Live acumObservator 06
Prime Time 20:00Poftiti pe la noi: Poftiti la munca (r)

2019 Regulamentul emisiunii concurs « CHEFI LA CUTITE»

Regulamentul emisiunii concurs « CHEFI LA CUTITE» (ENGLISH VERSION HERE >>)

 

Capitolul I. Desfasurarea emisiunii concurs:

Emisiunea concurs intitulata «CHEFI LA CUTITE» numita in continuare si emisiune/emisiune-concurs/program tv, este realizata de societatea « Antena TV Group S.A », societate pe actiuni constituita si functionand in conformitate cu legislatia din Romania, cu sediul social in Bucuresti, Sector 1, Blvd Ficusului nr. 44A, Et. 4A, Zona 2, inmatriculata la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Bucuresti sub nr. J40/3765/1991, avand Codul Unic de Inregistrare 1599030, si cont bancar RO52BRDE450SV01035954500 deschis la BRD – GSG – SMCC, actionand prin oricare din reprezentantii sai sau persoane desemnate pentru productia Emisiunii si echipa aferenta, numita in continuare si Producator/Beneficiar.

Emisiunea tv  « CHEFI LA CUTITE » este un show de televiziune care isi propune sa aduca in fata telespectatorilor atat profesionisti ai bucatariei, dar  si amatori pasionati de arta culinara, care sa isi etaleze talentul in fata unor profesionisti ai domeniului si sa concureze pentru a demonstra care este cel mai bun  dintre ei.

Organizatorii cauta persoane care sa fie in acelasi timp amuzante, atractive si carismatice, care in general ies din tipare prin felul in care presteaza sau se prezinta. Orice lucru ce da dovada de originalitate si creativitate va fi foarte apreciat.

Persoanele care se inscriu vor concura intre ele pentru premiul pus in joc de Producator.

Chiar daca vorbim despre auditii, acestea se vor filma si parti din aceste filmari vor putea fi difuzate in cadrul show-ului, la libera apreciere a Producatorului. Din aceasta cauza este important ca fiecare participant la auditii sa vina imbracat asa cum ar dori sa fie vazut de catre juriu, dar si de catre public. Asadar, fiecare trebuie sa ia in calcul look-ul care il va pune in valoare si il va scoate in evidenta.

Derularea concursului ce face obiectul emisiunii tv «CHEFI LA CUTITE» se va face prin intermediul postului de televiziune “ANTENA 1”, pentru prima difuzare.

Concursul ce face obiectul emisiunii tv «CHEFI LA CUTITE» se va desfasura in perioada 01aprilie – 31 mai 2019.

Producatorul emisiunii tv «CHEFI LA CUTITE» este singurul in masura a stabili si a aduce modificari/completari scenariului, regiei, regulamentului de concurs si oricaror altor elemente ale emisiunii-concurs sau ale activitatilor ce au legatura cu aceasta emisiune-concurs.

Este necesar ca fiecare persoana ce se prezinta la preselectie sa aiba 16 ani impliniti la data inscrierii in concurs, si sa prezinte un document de identitate.

In concurs se pot inscrie atat cetateni romani, cat si persoane de alta cetatenie.

Oricine se poate inscrie in concurs, fie ca e un profesionist al domeniului, fie ca e doar un amator pasionat de gatit.

Emisiunea tv « CHEFI LA CUTITE» se desfasoara in 6 (sase) etape:

Etapa nr.1 : Preselectiilor

In faza de preselectiilor fiecare dintre persoanele care doresc sa participe au sansa sa se prezinte in fata unui juriu desemnat de Producator numai pentru aceasta etapa, alcatuit din producatori, specialisti sau vedete ale postului Antena 1. Auditiile se vor desfasura in locatii stabilite de Producator, in perioada 01.04.2019 – 31.05.2019.

In aceasta etapa se vor desfasura procedurile de inscriere si va avea loc o selectie pe baza de interviu. Se va tine cont de experienta participantilor, de pasiunea lor pentru gatit, de carisma, de felul cum se prezinta in fata juriului, de dorinta de a castiga.  

In urma preselectiilor desfasurate, juriul desemnat de Producator pentru aceasta etapa, dupa vizionarea si analizarea inregistrarilor, va selecta un numar de  concurenti, la libera apreciere a Producatorului, ce vor trece in etapa “Auditii”.

Etapa nr.2 : Auditii

In faza auditiilor cu juriul vor participa toate echipele care au trecut de faza preselectiilor. Auditiile se vor desfasura in Bucuresti.

In aceasta etapa fiecare concurent va avea obligatia de a gati intr-un timp prestabilit, respectiv o ora, un preparat ales de Producator din 3 preparate propuse de Concurent. Fiecare preparat va fi prezentat unui juriu format din 3 (trei) Chefi, alesi de Producatorul emisiunii, fara ca Juriul sa cunoasca concurentii. Cei 3 (trei) Chefi vor gusta fiecare preparat prezentat si vor vota cu Da sau Nu. Pentru ca sunt 3 (trei) Jurati, cel putin doua voturi similare decid soarta fiecarui concurent.

Concurentii care au cel putin doua voturi de DA vor trece in etapa urmatoare.

Etapa nr.3 : Bootcamp

In etapa Bootcamp, concurentii care au trecut de etapa Auditii vor fi supusi de catre cei 3 (trei) Chefi unor probe de indemanare sau de gatit pe care orice bucatar ar trebui sa poata duce la bun sfarsit. In functie de modul cum concurentii se vor prezenta in cadrul acestor probe, Chefii vor selecta concurentii care vor ramane in concurs.

In aceasta etapa, fiecare Chef isi va forma cate o echipa cu care va concura in etapele urmatoare. In urma probelor la care vor fi supusi concurentii, fiecare Chef isi va alege un numar de 6 (sase) concurenti pentru a face parte din echipa sa. Dupa ce toate locurile din echipele Chefilor vor fi ocupate, concurentii ramasi vor fi eliminati. Totusi, inclusiv pe parcursul desfasurarii probelor din aceasta etapa, oricare din Chefi va putea elimina oricati concurenti considera, daca apreciaza ca acestia nu reusesc sa aduca la indeplinire intr-un mod corespunzator probele la care au fost supusi.

