) Procesul de selectie si eliminare a concurentilor in cea de-a doua Gala Live se va realiza dupa urmatorul mecanism:

Fiecare din cei 7 (sapte) Semifinalisti va avea obligatia de a interpreta cate doua piese muzicale. Prima piesa va fi o piesa romaneasca, iar cea de-a doua poate fi o piesa din repertoriul international. Fiecarui concurent ii va fi alocat un interval de votare de cel mult 2 (doua) minute, in timp ce interpreteaza piesa muzicala, in care publicul telespectator poate vota o singura data (in aceasta sesiune de vot) doar concurentul respectiv (“VOTUL INDIVIDUAL”). Dupa interpretarea sustinuta, pe rand, de toti Semifinalistii a primei piese (romanesti) a fiecaruia, publicul telespectator va putea vota – o singura data in aceasta sesiune de vot - interpretarea concurentilor intr-un interval suplimentar de 20 (douazeci) de minute (“VOTUL COMUN”). Numarul voturilor exprimate de public va fi prezentat de catre Producatori conform datelor comunicate de operatorul de vot selectat. Vor promova doar primii 6 (sase) concurenti din clasamentul voturilor realizat de Producator, iar concurentul cu cel mai mic numar de voturi va fi eliminat din concurs.

Fiecare din cei 6 (sase) Semifinalisti ramasi in competitie va avea obligatia de a interpreta inca o piesa muzicala. Voturile acumulate pana la acest moment se pastreaza. Publicul telespectator va vota din nou interpretarea Semifinalistilor, iar voturile vor fi inregistrate (votul unic se reseteaza dupa fiecare sesiune care are ca final o eliminare). Fiecarui concurent ii va fi alocat un interval de votare de cel mult 2 (doua) minute in care publicul telespectator poate vota – o singura data in aceasta sesiune de vot - doar concurentul respectiv (“VOTUL INDIVIDUAL”). Dupa interpretarea sustinuta, pe rand, de toti Semifinalistii, publicul telespectator va putea vota – o singura data in aceasta sesiune de vot - interpretarea concurentilor intr-un interval suplimentar de 20 (douazeci) de minute (“VOTUL COMUN”). Numarul voturilor exprimate de public va fi prezentat de catre Producator conform datelor comunicate de operatorul de vot selectat. Vor fi eliminati din emisiunea-concurs ultimii 2 (doi) concurenti clasati conform voturilor inregistrate in aceasta gala. Astfel, la finalul celei de-a doua Gale Live, vor exista 4 (patru) Finalisti care vor concura in Marea Finala.”

  • c.) In a treia Gala live – Marea Finala vor participa 4 (patru) Finalisti dintre care unul singur (grup sau solist) va deveni castigatorul emisiunii X Factor ce va primi marele premiu. Alegerea este in aceasta etapa exclusiv a telespectatorilor (cel care va primi cele mai multe voturi va fi desemnat castigator).

Cei 4 (patru) Finalisti vor avea obligatia de a interpreta cate 3 (trei) piese muzicale fiecare. Prima piesa va fi interpretata in duet cu juratul indrumator. Piesa trebuie sa fie romaneasca si, pe cat posibil, din repertoriul juratului. A doua piesa va fi interpretata in duet cu o vedeta aleasa de Producator. Fiecarui concurent ii va fi alocat un interval de votare de cel mult 2 (doua) minute pentru fiecare piesa muzicala interpretata, in care publicul telespectator poate vota, o singura data in aceasta sesiune de vot, doar concurentul respectiv (“VOTUL INDIVIDUAL”). Dupa interpretarea sustinuta, pe rand, de toti cei 4 Finalisti a ambelor piese muzicale, publicul telespectator va putea vota – o singura data in aceasta sesiune de vot - interpretarea Finalistilor intr-un interval de 10 (zece) minute (“VOTUL COMUN”). Numarul voturilor exprimate de public va fi prezentat de catre Producatori conform datelor comunicate de operatorul de vot selectat.

Finalistii care, in urma voturilor telespectatorilor, s-au clasat pe ultimele doua locuri, respectiv au obtinut numarul cel mai mic de voturi, vor fi eliminati din concurs.     

