Salată de vinete cu iaurt și usturoi. Rețetă de vinete din bucătăria turcească
Salata de vinete este la mare căutare în orice sezon și o putem prepara în multe moduri, pornind de la salata de vinete clasică, la cea cu maioneză, însă vara, merge mult mai bine oastfel de salată de vinete cu iaurt și usturoi, gustoasă și răcoroasă, dar și mai dietetică.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Luni, 24 August 2020, 08:40 | Actualizat: Luni, 24 August 2020, 09:11Rețeta de față este o rețetă de vinete din bucătăria turcească, este o salată de vinete cremoasă și foarte fresh, cu o combinație simplă de iaurt, usturoi, vinete și ulei de măsline.
Ingrediente pentru Salată de vinete cu iaurt și usturoi. Rețetă de vinete din bucătăria turcească:
- 1 kg vinete coapte și scurse
- 200 gr iaurt grecesc
- 3-4 căței de usturoi
- 1 lingură ulei de măsline
- sare, după gust
Mod de preparare pentru Salată de vinete cu iaurt și usturoi. Rețetă de vinete din bucătăria turcească
Vinetele coapte și curățate sub jet de apă rece se lasă la scurs până se elimină tot lichidul amărui din ele.
Iaurtul grecesc se pune într-o sită deasă și se lasă la scurs. Este bine să folosim un iaurt mai slab, cu 10-15% grăsime, pentru a fi cât mai ușoară și mai dietetică salata de vinete cu iaurt și usturoi.
Usturoiul se curăță și se pisează cu sare, ca pentru mujdei. Apoi se amestecă cu o lingură de ulei de măsline.
Pe aceeași temăVinetele bine scurse se mărunțesc, ca și la salata clascică de vinete, cu dispozitivul de lemn, pentru a nu oxida.
Se amestecă vinetele cu iaurtul bine scurs și usturoiul pisat și se potrivește gustul cu sare.
Se pune salata de vinete într-o caserolă cu capac și se dă la rece pentru cel puțin 30 de minute înainte de a fi servită, pentru a se întrepătrunde gusturile și pentru a fi răcoroasă.
Este o salată de vară simplă și delicioasă.