Antena Căutare

Finala America Express 2023. Andreea Antonescu a fost emoționată de un tânăr nevăzător care preda Braille

În finala America Express 2023, Andreea Antonescu a trecut prin momente emoționante atunci când a cunoscut un tânăr nevăzător, care preda Braille.

Colaj cu Andreea Antonescu în Finala America Express într-un tricou roz Galerie
În finala America Express 2023, Andreea Antonescu a trecut prin momente emoționante atunci când a cunoscut un tânăr nevăzător | Antena 1

În marea finală a reality show-ului America Express de la Antena 1, cele două echipe finaliste au ajuns la casa lui Rafael Nunez, o figură importantă pentru istoria columbienilor. Acesta a fost momentul în care Andreea Antonescu a trecut prin momente emoționante atunci când a cunoscut un tânăr profesor nevăzător.

Andreea Antonescu a fost emoționată de un tânăr profesor nevăzător în finala America Express 2023. Ce a mărturisit

În ediția 41 a emisiunii America Express de la Antena 1, cele două echipe finaliste au început ziua în forță cu tot felul de misiuni, una mai dificilă decât alta. Astfel, Andreea Bălan și Andreea Antonescu și Bordea și Cortea au avut de găsit indiciile sub forma unor numere pentru a afla parolele și răspunsurile la ghicitorile Irinei Fodor. Ca să reușească, aceștia au numărat steaguri, au băut cafele din pahare speciale, au descifrat mesajul ascuns dintr-un cântec și au făcut autostopul. Apoi, următoarea misiune i-a trimis la casa lui Rafael Nunez, o figură istorică importantă în Columbia.

Citește și: Finala America Express 2023. Nelu Cortea a trecut prin momente de panică la misiunea cu parapanta. Ce a dezvăluit

„Pentru a cuceri El Doraro trebuie să adunați cele 4 părți ale Hărții comorii îndeplinind 4 misiuni care vă vor pune la încercare abilitățile dobândite în America Express. Pentru început, pregătiți-vă! Această casă colonială primește în fiecare an sute de oameni cu probleme oftalmologice care învață să vadă lumea folosind sistemul Braille. Asta va trebui să faceți și voi. Această lecție este foarte importantă în găsirea celor 4 bucăți de hartă. Dacă la sfârșitul lecției veți reuși să rezolvați ecuația în Braille, veți putea începe cursa, dacă nu, va trebui să rămâneți până reușiți să rezolvați ecuația. Vă pup, Țuca”, a fost mesajul găsit de concurenți.

Primii care au ajuns aici au fost Bordea și Cortea. Acestora li s-a explicat cum funcționează sistemul Braille și chiar au fost ajutați să învețe câteva cifre, însă surpriza cea mare abia apoi a venit.

„Și acum, gata! Nu mai vedeți nimic. Ne leagă la ochi. Și legați la ochi a început să ne explice cum sunt următoarele numere”, a zis Nelu Cortea, atunci când el și colegul său de echipă au fost legați de la ochi și puși să memoreze restul de numere, dar și să rezolve o ecuație matematică.

Citește și: Finala America Express 2023. Andreea Bălan a suferit o accidentare. Cortea și Bordea au pierdut controlul unei canoe

Emoțiile au fost mari și Nelu Cortea s-a enervat de câteva ori atunci când a văzut că Bordea continuă să greșească, în ciuda numeroaselor explicații primite. Totuși, într-un final, acesta a înțeles mecanismul și lucrurile au început din nou să avanseze.

„Există multă fericire și energie pozitivă dincolo de lucrurile pe care ni le imaginăm noi că te-ar împlini”, a zis Cătălin Bordea, uimit de energia tânărului nevăzător.

Nu a durat mult și au ajuns și Andreea Bălan și Andreea Antonescu. Aceasta din urmă a fost extrem de mișcată de tânărul profesor și nu a ezitat chiar să mărturisească acest lucru în fața camerelor, în finala America Express 2023:

„Mie mi-a luat respirația băiatul ăsta, m-a scos din tot. Nu ne dăm seama cât de norocoși suntem, când noi avem tot, absolut tot, și ne dorim lucruri materiale, care chiar nu contează, în condițiile în care sunt oameni care nici măcar nu pot privi, nu pot vedea lumina zilei, pentru ei este o beznă totală. Și, cu toate astea, își construiesc un univers, își construiesc o viață și nu par deloc resemnați sau triști. Aceștia sunt oamenii pe care îi consider exemple pentru noi”, a fost confesiunea neașteptată pe care a făcut-o Andreea Antonescu, la această misiune din finala America Express 2023.

„Pe mine m-a luat cu inima când am văzut pe băiatul ăsta. Ne-a luat vederea și a fost foarte ciudat. Pentru noi e un joc, e o probă, scurtă, pe când el rămâne acolo în lumea lui și în universul lui. M-a debusolat total. N-am putut să mă mai gândesc la ce aveam noi de făcut”, a mai completat artista.

Urmărește clipul video de mai sus din finala America Express 2023 ca să savurezi tot momentul din edițai 41 a emisiunii. Reality show-ul poate fi urmărit integral pe AntenaPLAY.

Tot ce trebuie să știi despre America Express - Drumul Aurului

După 4 sezoane în care au străbătut Asia în lung și lat, sezonul 5 a schimbat continentul și s-a mutat în America. Drumul Aurului a dus cele 9 perechi de vedete prin Mexic, Guatemala și Columbia, pe o rută de peste 7000 de kilometri.

Chef Cătălin Scărlătescu și iubita lui, actrița Doina Teodoru, Puya și soția lui, Melinda, Andreea Antonescu și Andreea Bălan, Cătălin Bordea și Nelu Cortea, stilistul Ovidiu Buta și directorul artistic Joaquin Bonilla, Jean Gavril și fratele lui, Dinu, cântăreața Bruja și prietenul ei, Pufeh, gimnastele Larisa Iordache și Diana Bulimar, Bie Adam și mama ei au pornit pe un drum misterios și magnific. Mii de kilometri în căutarea orașului de aur, visul marilor cuceritori: El Dorado.

Un itinerar fabulous, pe teritoriile a trei țări exotice. Tărâmul zeilor azteci, o țară a contrastelor, de la satele rătăcite prin munți la plajele de la Marea Caraibelor și cele mai mari aglomerații de pe pământ, Mexicul, cu esențele lui tari și culorile aprinse a fost locul în care a început aventura celui mai dur reality show din România. După peripețiile din Guatemala, Columbia a adus și ea numeroase misiuni inedite, cu o miză uriașă: marea finală.

Ca și până acum, Oase și Marius Damian au povestit telespectatorilor despre specificul zonelor în care au ajuns, despre obiceiurile și ineditul lor și au arăta Mexicul, Guatemala și Columbia dintr-o cu totul altă perspectivă.

De asemenea, Irina Fodor i-a însoțit pe concurenți în cea mai mare provocare a vieții lor de până acum. America Express - Drumul Aurului poate fi urmărită integral pe AntenaPLAY.

Finala America Express 2023. Irina Fodor, anunț neașteptat înainte de cursă. Ce a dezvăluit... Finala America Express 2023. Nelu Cortea a trecut prin momente de panică la misiunea cu parapanta. Ce a dezvăluit...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x