Etapa nr.4 : Confruntarile

In etapa Confruntarilor, competitia se va desfasura pe echipe. In aceasta etapa, Chefii se transforma in lideri de echipa. Ei nu vor gati impreuna cu echipa, insa vor coordona echipele si vor da instructiuni.

In cadrul fiecarei editii, concurentii vor gati in functie de o tema stabilita de catre Producator.  Aprecierea preparatelor se va face de catre o serie de persoane care au legatura cu tema propusa de Producator pentru editia respectiva, denumiti in cele ce urmeaza “Tasteri” sau “Degustatori”. Numarul acestora va fi stabilit de Producator la libera sa apreciere.

In functie de preparatele pregatite de echipe, tasterii vor acorda note. Producatorul va intocmi un clasament tinand cont de notele acordate. Echipa care va primi cel mai mare punctaj va deveni imuna la eliminare.

Concurentii din cele doua echipe ramase vor concura inca o data, insa de aceasta data nu in echipe, ci in mod individual. In aceasta a doua parte a Confruntarilor, Chefii se vor transforma din nou in Jurati, urmand a aprecia preparatele pregatite de Concurenti. Aprecierea preparatelor va fi facuta de Chefi fara ca acestia sa cunoasca care este concurentul care le-a pregatit. In urma aprecierii Chefilor, cel putin un concurent va fi eliminat din concurs.

Etapa nr.5 : Semifinale

In Semifinala, competitia se transforma si de acum incolo, pana la finalul concursului vor avea loc numai probe individuale.

In aceasta etapa cei 3 (trei) Chefi vor deveni din nou jurati si vor aprecia preparatele gatite de concurentii ramasi in concurs. Cei 3 (trei) Chefi vor gusta fiecare preparat prezentat fara sa cunoasca cine l-a pregatit. In urma probelor la care vor fi supusi si a aprecierii Chefilor, vor ramane in concurs numai 2 (doi) concurenti, restul fiind eliminati.

Etapa nr.6 : FINALA

In Finala vor ramane numai 2 concurentii care se vor intrece intre ei. In aceasta etapa, finalistii vor avea de pregatit un meniu complet.

Jurizarea preparatelor pregatite de cei doi finalisti va fi facuta de o serie de bucatari celebrii. Numarul acestora va fi stabilit de Producator, la libera sa apreciere, insa nu va fi mai mic de 10 (zece). Juriul astfel stabilit va aprecia preparatele pregatite de cei doi finalisti si va stabili care este marele castigator al concursului.

Decizia Producatorilor cu privire la orice disputa care decurge din votare, in cadrul oricarei editii a emisiunii, va fi definitiva si obligatorie si nu va avea drept de contestatie sau apel.

Premiul emisiunii «CHEFI LA CUTITE» este in valoare totala  bruta de 30.000 euro (treizecidemii) euro si se acorda concurentului care a fost declarat marele castigator al concursului.

Premiul va fi acordat de catre Antena Tv Group S.A. sau de catre un sponsor, sau partial de Beneficiar si partial de catre un sponsor, dupa cum va decide Antena Tv Group S.A.. Premiul va fi acordat in bani si/sau produse/servicii, valoarea totala cumulata a acestora fiind cea mentionata mai sus, proportia dintre valoarea acordata in bani si/sau produse urmand a fi stabilita in mod unilateral si discretionar de Producator. Premiul va fi inmanat de catre Antena Tv Group SA [sau in cazul in care exista un sponsor desemnat de Producator care va acorda premiul, acesta va fi inmanate de Antena TV Group SA impreuna cu sponsorul respectiv] in termen de maxim 90 (nouazeci) zile de la data difuzarii ultimei editii (editia finala) a emisiunii-concurs.

Proiectul vizat de prezentul regulament se desfasoara in acord cu prevederile Codului Fiscal valabil la data semnarii prezentei, astfel impozitul pentru premiu, atat in bani cat si in produse/servicii, va fi retinut de catre « Antena Tv Group S.A.» din premiul cuvenit concurentului castigator. Cuantumul impozitului aferent premiului in produse va fi comunicat in scris de catre Producator si/sau Beneficiar Concurentului in termen de 10(zece) zile de la data difuzarii editiei finale.

Orice alte obligatii de natura fiscala sau de orice alta natura, in legatura cu premiile castigate, sunt in sarcina exclusiva a Concurentului.

Capitolul II. Participarea la emisiunea concurs:

Prin inscrierea concurentului la emisiunea-concurs, acesta garanteaza ca se afla in deplina stare de sanatate, din toate punctele de vedere, neavand vreo boala sau deficienta care sa poata ingreuna derularea emisiunii-concurs sau care poate produce prejudicii producatorului ori participantilor la emisiune.

Prin inscrierea concurentului la emisiunea-concurs, acesta garanteaza ca nu exista vreo incapacitate legala sau contractuala care ar putea sa anuleze obligatiile asumate.

Prin inscrierea concurentului la emisiunea-concurs, acesta garanteaza ca, dupa realizarea filmarilor la care vor participa, nu se va mai putea interzice Producatorului difuzarea/exploatarea emisiunii-concurs, a imaginii, a vocii si/sau numelui, fara ca aceasta limitare sa aiba un caracter limitativ ci doar unul exemplificativ.

Prin inscrierea concurentului la emisiunea-concurs, acesta confirma ca a fost atentionat si informat cu privire la conceptul si structura emisiunii-concurs. Concurentul confirma faptul ca, in situatia in care va fi declarat castigator al vreunui premiu, doreste ca Producatorul sa plateasca/inmaneze premiul direct cazului in beneficiul caruia acesta a inteles sa concureze.

Prin inscrierea concurentului la emisiunea-concurs, acesta confirma ca este responsabilitatea lui sa  minimizeze riscul de vatamare, a lui, dar si a altor persoane, care ar putea sa apara pe parcursul realizarii emisiunii-concurs. Aceste riscuri includ, dar nu sunt limitate in nici un fel la: vatamare corporala, handicap permanent sau chiar deces, suferinte emotionale, invadarea vietii private, insulta sau calomnie ori pagube materiale.

