Live acumSacrificiul (r)
Prime Time 20:00Asia Express - Drumul comorilor

Acces Direct

LUNI-VINERI | ora 17.00

Revoltător! Condamnat la opt ani de închisoare pentru o faptă pe care nu a făcut-o? Acuzat că şi-a violat fiica vitregă, bărbatul vine cu dovezi tulburătoare!

Îşi trăieşte ultimele trei zile de libertate, înainte să fie închis pentru opt ani. Radu Ionuţ Iorga este acuzat că şi-a violat fiica vitregă, în vârstă de 13 ani. Însă acest lucru, susţine bărbatul, nu s-ar fi întâmplat niciodată! Omul povesteşte că fata ar fi vrut să se răzbune pe el, ba chiar susţine că are probe în acest sens. O înregistrare în care fata vorbeşte!

Acuzat de viol de fiica lui vitregă de 13 ani

În 2014 - 2015, Radu a cunoscut-o pe Cristina pe Facebook. Deși ea era din Suceava şi el din Bucureşti, acest lucru nu i-a împiedicat să înceapă o relaţie. S-au vizitat reciproc până au hotărât să se mute împreună.

Atunci când s-au cunoscut, Cristina avea trei copii: o fată de 13 ani, o altă fată de 12 ani şi un băiat de 11 ani. Pe el acest lucru nu l-a deranjat, deoarece el îşi dorea o familie. El nu are nici un copil. Atunci când a văzut cum trei copii cum îi sar în braţe fara sâ-l cunoască, aceasta a simţit că e familia pe care el şi-o doreste.

După cinci luni aceştia s-au căsătorit şi pentru ca femeia avea deja casă, au hotărât să se mute la ea. Atunci când s-au căsătorit, bărbatul, a trecut pe numele ei. Femeia i-ar fi zis că trebuie să schimbe toate actele copiilor şi că e mai uşor aşa.

Fata cea mare avea probleme de comportament încă de dinainte de venirea lui în casă. Problemele constau în faptul că fata era o fire rebelă şi dacă nu primea ce îşi dorea, ajungea chiar să isi taie venele. Radu poveşteste că la vârsta de 13 ani, fata avea un prieten cu trei ani mai mare. Mama acesteia nu era de acord cu această relatie şi el era de acord cu ea.

Coşmarul a început pe 5 aprilie 2018, atunci când era cu soţia la cumpărături pentru Paşte şi au primit un mesaj de la băiatul cu care voia sa iasă fata. Acesta le cerea permisiunea să iasă în oraş cu fată. Radu a a discutat cu mama fetei si i-a spus ca aceasta nu are voie sa iasă. Ca dacă vrea sa iasă, băiatul trebuie să vină cu fata, în sat la ei, ca sa fie sub supravegherea lor. Când a auzit răspunsul părinţilor, fata s-a suparat foarte tare.

Atunci când s-au întors de la cumpărături, soţia lui a observat ca fata este suparată. Ea l-a trimis pe Radu să discute cu ea. Acesta povesteşte că el i-a explicat fetei că e mică de vârsta, ca ar trebui sa aiba grijă cu baieţii şi că tot ce îşi doresc ei pentru ea este ca ea sa fie bine. Atunci, fata s-a suparat şi mai tare.

Adolescenta l-ar fi amenințat pe Radu spunându-i că: „Ţi-o fac eu ţie”. În acel moment, bărbatul nu a bagat în seamă ce a zis fata şi a considerat că ceea ce spune ea este din cauza supărării. Fata i-a spus mamei că Radu a violat-o. Nevasta acestuia l-a întrebat dacă este adevarat. Initial, femeia nu a crezut-o pe fată.

Dar atunci când bărbatul a întrebat pe cine crede dintre ei doi, femeia a spus ca ea îşi crede copiii. Atunci cei doi s-au certat şi femeia l-a dat pe bărbat afară din casă şi l-a trimis la mama lui în Constanţa.

În drum spre Constanţa, acesta a fost sunat de cei de la politie, care l-au chemat la o declaraţie, daca îşi iubeşte familia. Soţia i-a spuns atunci să vină acasă. El, știind că nu are nimic de ascuns, s-a dus să dea declaraţie la poliţie. După această declaraţie acesta a fost arestat pentru 24h. Dupa cele 24h acesta a fost reţinut pentru 30 de zile, măsură ce s-a prelungit până la sfârşitul lui ianuarie.