Cei 2 (doi) Finalisti vor avea obligatia de a interpreta cate o piesa muzicala. Voturile acumulate pana la acest moment se pastreaza. Votul unic se reseteaza dupa fiecare sesiune care are ca final o eliminare. Fiecarui Finalist ii va fi alocat un interval de votare de cel mult 2 (doua) minute pentru fiecare piesa muzicala interpretata, in care publicul telespectator poate vota o singura data in aceasta sesiune de vot doar Finalistul respectiv (“VOTUL INDIVIDUAL”). Dupa interpretarea sustinuta, pe rand, de cei doi Finalisti, publicul telespectator va putea vota – o singura data in aceasta sesiune de vot - interpretarea concurentilor intr-un interval suplimentar de 10 (zece) minute (“VOTUL COMUN”). Numarul voturilor exprimate de public va fi prezentat de catre Producatori conform datelor comunicate de operatorul de vot selectat.

Finalistul care, in urma voturilor telespectatorilor, va obtine numarul cel mai mare de voturi, va fi declarat marele castigator al Concursului si va primi marele premiu.

Avand in vedere ca selectarea castigatorului acestui concurs in cadrul Galelor live se realizeaza,  conform prezentului Regulamentul de concurs, inclusiv de catre telespectatori, prin votarea favoritului in cadrul sistemul de votare pus la dispozitie de catre Producator prin intermediul operatorului de vot selectat si, totodata, avand in vedere faptul ca Producatorul si-a propus, prin acest mecanism de selectie, ca desemnarea castigatorului sa reflecte in mod obiectiv, cu precadere, dorinta publicului larg, Producatorul stabileste ca desemnarea castigatorului ca urmare a obtinerii celui mai mare numar de voturi din partea publicului sa fie realizata prin raportare la un singur vot transmis pentru fiecare sesiune de vot, respectiv primit de pe fiecare numar unic de telefon participant la vot.

Pentru evitarea oricarui dubiu, participantii din etapa « Galelor live» declara ca au inteles si accepta ca desemnarea castigatorului va depinde de numarul total de voturi cumulate de la cat mai multe numere unice, fara ca numarul total de voturi care pot fi luate in considerare in cadrul sistemului de vot sa depaseasca un singur vot pentru fiecare sesiune de vot de la fiecare numar unic.

Decizia Producătorilor cu privire la orice dispută care decurge din votare, în cadrul oricărei editii a emisiunii, va fi definitivă şi obligatorie.

Art.2 Prevederile prezentului act aditional urmeaza a intra in vigoare in termen de 48 (patruzecisiopt) de ore de la publicare pe site-ul de concurs, respectiv la data de 20.11.2018.

Art.3 Pe cale de consecinta prevederile Regulamentului vizat de prezentul act aditional se actualizeaza in sensul inlocuirii oricaror dispozitii si/sau obligatii contrare cu noi dispozitii, respectiv noi obligatii conform celor mai sus detaliate.

ACT ADITIONAL din 26.11.2018 la Regulamentul emisiunii concurs « XFactor – Sezonul 8»

Art.1   Producatorul isi propune sa modifice prevederile Regulamentului emisiunii concurs « XFactor – Sezonul 8», in ceea ce priveste structura mecanismului de concurs din cadrul primei Gale Live si celei de-a doua Gale Live, detaliate in cadrul sectiunii Etapa nr. 3 - ETAPA FINALA – “Galele Live”, dupa cum urmeaza:

“Procesul de eliminare poate atrage urmatoarele situatii in cadrul fiecareia dintre aceste Gale:

a. In prima Gala live – “Seara romaneasca”, fiecare din cei 8 (opt) Finalisti va avea obligatia de a interpreta cate o piesa muzicala din repertoriul romanesc. Piesele interpretate vor fi piese muzicale romanesti mai vechi (incepand cu “Zaraza”) si pana in anii 2000. Dupa ce au cantat toti cei 8 (opt) intr-o ordine stabilita de Producator vom afla cine este Finalistul Publicului care va interpreta la randul sau o piesa muzicala. Fiecarui concurent dintre cei 9 (noua) ii va fi alocat un interval de votare de cel mult 2 (doua) minute, in timp ce interpreteaza piesa muzicala, in care publicul telespectator poate vota o singura data doar concurentul respectiv (“VOTUL INDIVIDUAL”). Dupa ce au cantat toti cei 9 (noua) concurenti, publicul telespectator va vota din nou interpretarea acestora din cadrul Galei, intr-un interval suplimentar de 20 (douazeci) de minute (“VOTUL COMUN”) iar voturile vor fi inregistrate. Numarul voturilor va fi stabilit de catre Producator, in baza datelor comunicate de operatorul de vot selectat.