Prin inscrierea concurentului la emisiunea-concurs, acesta confirma ca intelege si accepta faptul ca orice aparitie a sa in cadrul emisiunii-concurs (inclusiv in timpul preselectiilor, auditiilor, repetitiilor, pregatirilor etc, imaginile putand fi filmate inclusiv cu camera ascunsa) este destinata exploatarii emisiunii-concurs, promovarii acesteia sau a oricarui alt gen de program, produs sau serviciu, nelimitat in timp, spatiu ori ca numar ori modalitati de promovare si prin orice mijloc. Concurentul intelege si accepta ca orice incalcare a prevederilor acestui articol ar cauza pagube si prejudicii irevocabile care nu ar putea fi compensate rezonabil si adecvat prin daune interese platite ca urmare a unei actiuni in justitie si de aceea, concurentul accepta in mod expres faptul ca Producatorul sau un tert imputernicit de acesta vor fi indreptatiti sa ia orice masuri legale si sa aplice orice sanctiuni echitabile pentru a preveni si/sau a repara orice incalcare sau amenintare de incalcare a prevederilor acestui articol.

Prin inscrierea la emisiunea-concurs, concurentul confirma ca se obliga sa respecte intocmai programul si normele de conduita stabilite de catre Producator, in caz contrar, Producatorul isi rezerva dreptul de a elimina toti concurentii care prin comportament sau nerespectarea normelor impuse, aduc prejudicii intregii echipe si/sau emisiunii-concurs.

Producatorul va asigura toate conditiile tehnice necesare realizarii, producerii, inregistrarii si difuzarii in cadrul programelor statiei TV “ANTENA 1”, pentru prima difuzare, a emisiunii-concurs.

Concurentul convine sa participe la emisiunea-concurs pregatita de Producator, in locatia si la data stabilite, precum si in conditiile stabilite si se obliga sa se supuna la timp si neconditionat tuturor hotararilor reprezentantilor Producatorului, hotarari referitoare la emisiunea-concurs.

Producatorul nu accepta ca multumire din partea concurentilor nici un fel de compensatie in bani sau obiecte. Orice astfel de incercare va fi penalizata in detrimentul echipei din care acesta face parte.

Producatorul isi rezerva dreptul de a lua deciziile necesare pentru desfasurarea in conditii normale a acestei emisiuni-concurs, acceptate in mod expres de fiecare concurent.

Producatorul poate face o norma corespunzatoare, in orice moment al concursului, pentru orice nu este prevazut in acest regulament si decizia trebuie sa fie acceptata de concurenti.

Daca la inregistrarea emisiunii-concurs, din diferite motive o proba nu este satisfacatoare pentru Producator, acesta poate cere concurentilor repetarea momentului sau poate cere concurentilor sa realizeze alta proba sau sa modifice partial proba.

Concurentul confirma ca a luat cunostinta de prevederile regulamentului emisiunii-concurs, precum si ca se obliga sa respecte intocmai acest regulament.

Concurentii eliminati la oricare dintre editiile emisiunii-concurs se supun pana la sfarsitul emisiunii regulilor concursului, neavand nici o pretentie (de natura financiara sau de alta natura) de la Producatori.

Concurentii care participa la emisiunea-concurs, se obliga in mod expres sa raspunda solicitarilor Producatorilor, sa ramana in studiourile de inregistrare tot timpul necesar pentru repetitia si inregistrarea emisiunii concurs. Considerand ca participarea la  emisiunea-concurs este voluntara si tinand cont de costurile care implica producerea emisiunii, Producatorul poate cere despagubiri corespunzatoare acestor costuri, daune si prejudicii participantilor care fara o cauza justificata decid sa abandoneze inregistrarea inainte ca aceasta sa fie incheiata.

Producatorii isi rezerva dreptul de a elimina orice concurent care nu respecta prezentul regulament, care are o atitudine necorespunzatoare, care creeaza probleme atat inainte, cat si in timpul derularii filmarilor.

Concurentii nu vor putea refuza participarea la vreuna din probele emisiunii-concurs .

Nu pot participa la acesta emisiunea-concurs persoanele sau rudele pana la gradul doi de rudenie ale acestora, care lucreaza la  Beneficiar /Antena TV Group.

Capitolul III. Aspecte generale:

Prezentul regulament se refera la participarea concurentilor la emisiunea concurs, ce va fi difuzata pentru prima data de postul de televiziune Antena 1.

Producatorul poate ceda liber drepturile/obligatiile ce ii revin si poate transfera oricare dintre obligatiile sale legate de participarea concurentilor la emisiunea concurs si orice cesionar poate ceda sau transfera mai departe. Nici o renuntare de a exercita un drept, nu va fi considerata o renuntare definitiva ori pentru viitor la aceasta clauza sau o posibilitate de incalcare de orice fel a oricarei clauze. Nici o renuntare, modificare sau anulare a unei clauze nu va fi considerata valida decat daca va fi facuta in scris si semnata de Producator.

Regulile din prezenta conventie vor fi obligatorii de indeplinit pentru toti concurentii care participa la emisiunea-concurs.

Prezenta si participarea la emisiunea concurs a CONCURENTULUI selectionat de catre Producator, este obligatorie.

Echipa castigatoare trebuie sa accepte toate premiile oferite (premii in bani si/sau produse), neputand alege sa accepte partial premiul. Daca printr-o oarecare circumstanta, CONCURENTUL decide sa nu accepte vreun premiu, CONCURENTUL va pierde toate drepturile referitoare la premiul in cauza, in integralitatea sa. Renuntarea Concurentului castigator la premiu se va face in scris sau prin alte acte/fapte din care sa rezulte in mod neechivoc, conform aprecierii Producatorului, intentia respectivului Concurent castigator de a nu accepta integral premiul. In nici un caz PRODUCATORII NU vor putea inlocui premiul. In acest caz PRODUCATORUL va atribui premiul respectiv, in integralitatea sa, urmatorului concurent clasat ca si punctaj.

