Cu două săptămâni înainte de Paşte, mielul e pe alese. Se găseşte în hipermarketuri, se găseşte şi la stână. În magazin, carnea de miel se vinde ceva mai scump decât anul trecut.
Sambata, 01.04.2017, 19:25Friptura de pe masa de Paşte poate fi mai sănătoasă şi dacă se abate de la tradiţii. Asta susţin cei care înlocuiesc mielul cu iedul. Carnea este mai slabă, dar la fel de gustoasă. Iar preţurile, mai accesibile.
Joi, 14.04.2016, 19:41Atenţie de unde cumpăraţi carnea pentru masa de Paşte. O simplă vizită prin pieţe şi la crescători arată că marfa nu respectă normele de comercializare
Marti, 07.04.2015, 19:25Să fie viu, să fie ieftin şi pe alese. Carnea să fie fragedă şi, dacă se poate, direct friptură. Românii au pretenţii şi pentru asta negociază la sânge. Cu două săptămâni înainte de Paşte, mieii sunt pe alese
Luni, 30.03.2015, 19:25Pe masa de sărbătoare, carnea de struţ e o adevărată delicatesă. O spun cu mâna pe inimă cei care au gustat-o. Din păcate, nu e deloc ieftină. Un kilogram costă până la 30 de euro.
Duminica, 06.04.2014, 19:33Pentru tradiţionalişti masa de Paşte fără miel nu există. Pentru gurmanzi însă struţul e noul miel. Carnea e mai gustoasă, spun aceştia, şi mai sănătoasă pe deasupra. În schimb dăunează mai mult portofelului. De vreo cinci ori mai mult.
Duminica, 06.04.2014, 08:39De Paşte, carnea de miel ar putea fi un lux pentru mulţi dintre români! Ciobanii au ridicat ştacheta şi nu mai vor să-şi vândă munca pe câţiva lei
Sambata, 29.03.2014, 19:36Pe lângă un câine mare şi o pisică pufoasă unele persoane îşi permit să mai aducă şi un miel.
Miercuri, 26.02.2014, 20:26Papa Francisc nu conteneşte să ne surprindă. Suveranul Pontif s-a fotografiat purtând un miel pe umeri, în timp ce vizita o biserica de lânga Romă, cu ocazia unei sărbători catolice.
Miercuri, 08.01.2014, 13:40A fost ultima strigare la miel! Si a sunat a disperare! Crescatorii n-au prea avut vanzare in acest an, asa ca, pe ultima suta, si-au dat marfa pe bonuri de masa sau la reducere.
Vineri, 03.05.2013, 19:44Mielul romanesc prinde bine atat in farfuriile romanilor, cat si la export. Daca unii cumparatorii isi fac deja programari, de frica sa nu ramana fara miel de Paste, in unele ferme se fac deja planurile pentru export.
Luni, 25.03.2013, 13:29Teoretic, avem miei de Paste. Cu trei luni inaintea sarbatorilor pascale, in fermele din Sibiu s-au nascut primii miei. Seceta de anul trecut, insa, ar putea face ca pretul carnii de miel sa ajunga in piete la aproape 30 de lei kilogramul. Mai mult...
Joi, 24.01.2013, 16:37Pe cat de mic pare mielul, pe atat de multe retete exista pentru a-l prepara. Daca nu va place drobul, va invitam la o ciorba de bureti cu organe de miel. Daca v-ati saturat de friptura la cuptor, o pregatim impreuna la tuci. Ce mai, o minune...
Sambata, 14.04.2012, 19:21In prima zi de sarbatoare, romanii si-au umplut portbagajele cu mincare si s-au instalat cu tot cu gratare in padurile la marginea oraselor. "Baza" in meniu au fost micii. N-a lipsit nici berea, in valuri.
Duminica, 24.04.2011, 19:26S-au umplut galantarele din piete si supermarketuri cu carne de miel. Scump, au rabufnit imediat oamenii, care nu se asteptau sa scoata din buzunar 30 de lei pentru un kilogram.
Luni, 11.04.2011, 19:28Romanii se intereseaza prin piete si magazine cat costa carnea de miel pentru Paste. Crescatorii spun ca va fi mai scumpa anul acesta, dupa ce costurile de productie le-au crescut si cu 60%. Asta ii va face pe romani sa se reorienteze spre carnea de...
Vineri, 18.03.2011, 19:30