Va fi eliminat din emisiunea-concurs ultimul concurent clasat conform voturilor inregistrate in aceasta gala. La sfarsitul primei Gale vom avea 8 (opt) concurenti calificati in Gala 2.

b. Procesul de selectie si eliminare a concurentilor in cea de-a doua Gala Live se va realiza dupa urmatorul mecanism:

Fiecare din cei 8 (opt) Semifinalisti va avea obligatia de a interpreta cate doua piese muzicale. Prima piesa va fi o piesa romaneasca, iar cea de-a doua poate fi o piesa din repertoriul international.

Partea I:

In timp ce interpreteaza prima piesa muzicala, fiecarui concurent ii va fi alocat un interval de votare de cel mult 2 (doua) minute, timp in care publicul telespectator poate vota o singura data (in aceasta sesiune de vot) doar concurentul respectiv (“VOTUL INDIVIDUAL”). Dupa interpretarea sustinuta, pe rand, de toti Semifinalistii, publicul telespectator va putea vota – o singura data in aceasta sesiune de vot - interpretarea concurentilor intr-un interval suplimentar de 20 (douazeci) de minute (“VOTUL COMUN”). Numarul voturilor exprimate de public va fi prezentat de catre Producator conform datelor comunicate de operatorul de vot selectat. Vor promova doar primii 6 (sase) concurenti din clasamentul voturilor realizat de Producator, iar ultimii doi concurenti din clasamentul voturilor (concurentii cu cel mai mic numar de voturi) vor fi eliminati din concurs.

Partea a II-a:

Fiecare din cei 6 (sase) Semifinalisti ramasi in competitie va avea obligatia de a interpreta inca o piesa muzicala. Voturile acumulate pana la acest moment se pastreaza. Publicul telespectator va vota din nou interpretarea Semifinalistilor, iar voturile vor fi inregistrate (votul unic se reseteaza dupa fiecare sesiune care are ca final o eliminare, insemnand ca fiecare concurent va avea posibilitatea de a fi votat din nou in aceasta sesiune de vot). Fiecarui concurent ii va fi alocat un interval de votare de cel mult 2 (doua) minute in care publicul telespectator poate vota – o singura data in aceasta sesiune de vot - doar concurentul respectiv (“VOTUL INDIVIDUAL”). Dupa interpretarea sustinuta, pe rand, de toti Semifinalistii, publicul telespectator va putea vota – o singura data in aceasta sesiune de vot - interpretarea concurentilor intr-un interval suplimentar de 20 (douazeci) de minute (“VOTUL COMUN”). Numarul voturilor exprimate de public va fi prezentat de catre Producator conform datelor comunicate de operatorul de vot selectat. Vor fi eliminati din emisiunea-concurs ultimii 2 (doi) concurenti clasati conform voturilor inregistrate in aceasta gala. Astfel, la finalul celei de-a doua Gale Live, vor exista 4 (patru) Finalisti care vor concura in Marea Finala.”

c. Mecanismul de concurs din cadrul celei de-a treia Gala live – Marea Finala  nu se modifica.

Art.2 Prevederile prezentului act aditional urmeaza a intra in vigoare in termen de 48 (patruzecisiopt) de ore de la publicare pe site-ul de concurs, respectiv la data de 28.11.2018.

Art.3 Pe cale de consecinta, prevederile Regulamentului vizat de prezentul act aditional se actualizeaza in sensul inlocuirii oricaror dispozitii si/sau obligatii contrare cu noi dispozitii, respectiv noi obligatii conform celor mai sus detaliate.

Art.4 Prevederile Regulamentului de concurs care nu au fost modificate prin act aditional raman in vigoare si vor fi aplicate astfel cum acestea dispun.

ANTENA TV GROUP S.A.

Elisabeta Sofron

Redactor Sef

Luminita Stoian

Director Economic

Anghel Costin

Coordonator productie