Producatorul este singurul in masura a stabili si a aduce modificari/completari scenariului, regiei, regulamentului si oricaror altor elemente ale emisiunii-concurs  sau ale activitatilor ce au legatura cu aceasta emisiune-concurs. In acest caz, acest lucru trebuie notificat dupa luarea deciziei respective de catre Producator, astfel incat toti concurentii sa fie informati de schimbarile efectuate.

Concurentul confirma ca inainte de inscrierea la emisiunea-concurs, i-au fost comunicate toate regulile acesteia, a luat cunostinta de prevederile regulamentului acestei emisiuni-concurs, pe care se angajeaza sa le respecte intocmai, in acest sens urmand a coopera si a urma toate indicatiile Producatorului. Producatorul va lua hotararea finala in toate privintele (inclusiv cele privind alegerea participantilor si deciziile legate de emisiunea-concurs), in acest sens producatorul rezervandu-si dreptul de a schimba, adauga, inlatura, modifica aceste reguli. Modalitatea de jurizare a emisiunii-concurs la care vor participa concurentii va fi hotarata numai de catre Producator.

Capitolul IV. GARANTII SI ANGAJAMENTE

Garantez Producatorului si ma angajez fata de aceasta ca:  

Sunt apt pentru a incheia Contractul aferent participarii la emisiune si pentru a participa efectiv la emisiunea-concurs;

Am 16 ani impliniti la data inscrierii in concurs;

Am citit si am inteles toti termenii stabiliti in acest Regulament si regulile/prezentarea emisiunii-concurs, pe care ma oblig sa le respect;

Sunt de acord cu faptul ca Producatorul poate schimba, modifica, transforma sau suplimenta acest Regulament si/sau regulile emisiunii-concurs, in oricare moment (care poate fi inainte de inregistrarea emisiunii-concurs sau in timpul acesteia) si sunt de acord sa ma supun termenilor acestui Regulament  si/sau regulilor emisiunii-concurs care sunt in vigoare in oricare moment;

Voi participa pe deplin la fiecare din aspectele emisiunii-concurs pana cand voi fi eliminat din emisiunea-concurs, si accept ca voi participa la realizarea editiilor emisiunii-concurs ulterior eliminarii mele din concurs, in masura in care acest lucru imi va fi solicitat de Producator;

Ma angajez ca nimic din prestatia mea in cadrul emisiunii-concurs (denumita in cele ce urmeaza si „Contributie”) (indiferent daca este explicit sau prin implicare, prin intermediul modulatiei vocii sau prin gest si in oricare alt mod) nu va incalca dreptul de autor (sau oricare alt drept) al nici unei persoane, nu va incalca nici un contract sau obligatie morala, nu va calomnia, nu va fi blasfemiator sau obscen, si nu va fi in nici un mod care ar putea sa stirbeasca sau sa aduca atingere reputatiei Producatorului (sau a postului tv);

Nu voi lua sau distribui medicamente si/sau substante interzise si/sau medicamente pentru sporirea performantei, droguri, substante halucinogene, alcool, pe parcursul participarii la emisiunea-concurs sau la filmarile Contributiei mele, si nici nu voi incuraja pe altii sa faca acest lucru, iar in cazul in care am cunostinta de vreun alt participant care face acest lucru, voi informa imediat Producatorul cu privire la aceasta;

Voi informa Producatorul cu privire la orice informatii sau fapte in legatura cu Contributia mea care ar putea pune sub semnul intrebarii integritatea Contributiei mele sau ar putea sa stirbeasca sau sa aduca atingere reputatiei Producatorului si/sau postului tv (inclusiv, pentru evitarea oricaror indoieli, detalii sau acuzatii care mi se pot aduce de la data prezentului pana la si inclusiv data transmiterii ultimului episod al emisiunii concurs pe postul tv Antena 1);

Nu insel Producatorul (sau postul tv) cu privire la identitatea mea, experientele mele, orice informatii despre si in legatura cu acesta, si in nici un alt mod si confirm faptul ca am fost cinstit, deschis si onest pe parcursul tuturor discutiilor pe care le-am avut, in documentele/chestionarele pe care le-am completat si dat Producatorului si/sau postului tv, in toate privintele;

In cazul in care Producatorul imi va cere acest lucru, voi furniza sub semnatura o chitanta emisa de un serviciu public (dar nu de telefonie mobila) in care se mentioneaza adresa mea curenta, o copie a pasaportului meu si o dovada a locului de munca;

Nu sunt jurnalist sau reporter in cautarea unui subiect pentru publicare;

Nu voi promova nici un fel de produse, servicii sau afaceri pe parcursul participarii mele la emisiunea concurs, si nu voi promova niciodata in cadrul emisiunii nici un fel de produse, servicii sau afaceri;

Nu voi ridica nici un fel de pretentii impotriva Producatorului sau a succesorilor acestuia, impotriva cesionarilor ei, pentru nici un fel de remuneratie in legatura cu exploatarea drepturilor din cadrul programului tv;

Imediat ce Producatorul si/sau postul tv imi solicita acest lucru, voi completa o declaratie de sanatate (in forma care imi va fi furnizata, in cazul in care mi se va solicita acest lucru), si de asemenea voi pune la dispozitie informatiile necesare care imi vor fi cerute de Producator in acest sens;

Nu voi solicita sa fiu concurent sau participant la nici un alt concurs, joc sau reality show pe perioada in care voi fi analizat pentru participarea la programul tv, sau dupa selectionarea mea drept concurent sau concurent de rezerva in cadrul programului tv;

Voi garanta Producatorul impotriva tuturor si a oricaror costuri, daune, cheltuieli si raspunderi (inclusiv a taxelor legale, dar fara a se limita la acestea) care rezulta din oricare incalcare a contractelor, a garantiilor si/sau a angajamentelor continute in contractul privind participarea la emisiune si prezentul Regulament.

Orice tentativa de a lega o prietenie cu membrii echipei de productie va fi motiv de excludere. Decizia producatorului este finala si irevocabila, fara exceptii!

