Live acumFilm: 101 Dalmatieni (r)
Prime Time 20:00Film: Parker

Declarația sfâșietoare a Irinei, una dintre puținele supraviețuitoare a generației HIV! „Abia la 14 ani am aflat că există mama și tata”

La o lună de la naștere, Irina, una dintre puținele supraviețuitoare din generației HIV, a fost abandonată de cea care i-a dat viață. Astfel, tânăra a ajuns într-un centru din Iași numit "Leagănul de copii"

La o lună de la naștere, Irina, una dintre puținele supraviețuitoare din generației HIV, a fost abandonată de cea care i-a dat viață. Astfel, tânăra a ajuns într-un centru din Iași numit "Leagănul de copii"

Irina povestește că ea se află printre puținii norocoși din acea perioadă care nu a fost supusă unor chinuri groaznice de către cadrele din incinta instituției, așa cum s-a întâmplat de exemplu la Sighet.

Însă, Irina este confrate cu cei mici, care nu au avut norocul ei, care au fost ținuți la grămadă, în frig, nemâncați, ajungând să se îmbolnăvească și să moară.

Irina spune că în centru ea a avut parte de afecțiune. Însa la un moment dat, ca orice copil, s-a îmbolnăvit, astfel că a fost dusă la spital pentru tratament. În acea perioadă, condițiile din spitale au fost mediocre, astfel că nu își permiteau ca la fiecare copil să i se administreze tratamentul cu ac steril. Injecțiile se pare că le-ar fi fost făcute copiilor cu un singur ac.

În 1996, Irina spune că s-a descoperit în centrul în care se afla că din cei 100 de copii care erau internați acolo, toți au fost depistați cu virusul HIV.

Abia la vârsta de 13-14 ani, spune Irina, a înțeles cu adevărat ce înseamnă acest virus.

Pentru a supraviețui, Irina are un tratament de urmat. Ia zilnic, dimineața și seara, pastile foarte puternice.

Tânăra a apelat la emisiunea noastră pentru că vrea acum, la 26 de ani, să își găsească mama, să o cunoască pe cea care i-a dat viață.