Antena Căutare

Finala America Express 2023. Ce echipă a câștigat sezonul 5. Cătălin Bordea și Nelu Cortea pleacă acasă cu premiul

Finala America Express-Drumul Aurului și-a desemnat câștigătorii. După o aventură plinăn de misiuni dificile, sezonul 5 al reality show-ului a fost câștigat de echipa formată din Cătălin Bordea și Nelu Cortea.

Colaj cu Nelu Cortea și Cătălin Bordea ținând premiul cel mare în Marea Finală America Express Galerie
După o aventură plinăn de misiuni dificile, sezonul 5 al reality show-ului a fost câștigat de echipa formată din Cătălin Bordea și Nelu Cortea | Antena 1

Traseul de pe Drumul Aurului a ajuns la final. Andreea Bălan și Andreea Antonescu și Nelu Cortea și Cătălin bordea sunt cele două echipe care au luptat cot la cot pentru marele titlu de câștigător și pentru premiul de 30.000 de euro. La finalul celei de-a 41-a ediții, Irina Fodor a dezvăluit cine pleacă acasă cu trofeul America Express 2023.

Cine a câștigat finala America Express 2023

În finala America Express 2023, Andreea Bălan și Andreea Antonescu și Bordea și Cortea au avut de găsit indiciile sub forma unor numere pentru a afla parolele și răspunsurile la ghicitorile Irinei Fodor. Ca să reușească, aceștia au numărat steaguri, au băut cafele din pahare speciale, au descifrat mesajul ascuns dintr-un cântec și au făcut autostopul. Apoi, următoarea misiune i-a trimis la casa lui Rafael Nunez, o figură istorică importantă în Columbia, unde au avut de învățat cifre în limbajul Braille, pentru a putea rezolva o ecuație.

Andreea Antonescu și Andreea Bălan alături de profesorul de braille, în finala America Express 2023

Andreea Antonescu și Andreea Bălan alături de profesorul de braille, în finala America Express 2023

Citește și: Finala America Express 2023. Andreea Bălan a suferit o accidentare. Cortea și Bordea au pierdut controlul unei canoe

Apoi, cursa din marea finală America Express a continuat cu un autostop către următoarea locație, acolo unde un concurent din fiecare echipă a zburat cu parapanta, pentru a descoperi ce numere lipsesc din ecuția pe care a încercat s-o rezolve colegul de echipă.

Nelu Cortea zburând cu parapanta în finala America Express 2023

Nelu Cortea zburând cu parapanta în finala America Express 2023

Au înotat cu o canoe pentru a lua indiciul de la geamandură, apoi au săpat în nisipul de pe plajă pentru a găsi sticlele cu indicii. Tot în marea finală America Express 2023, cele două echipe au ajuns la un palat folosit în trecut de regalitatea spaniolă ca birou al inchiziției.

Aici, un călău i-a condus pe concurenți către șapte acvarii cu monștri. Rând pe rând, Nelu Cortea și Cătălin Bordea, dar și Andreea Bălan și Andreea Antonescu, au băgat mâna în acvariile misterioase și au căutat tăblițele cu numere, pentru a primi cheia către camera de hotel pregătită de Irina Fodor.

Nelu Cortea și Cătălin Bordea la acvariile misterioase, în finala America Express-Drumul Aurului

Nelu Cortea și Cătălin Bordea la acvariile misterioase, în finala America Express-Drumul Aurului

Fericiți că au reușit să treacă și peste această misiune, echipele au fugit către locul indicat și au intrat în camera. Acolo, printre zeci de obiecte, concurenții din finala America Express 2023 au încercat să descopere cifrul corect al seifului unde se afla ultima bucată din harta către punctul final de întâlnire cu Irina Fodor. La un moment dat, cineva a bătut la ușă și concurenții au primit un telefon mobil, cu ajutorul căruia au putut vorbi cu cei dragi. A fost un moment mai mult decât emoționant și au curs zeci de lacrimi, în finala America Express 2023, de la Antena 1.

Citește și: Finala America Express 2023. Concurenții au fost puși să bage mâna în cutiile cu monștri. Ce au descoperit înăuntru

„Nu mai pot. Nu știu cum pot să mă adun. Îmi veneau flashuri în cap”, a zis el, simțind un nod în gât imens și rememorând toate aventurile prin care a trecut, toți oamenii pe care i-a întâlnit și care i-au dat o lecție de viață, dar și trăirile avute.

Nelu Cortea și Cătălin Bordea, în camera de hotel, în finala America Express 2023

Nelu Cortea și Cătălin Bordea, în camera de hotel, în finala America Express 2023

Drumul către India Catalina, punctul de întâlnire final, a fost unul plin de emoții, de trăiri intense, de sentimente amestecate și de teamă.