IMPORTANT

Din momentul in care incepem filmarile, pana in ziua ultimei transmisiuni va aflati sub contractul semnat. Clauzele de confidentialitate va interzic acordarea vreunui interviu catre jurnalisti (presa, tv, internet etc.) in care sa povestiti experientele voastre din emisiune, cu exceptia interviurilor coordonate de departamentul de PR al Antenei 1, precum si postarea pe internet sau comunicarea oricaror informatii catre alte persoane, direct sau indirect, si indiferent de forma sub care acestea sunt comunicate.  Orice incalcare a contractului va obliga producatorii sa puna in aplicare clauzele contractului si sa ia cele mai drastice masuri legale.

Pe toata durata participarii la emisiune sunteti obligati sa respectati regulamentul inclus in aceasta anexa.

Daca unul dintre concurenti savarseste acte de vandalism asupra locatiei in care se desfasoara filmarile, sau acte de agresiune fizica si/sau verbala asupra altui concurent sau asupra oricarui membru al echipei, acesta este pe loc descalificat si exclus din concurs si filmari, urmand a suporta consecintele juridice ale acestui act.

REGULI DIVERSE

INTELEGERILE DINTRE CONCURENTI SUNT INTERZISE. CONCURENTII NU POT EMITE ANGAJAMENTE SI NU POT INCHEIA ACORDURI CARE SA CONTRAVINA OBLIGATIILOR ASUMATE PRIN CONTRACT SAU PRIN PREZENTUL REGULAMENT, FIE ELE ORALE SAU IN SCRIS, IAR IN ACEST SENS, CONCURENTII VOR FI MONITORIZATI PE TOT PARCURSUL ETAPELOR DE PRE – PRODUCTIE SI PRODUCTIE.  ORICE CONCURENT CARE SE DOVEDESTE CA S-A ASOCIAT IN VEDEREA COMITERII DE INFRACTIUNI SAU A INCHEIAT INTELEGERI CU ALT CONCURENT SAU CU O TERTA PERSOANA VA FI DESCALIFICAT DIN PROGRAMUL TV SI POATE FI URMARIT IN JUSTITIE.

Toate deciziile legate de programul tv, inclusiv, dar fara a se limita la acestea, cele legate de regulament, conditii de eligibilitate, alegerea Concurentilor, productia programului tv, desfasurarea emisiunii-concurs si hotararea descalificarilor si a acordarii Premiilor in cazul oricaror incalcari de catre Concurenti a prevederilor prezentului Regulament sau a oricaror contracte incheiate intre parti, sunt la discretia exclusiva a Producatorului, sunt definitive si nu pot face obiectul contestatiilor sau al apelurilor.

Concurentii trebuie sa informeze imediat Beneficiarul in cazul in care cunosc prezentatorul, Co-prezentatorul, orice persoana din cadrul personalului de productie sau angajatii Beneficiarului, sau orice alta persoana care lucreaza la emisiune.

Pentru a putea fi declarati castigatori ai premiilor anuntate, Concurentii trebuie sa indeplineasca toate cerintele legate de eligibilitate. Dupa desemnarea ca si castigator al oricarui premiu, acesta va fi platit de catre Producator direct cazului pentru care Concurentul a decis sa se inscrie in concurs si sa concureze.

APLICAREA REGULAMENTULUI

Incalcarea oricareia dintre Reguli sau incalcarea oricarui acord sau a oricarei declaratii de catre un Concurent va duce, la discretia exclusiva si absoluta a Producatorului, la scoaterea Concurentului din emisiunea-concurs si la pierderea oricaror Premii, a oricaror sume de bani castigate de catre Concurent, chiar daca acestea i-au fost deja acordate.

Prezentul Regulament a fost intocmit in conformitate cu legislatia din Romania. Orice referire la lege si/sau legislatie in prezentul Regulament se refera la legea si/sau legislatia in vigoare in Romania. Litigiile de orice natura decurgand din derularea prezentului contract vor fi solutionate pe cale amiabila, iar in cazul in care nu se ajunge la o solutie agreata de ambele PARTI, litigiul va fi supus instantei judecatoresti romane competente a-l solutiona.

DESCALIFICARE

Pe langa regulile si conditiile specificate in prezentul document, Concurentii pot fi descalificati sau scosi din emisiune, la discretia exclusiva si absoluta a Producatorului, pentru oricare dintre urmatoarele motive, dar fara a se limita la acestea:

i) incalcarea oricarei reguli care tine de competitie sau a oricarei instructiuni a Producatorului;

ii) incalcarea oricarui acord cu Producatorul in legatura cu programul tv;

iii) incalcarea oricarei legi;

iv) incheierea de acorduri in vederea obtinerii unor beneficii financiare sau a primirii de catre Concurenti a unor astfel de avantaje similare de la oricare dintre ceilalti Concurenti, de la oricare dintre rudele oricarui Concurent, de la oricare terta persoana, agent sau afiliat al oricarui Concurent, sau de la oricare membru, agent sau afiliat al Producatorului, de la orice persoana din televiziune sau de la oricare distribuitor, sau de la oricare dintre sponsorii programului tv, in schimbul unor actiuni deliberate, premeditate, care ar putea afecta rezultatul emisiunii-concurs. Un astfel de acord poate include, dar fara a se limita la acestea, acceptarea unor sume de bani sau a unui loc de munca dupa producerea  programului tv, in schimbul pierderii intentionate a emisiunii-concurs sau a unei performante slabe, intentionate, in timpul emisiunii-concurs;

v) in cazul unui comportament necinstit sau imoral, care va fi apreciat de Producator, la discretia sa exclusiva si absoluta, inclusiv, dar fara a se limita la vatamarea altor Concurenti sau a personalului care lucreaza la productie, sau amenintarea acestora cu vatamarea, comportament violent, infractiuni sau inselaciune;

vi) impiedicarea intentionata a muncii personalului de productie;

vii) in cazul imbolnavirii sau al aparitiei altor probleme de sanatate care afecteaza abilitatea Concurentului de a participa la emisiunea-concurs;

viii) ascunderea de echipa medicala a Producatorului a unor simptome sau informatii; si

ix)             violenta fizica sub orice forma.

