Cum arată acum Daniela Sofronie. Fosta gimnastă e de nerecunoscut după ce s-a luptat cu depresia: ”Am luat 20 de kilograme”

Daniela Sofronie este campioană mondială la gimnastică și a ridicat România pe cele mai înalte podiumuri ale lumii, însă nimeni nu ştie câte sacrificii a făcut pentru a simţi gloria. Gimnasta s-a luptat cu depresia încă din adolescenţă, iar în prezent învaţă să trăiască cu boala.

Daniela Sofronie este campioană mondială la gimnastică și a ridicat România pe cele mai înalte podiumuri ale lumii, însă nimeni nu ştie câte sacrificii a făcut pentru a simţi gloria

Profimediaimages.ro

”Moartea era salvare. Copilărie nu am avut și nu am avut nici adolescență. Îmi doream să dorm, dar nu-mi mai păsa dacă mă trezeam. Dacă era să se întâmple, se întâmpla. Nu-mi păsa dacă muream. Era chiar o salvare pentru mine. Dramele sunt și din copilărie și au existat destul de mult în viața mea”, a zis Daniela Sofronie la Acces Direct.

În continuare, Daniela a povestit despre umilințele la care a fost supusă de către antrenori. După aceste episoade, fosta gimnastă a început să se izoleze.

”Mama încerca să vorbească cu mine și o repezeam. Cea mai mare bătaie am luat-o pe 1 iunie, cu bățul, cu umerașul, cu ce prindea. Că nu stăteam pe bârnă, că nu ating vârful sau că nu țin brațul cum ar fi trebuit să-l țin. A doua zi, s-a dus mama, a vorbit cu doamna antrenor. Bătăile au mai fost.”, a adăugat Daniela.

Citește și: Andreea Răducan a împlinit 38 de ani. Cum și-a sărbătorit fosta gimnastă ziua de naștere: "A fost o zi maraton, dar minunată!"

Daniela Sofronie se luptă în continuare cu depresia

După aceste episoade, fosta gimnastă Daniela Sofronie a început să se confrunte cu depresia. Problemele au început cu insomnii, de care încerca să scape cu ajutorul somniferelor.

”Aveam perioade, când urma vreun concurs, în care dormeam două ore pe noapte. Depresia mea a început cu insomnie, de la vârsta de 8 ani. Cu vârsta și conștientizând, ele au devenit foarte agresive. Dormeam undeva la a treia noapte, dormeam 2 ore. Am observat că-mi afectează stilul de viață. Antrenorilor le-am spus că am probleme cu somnul și nu mă pot odihni.

Citește și: Sandra Izbașa renunță la titlul de Cetăţean de onoare al oraşului Buşteni. Motivele pentru care vrea acest lucru

Mi s-au dat niște pastile pe bază de plante, nu m-au ajutat foarte mult. (...) Îmi doream doar să dorm, luam sedative, mă trezeam, stăteam 5 minute și iar luam pumnul de sedative. Tot luam pastile și am ajuns la urgențe, să-mi facă spălături stomacale.

Eram în pragul comei. La un moment dat, luam cu pumnul pastilele ca să dorm. Îmi doream să dorm, nu-mi mai păsa dacă mă trezeam. Dacă era să se întâmple, se întâmpla.”, a mai spus Daniela Sofronie.

Tratamentul a schimbat-o pe fosta gimnastă, care s-a îngrășat 20 de kilograme din cauza medicației.

”Sunt complexată de cum arăt. Știu cum arătam când eram gimnastă.”, a zis fosta sportivă la emisiunea Acces Direct de la Antena 1.

Citește și
zarug-lorelei-cuza-emi-asia-mai-tarziu
Asia mai târziu, episodul 20. Ce au spus Lorelei și Zarug despre eliminarea din Asia Express. Cum a fost ultima etapă pentru ei
Asia mai târziu, episodul 20. Ce au spus Lorelei și Zarug despre eliminarea din Asia Express. Cum a fost ultima etapă pentru ei
irina-fodor-patrizia-paglieri-francesco-eliza-natanticu
„Mi s-a părut penibil!”. Ce gest greu de imaginat a făcut una dintre echipele de la Asia Express. Camerele au surprins totul
„Mi s-a părut penibil!”. Ce gest greu de imaginat a făcut una dintre echipele de la Asia Express. Camerele au surprins totul
Mădălin Ghioc este finalistul cu numărul cinci al celui de-al 11-lea sezon iUmor
Mădălin Ghioc este finalistul cu numărul cinci al celui de-al 11-lea sezon iUmor
Mădălin Ghioc este finalistul cu numărul cinci al celui de-al 11-lea sezon iUmor
Mai multe articole

Citește și: Larisa Iordache a plecat din Tokyo. Mesajul transmis de gimnastă la părăsirea Jocurilor Olimpice 2020

Daniela Sofronie, despre suferințele familiei

Daniela a subliniat faptul că, de-a lungul timpului, a întâmpinat mai multe probleme.

”Am luat pe caiet, nu mai avem bani pentru acel medicament pe care îl lua tata. O fiolă costa 2 milioane. A făcut și infarct, a fost un fel de criză, nu știam dacă să-i fac resuscitare. Am învățat să-mi iau depresia de mână și să merg cu ea. La primele simptome, știu că trebuie să cer ajutorul specialiștilor”, a povestit Daniela despre tatăl ei.

Ultimele știri