Acolo, cineva le-a înmânat o tabletă cu o hartă, cu un punct ce a început să se miște și care trebuia urmărit. Suiți în mașini, concurenții din cele două echipe care au sperat să câștige finala America Express 2023 au urmărit punctul de pe hartă, însă misiunea n-a fost deloc una ușoară. Cătălin Bordea și Nelu Cortea au descoperit că punctul, era, de fapt, o tânără într-o caleașcă. Aceasta le-a oferit indiciul către locul în care se afla Irina Fodor.

Cu ultimele puteri, concurenții au fugit către castelul San Felipe din Cartagena.

„Ăsta cred că e capătul!”, a zis Cortea, convins că se apropie marele final.

Adrenalină, emoții, timpul care parcă s-a dilatat, limite depășite, flash-uri, amintiri, de la agonie la extaz, misiuni, tensiuni, victorii, lecții de viață și comori de suflet, cam asta a însemnat marea aventură de la America Express-Drumul Aurului.

Irina Fodor în finala America Express-Drumul Aurului

Irina Fodor în finala America Express-Drumul Aurului

Cu ultimele puteri, cele două echipe din finala America Express 2023 au alergat către castelul San Felipe, acolo unde Irina Fodor i-a primit cu brațele deschise și cu o petrecere în cinstea lor. Primii care au reușit să ajungă au fost băieții.

„Cred că și voi mai aveți o cheie. Hai să vedem dacă și a voastră se potrivește”, a zis prezentatoarea emisiunii. Cufărul s-a deschis și înăuntru aceștia au găsit trofeul sezonului 5.

„Nu cred așa ceva!”, a zis Nelu Cortea cu ultimele puteri.

Nelu Cortea și Cătălin Bordea sunt câștigătorii America Express-Drumul Aurului

Astfel, Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat finala America Express 2023.

„N-am muncit pentru ceva așa de mult în toată viața mea”, „Nu se compară cu absolut nimic”, au zis ei, obosiți, dar fericiți că au reușit.

„Ne-am bucurat pentru băieți, ne bucurăm, am dorit o luptă corectă și am dorit o luptă alături de niște oameni puternici, pe care i-am susținut din prima secundă”, au zis concurentele.

Cătălin Bordea și Nelu Cortea au devenit câștigătorii America Express 2023

Cătălin Bordea și Nelu Cortea au devenit câștigătorii America Express 2023

„Sunt două femei atât de puternice, au muncit atât de mult, bară la bară cu noi”, a zis Cortea, admirativ.

„Sunt mândru că am putut să joc cu ele, au fost ca surorile noastre”, a completat Bordea.

Urmărește clipul video de mai sus din finala America Express 2023 ca să savurezi tot momentul din edițai 41 a emisiunii. Reality show-ul poate fi urmărit integral pe AntenaPLAY.

Tot ce trebuie să știi despre America Express - Drumul Aurului

După 4 sezoane în care au străbătut Asia în lung și lat, sezonul 5 a schimbat continentul și s-a mutat în America. Drumul Aurului a dus cele 9 perechi de vedete prin Mexic, Guatemala și Columbia, pe o rută de peste 7000 de kilometri.

Chef Cătălin Scărlătescu și iubita lui, actrița Doina Teodoru, Puya și soția lui, Melinda, Andreea Antonescu și Andreea Bălan, Cătălin Bordea și Nelu Cortea, stilistul Ovidiu Buta și directorul artistic Joaquin Bonilla, Jean Gavril și fratele lui, Dinu, cântăreața Bruja și prietenul ei, Pufeh, gimnastele Larisa Iordache și Diana Bulimar, Bie Adam și mama ei au pornit pe un drum misterios și magnific. Mii de kilometri în căutarea orașului de aur, visul marilor cuceritori: El Dorado.

Un itinerar fabulous, pe teritoriile a trei țări exotice. Tărâmul zeilor azteci, o țară a contrastelor, de la satele rătăcite prin munți la plajele de la Marea Caraibelor și cele mai mari aglomerații de pe pământ, Mexicul, cu esențele lui tari și culorile aprinse a fost locul în care a început aventura celui mai dur reality show din România. După peripețiile din Guatemala, Columbia a adus și ea numeroase misiuni inedite, cu o miză uriașă: marea finală.

Ca și până acum, Oase și Marius Damian au povestit telespectatorilor despre specificul zonelor în care au ajuns, despre obiceiurile și ineditul lor și au arăta Mexicul, Guatemala și Columbia dintr-o cu totul altă perspectivă.

De asemenea, Irina Fodor i-a însoțit pe concurenți în cea mai mare provocare a vieții lor de până acum. America Express - Drumul Aurului poate fi urmărită integral pe AntenaPLAY.

Finala America Express 2023. Finaliștii au ajuns într-o cameră de hotel pentru a căuta indicii. Ce a zis Cătălin Bordea... Nelu Cortea, prima reacție după ce el și Cătălin Bordea au câștigat America Express. Ce le-a transmis „adversarelor”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x