 

Un alt Concurent (concurentul de rezerva selectat in acest scop de Producator) poate inlocui, in orice moment, la discretia exclusiva si absoluta a Producatorului, Concurentul scos din competitie ca urmare a descalificarii.

PROTECTIA  DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Identitatea Operatorului.

Organizatorul emisiunii concurs « CHEFI LA CUTITE», Antena TV Group S.A, cu sediul in Bucuresti, Bd. Ficusului nr. 44A, et.4, corp A, zona 2, Sector 1, inregistrata la Registrul Comertului sub nr. J40 /3765/1991, Cod Unic de Inregistrare RO1599030, parte a Grupului Intact Media este si Operatorul datelor dvs. cu caracter personal, denumit in continuare „Societatea”, „Operatorul” și/sau „Noi”. In virtutea acestei calitati, vă comunicăm prezenta Notă de informare pentru a vă explica modul în care prelucrăm datele cu caracter  personal in cadrul emisiunii concurs. Pentru mai multe informatii puteti contacta responsabilul cu protectia datelor Antena TV Group S.A, la adresa de email [email protected]

Categorii de Date cu caracter personal prelucrate

Colectăm și prelucrăm datele cu caracter personal pe care dumneavoastră („persoana vizata”), în calitate de invitat sau participant sau concurent, ori de însoțitor al acestora, după caz, ni le comunicati la inscrierea si participarea in emisiunea concurs, când interacționați cu noi, fie prin completarea formularelor de înscriere sau participare, fie ni le comunicați în mod oral ori în alt mod în scris (de ex. chestionare completate anterior filmărilor sau interviuri telefonice, etc), fie le dezvăluiți prin prezența voluntară în cadrul emisiunii.

Datele pe care le prelucrăm pot include nume și prenume, date din cartea de identitate, CNP, număr de telefon, adresă de e-mail, descriere personală, vârstă, data si locul nașterii, sexul, cetatenia/nationalitatea, imaginea, vocea, semnatura, alte date cu caracter personal privind preferințele/ocupatia si/sau locul demunca/comportamentul/persoana/opiniile dumneavoastră, dacă acestea sunt dezvăluite in mod manifest de catre dvs sau rezultă din prestația în cadrul emisiunii, precum și alte informații similare, după caz.

Putem colecta sau prelucra și date cu caracter personal speciale legate de dumneavoastră (de exemplu informații despre convingerile filozofice, sănătatea, viața sexuală sau orientarea sexuală etc), în situația în care (i) datele sunt/au fost dezvaluite in mod volutar de catre persoana vizata; (ii) datele sunt de interes public; (iii) datele sunt relevante pentru participarea în emisiune; (iv) suntem obligați să facem acest lucru prin lege; și/sau (v) v-ați exprimat consimțământul explicit în acest sens, niciuna din cazurile mentionate anterior nefiind aplicabile.

În cazul în care veti furniza date cu caracter personal cu privire la o altă persoană, atunci veti avea obligația de a va asigura că aveti dreptul să divulgati Operatorului aceste date cu caracter personal și că, fără a mai lua alte măsuri, Operatorul va putea colecta, folosi și divulga acele date cu caracter personal, așa cum se descrie în prezenta. În special, trebuie să va asigurati că respectiva persoană fizică are cunoștință de toate aspectele tratate în prezenta, așa cum acestea privesc persoana fizică respectivă, inclusiv identitatea Operatorului, modul în care poate fi contactat, scopurile în care datele sunt colectate, practicile Operatorului de divulgare a datelor cu caracter personal (inclusiv divulgarea către destinatari diverși), dreptul persoanei fizice de a obține acces la datele cu caracter personal și de a depune plângeri cu privire la gestionarea datelor cu caracter personal, și consecințele nefurnizării datelor cu caracter personal (cum ar fi imposibilitatea realizării Contractului).

Scopurile în care sunt prelucrate Datele și temeiul juridic al prelucrării

Datele dumneavoastră cu caracter personal si alte informatii comunicate la inscrierea in concurs, sunt utilizate de Societate pentru înscrierea si participarea dumneavoastră în  prezenta emisiune, care, din punct de vedere juridic, implică temeiul încheierii unui contract între participant și organizator, precum si temeiul interesului legitim al Operatorului de a verifica varsta persoanelor participante la concur. Asadar, in scopul si in temeiul „executarii contractului”, vom utiliza datele dumneavoastră cu caracter personal în următoarele scopuri permise: pentru realizarea materialelor video/audio/foto, pentru apariția dumneavoastră în și/sau participarea la preselecții, selecții, auditii, înregistrări, apariții sau participări la emisiune ori la campanii de promovare a emisiunii, pentru difuzarea sau publicarea în orice mod a fotografiilor, înregistrărilor video, înregistrărilor audio sau înregistrărilor audiovizuale și, în general, pentru comunicarea publică a emisiunii pentru anumite scopuri jurnalistice, artistice și/sau literare.

Pentru anumite prelucrari realizate in scopuri jurnalistice, Operatorul isi poate intemeia prelucrarea si pe indeplinirea unei sarcini care serveste unui interes public (temeiul prevazut de art. 6 alin. (1) lit e din Regulamentul GDPR) si/sau daca prelucrarea se referă la date cu caracter personal care sunt făcute publice în mod manifest de către persoana vizată (temeiul prevazut de art. 9 alin. (2) lit e din Regulamentul GDPR).

Operatorul prelucreaza date cu caracter personal si in temeiul interesului legitim de a asigura securitatea in locatiile Antena Group, de a-si ocroti interesele in instanta, precum si activitatea in sine, in special in legatura cu producţia si difuzarea  programului de televiziune sau a altor producții media si toate operatiunile conexe, respectiv: (i) preselectia si selectia candidatilor/participantilor pentru emisiune; (ii) verificarea informatiilor furnizate de candidati/participanti cu privire la capacitatea de a participa în cadrul emisiunii concurs; (iii) acordarea drepturilor patrimoniale cuvenite (daca este cazul); (iv) protejarea intereselor vitale ale participantilor si oferirea masurilor de protectie adecvate; (v) dezvoltarea si distribuirea de programe audio-vizuale; (vi) solutionarea sesizarilor/reclamatiilor primite de Operator; (vii) pastrarea in arhiva societatii a tuturor materialelor audio-video/programe si date cu caracter personal cuprinse in acestea in scopuri de redifuzare sau in alte scopuri comerciale si altele.