Fata a sesizat fapta pe 6.04.2018, dar nu a specificat când a fost comisă fapta. Victima spune că la sfârşitul lunii martie, începutul lunii aprilie. Pe 7.04.2018 a fost la un consult ginecologic, întocmită fişa medicală din care a rezultat că nu există urme de viol. Din 7.04.2018 până în 23.03.2019, Radu a fost în închisoare. Între timp, fata a recunoscut că a minţit, dar bărbatul nu mai poate face nimic, deoarece aceasta nu este dispusă să recunoască în faţa unei săli de judecată. Ea a dat o declaraţie, dar aceasta a fost respinsă.

El a fost susţinut de soţie, până la un moment dat. Aceasta i-a angajat chiar ea avocat care i-ar fi spus că va trebui să suporte cheltuielile de judecată dacă fata a minţit. De atunci, femeia nu a vrut să mai aibă nicio legătură cu Radu, deşi erau atunci soț și soție.

Divorţul a fost pronunţat în data de 19 septembrie 2019. În 17 decembrie 2019 a avut loc ultimul termen de judecată al Curţii de Apel Suceava. Urmează pronunţarea hotârârii Curţii de Apel Suceava pe 23 decembrie 2019. Judecătoria Suceava a stabilit în 25 octombrie 2019, soluţia de condamnare la opt ani. Pe 2 decembrie 2019 a primit hotârârea motivată, iar pe 10 decemrbie 2019 a fost procesul Curţii de Apel.

Toate probele depuse la dosar au fost considerate inutile, neverosimile pentru a demonstra că nu a fost fapta în sine şi a elucida cazul. Nu s-a ţinut cont nici de noii martori audiaţi, nici înregistrarea. Nu există nici măcar procesul verbal de vizionarea a cd-ului. Dosarul conţinea analiza INML, care arăta că nu există urme de viol.

Fata a dat o declaraţie la Poliţie pe data de 24 mai 2019, spunând că totul a fost o răzbunare, pentru faptul că nu a lăsat-o să vorbească cu acel băiat. A mai spus că „totul a fost o minciună, nici săruturi, nici mângâieri nu au existat. Toate spuse din imaginaţia ei". Fata a avut şedinţe cu psihologul de la DGASPC. Aceasta a negat totul. Ba mai mult, fata a spus că tatal ei vitreg i-a luat apărarea în faţa mamei ei şi că cea care era agresivă era mama ei.

Mătuşa fetei şi bunicul minorei spun că nu au existat niciun gest de apropiere din partea inculpatului. Instanţa a considerat declaraţia fetei ca fiind una spusă din milă şi compasiune pentru victimă. În 9 mai 2019 a intrat în posesia unei înregistrări în care se aude mama inculpatului vorbind cu minora, care spune de mai multe ori că nu s-a întâmplat nimic.

Mama fetei nu vrea să îşi retragă declaraţia pentru că va trebui să achite cheltuielile de judecată. Mama lui Radu, declară că, ea nu a fost de acord cu această relaţie, deoarece femeia avea deja trei copii. Ea nu a ştiut că băiatul are intenții serioase cu această femeie, decât atunci când pe data de 4 noiembrie 2015 a fost invitată la cununia acestora. Atunci a aflat că el îi va folosi numele ei de familie.

Ea şi-a crescut singură băiatul şi îşi dorea tot binele pentru el. A aflat ce acuzaţii i se aduc băiatului lui de la sora soţiei.A avut grijă de familia acesteia pe toată perioada, cât ea şi cu băiatul ei au fost căsătoriţi. Cât timp a fost plecată în Italia a trimis pachete pentru toţi membrii familiei. Ea spune ca toţi copiii erau foarte ataşaţi de băiatul ei.

Unde ne putem întâlni zi de zi :)

Dacă doriţi să revedeţi momente dragi din Acces direct, nu e panică :). Iată câteva linkuri care vă pot ajuta. Site-ul emisiunii este http://a1.ro/acces-direct şi este updatat zilnic cu ştiri, ca şi www.spynews.ro, siteul nostru de monden. Pe Facebook avem pagina https://www.facebook.com/accesdirect, iar canalul nostru de YouTube este https://www.youtube.com/user/AccesDirectAntena.

📺 Vezi emisiunea Acces direct (LIVE si editii integrale) pe AntenaPlay >>>  Intră acum!