În toate cazurile în care prelucrarea se va efectua în baza temeiului interesului nostru legitim în furnizarea serviciilor decurgând din domeniul nostru specific de activitate, datele vor fi utilizate în următoarele scopuri permise: în situația în care dreptul la liberă exprimare, astfel cum este prevăzut de legislația în vigoare, prevalează asupra dreptului la imagine sau la viață privată, ori în scopul respectării hotărârilor judecătorești și exercitării și/sau apărării drepturilor noastre și în orice scop aferent și/sau auxiliar oricărora dintre cele de mai sus. Totodata, prelucrarea se poate realiza si pentru interesele dvs., dacă este necesar să protejăm interesele dumneavoastră vitale, dar si pentru detectarea si prevenirea fraudelor, actiunilor de violenta sau pentru asigurarea securitatii IT si a retelelor noastre, cu excepția cazului în care drepturile dumneavoastră fundamentale prevalează față de aceste interese.

Putem prelucra unele dintre datele dumneavoastră ca urmare a obligațiilor legale privind arhivarea și păstrarea evidențelor contractelor în baza cărora ne-am derulat activitatea, dar si ca urmare a unor alte obligatii legale prevazute fie de legile aplicabile audiovizualului, in relatiile de munca, contabilitate, popriri, audit, drepturi de autor si alte obligati decurgand din acte normative incidente in activitatea Operatorului.

Pentru prelucrarea datelor cu caracter personal pentru participarea la analize de piata/sondaje, pentru comunicarea in scopuri de marketing sau pentru invitatii la alte emisiuni/ programe viitoare, aceste operatiuni de prelucrare se vor realiza in baza consimtamantului dumneavoastra acordat in mod expres. In baza consimtamantului expres, Operatorul prelucreaza date privind starea de sanatate a participantilor la concursul care poate  prezenta riscuri asupra sanatatii fizice si/sau mentale a acestora, in scopul inscrierii si participarii la concurs, in scopul luarii masurilor necesare de preventie si protectie a sanatatii participantilor, cat si in general, pentru asigurarea desfasurarii concursului in conditii de siguranta si securitate pentru participanti.

In cazul in care am incheiat cu dumneavoastra un contract pentru participarea in emisiunea concurs, vom fi indreptatiti sa facem public programul sau productia media chiar daca v-ati razgandit ulterior in legatura cu participarea dumneavoastra in cadrul programului sau al productiei media.

Totodata, vom putea difuza sau publica in alt fel fotografiile, inregistrarile video, inregistrarile audio sau inregistrarile audiovizuale cu dumneavoastra in scopuri jurnalistice. De asemenea, putem prelucra datele dumneavoastra cu caracter personal in cadrul si in legatura cu anumite productii sau inregistrari si cu radiodifuzarea sau comunicarea publica a unor astfel de productii sau inregistrari pentru anumite scopuri jurnalistice, artistice si/sau literare.

În toate situațiile, vom implementa standarde de confidențialitate și transparență cu privire la datele cu caracter personal pe care le prelucrăm, în conformitate cu principiile prevăzute de legislația privind protecția datelor aplicabilă în România, inclusiv Regulamentul (UE) 2016/679 și ne vom asigura că prelucrarea datelor respectă toate cerințele legale.

Pentru evitarea oricărui dubiu, prevederile din această Convenție nu afectează drepturile de autor și alte drepturi de proprietate intelectuală referitoare la producții și înregistrări ale programelor de televiziune sau altor producții media.

Dezvăluirea Datelor cu caracter personal

Pentru realizarea emisiunii concurs si doar daca este cazul, este posibil ca Operatorul sa dezvaluie datele dumneavoastra cu caracter personal catre persoane imputernicite sau alti operatori independenti, în principal prestatori de servicii sau colaboratori ai nostri catre care am externalizat servicii (societati de productie, furnizori de servicii care ofera sprijin administrativ, profesional si tehnic, agentii de publicitate), in vederea prelucrarii datelor cu caracter personal in scopurile permise prin prezenta, in numele nostru si doar in conformitate cu instructiunile noastre; catre alte societati afiliate grupului INTACT MEDIA pe baza nevoii de raportare, precum si in contextul tranzactiilor care implica o schimbare a controlului asupra Companiei sau restructurari comerciale; catre instante de judecata, autoritati de aplicare a legii, autoritati de reglementare sau avocati sau alte persoane, dacă se dovedeste necesar in mod just in vederea constatarii, exercitarii sau apararii unui drept in justitie sau a unui drept natural, sau in scopul unui proces de solutionare a diferendelor. In cazul in care este necesar sa se predea si sa se prelucreze datele dumneavoastra personale intr-un stat din afara Uniunii Europene, Operatorul se va asigura ca procesarea de date cu caracter personal este conforma cerintelor de securitate la care sunt supuse procesarile din cadrul Comunitatii Europene. Societatea va pastra controlul asupra datelor dvs. cu caracter personal si va folosi masuri corespunzatoare de protectie, conform legii aplicabile, pentru a asigura integritatea si securitatea datelor dvs. cu caracter personal.

 

Transferul datelor cu caracter personal

Informatiile pe care le colectam de la dvs. vor fi prelucrate in Spatiul Economic European, insa este posibil sa ajunga si in afara Spatiului Economic European, in functie de scopul prelucrarii. Antena TV Group SA va aplica garantii adecvate pentru a proteja confidentialitatea si securitatea datelor dvs. personale in timpul transferului si pentru a le utiliza numai pentru si in conformitate cu scopurile descrise in prezenta informare.  

Perioada stocării datelor

Datele cu caracter personal vor fi pastrate atat timp cat sunt necesare in mod rezonabil in scopurile permise prin prezenta sau pana la momentul cand va retrageti consimtamantul (pentru prelucrarile bazate pe acest temei) ori nu mai avem obligatia legala de a continua sa stocam datele respective. Cu toate acestea, vom pastra datele dumneavoastra cu caracter personal atunci cand acestea sunt necesare pentru exercitarea sau apararea de catre noi a unui drept in justitie, pana la finalul perioadei de retentie relevante sau pana la solutionarea respectivelor actiuni in instanta.

Drepturile dumneavoastră cu privire la date

Sub rezerva anumitor condiții legale, persoana vizată are următoarele drepturi în legătură cu prelucrarea datelor cu caracter personal: dreptul de acces (constând în dreptul de a obține din partea noastră o confirmare că se prelucrează sau nu date cu caracter personal care vă privesc și, în caz afirmativ, dreptul de a solicita o copie a datelor cu caracter personal pe care le deținem; în cazul în care vă exercitați acest drept într-un mod care este evident abuziv sau nefondat, vom avea dreptul la rambursarea oricăror costuri necesare pe care le vom suporta); dreptul la rectificarea oricăror date cu caracter personal incorecte; dreptul la ștergerea datelor (care vă permite să obțineți ștergerea datelor cu caracter personal în anumite cazuri - de exemplu, în situațiile în care v-ați retras consimțământul, prelucrarea nu mai este necesară pentru scopurile în care au fost colectate sau prelucrarea respectivă este contrară legii); dreptul la restricționarea utilizării de către noi a datelor cu caracter personal, în anumite cazuri (de exemplu, atunci când este contestată exactitatea datelor pentru o perioadă care să ne permită să verificăm o astfel de exactitate); dreptul la portabilitate (care vă permite să primiți datele cu caracter personal într-un format structurat, utilizat în mod obișnuit și care poate fi citit automat sau datele să fie transferate unui altui operator); dreptul de a obiecta (care vă permite să vă opuneți prelucrării în continuare a datelor dumneavoastră personale în condițiile și limitele stabilite de lege).

Operatorul va asigura exercițiul tuturor drepturilor de care beneficiați. Totodata, aveti dreptul dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, bazate exclusiv pe prelucrarea automata inclusiv crearea de profiluri; dreptul de a vă adresa justiţiei, pentru apărarea oricăror drepturi garantate de lege, precum si dreptul de a fi notificat de catre Operator privind breșe de securitate care au/ar putea avea impact asupra datelor persoanelor vizate.

Operatorul va asigura exercițiul tuturor drepturilor de care beneficiați.

 

În vederea exercitării drepturilor dumneavoastră, va trebui să transmiteți un e-mail la adresa [email protected] sau o notificare scrisă la adresa sediului social. Este posibil să vă solicităm dovada identității pentru a ne conforma cu obligațiile de securitate pe care le avem și pentru a împiedica divulgarea neautorizată a datelor.

Vom lua în considerare orice solicitări sau plângeri primite din partea persoanei vizate și vă vom transmite un răspuns imediat ce va fi posibil, însă nu mai târziu de 1 (una) lună de la primirea cererii.

Dacă nu sunteți mulțumit de răspunsul nostru, puteți adresa o plângere către Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal – cu sediul în Bd. Gheorghe Magheru nr. 28-30, sector 1, București.

Ne rezervăm dreptul de a actualiza și modifica periodic informarea privind prelucrarea datelor, pentru a reflecta orice modificări ale modului în care sunt prelucrate datele cu caracter personal sau orice modificări ale cerințelor legale. În cazul oricărei astfel de modificări, versiunea modificată va fi în termen de 15 zile de la publicarea pe website-ul nostru www.a1.ro. sau de la aducerea acesteia la cunoștința persoanei vizate.

CONFIRMARI DIN PARTEA FIECARUI CONCURENT

Inteleg ca desemnarea ca si castigator al oricarui Premiu poate depinde de alegerile, deciziile si performantele mele si de cele ale altor persoane, precum si ca Producatorul poate impune conditii suplimentare, in orice moment, la primirea oricarui Premiu, in masura in care apar orice modificari fiscale sau de orice alta natura.  Inteleg ca Producatorul isi rezerva dreptul de a schimba, adauga, elimina elemente din, modifica sau amenda Regulamentul emisiunii-concurs si orice alte activitati ale emisiunii-concurs, procedurile si regulile privind eliminarea participantilor din Program, precum si acordarea sau retragerea Premiilor, in orice moment pe parcursul etapelor de pre-productie, productie sau post-productie a Programului (inclusiv, dar fara a se limita la acestea, dreptul de a anula sau de a nu difuza Programul, in totalitate, fara acordarea niciunuia dintre Premii).  De asemenea, inteleg ca participarea mea la Program si oportunitatea de a castiga orice Premii sunt conditionate de semnarea si respectarea prezentului Regulament. Furnizarea de catre Concurent a unor informatii care nu sunt adevarate si exacte duce la pierderea oricarui Premiu castigat.

Confirm faptul ca am primit, citit si inteles prezentul Regulament si ca sunt de acord sa respect si sa ma supun acestui  (asa cum este acesta in prezent sau asa cum poate fi acesta schimbat sau amendat de catre Producator, la discretia sa exclusiva si absoluta, inainte de productie si/sau in orice moment al producerii emisiunii-concurs ).  

 Prezentul Regulament se refera la participarea concurentilor la emisiunea concurs, ce va fi difuzata in prima difuzare de postul de televiziune Antena 1.

Concurentul intelege si accepta ca orice incalcare a prevederilor prezentului Regulament ar cauza pagube si prejudicii irevocabile care nu ar putea fi compensate rezonabil si adecvat prin daune interese platite ca urmare a unei actiuni in justitie si de aceea, concurentul accepta in mod expres faptul ca Producatorul sau un tert imputernicit de acesta vor fi indreptatiti sa ia orice masuri legale si sa aplice orice sanctiuni echitabile pentru a preveni si/sau a repara orice incalcare sau amenintare de incalcare a prevederilor acestui articol.