Antena Căutare

Articole despre talibani

Preşedintele afgan Ashraf Ghani urmează să dispună prin decret eliberarea a cel puţin 1.000 de prizonieri talibani

Preşedintele afgan Ashraf Ghani urmează să dispună prin decret eliberarea a cel puţin 1.000 de prizonieri talibani

Preşedintele afgan Ashraf Ghani urmează să dispună prin decret eliberarea a cel puţin 1.000 de prizonieri talibani, în cursul acestei săptămâni, potrivit mai multor surse, relatează Reuters.

Marti, 10.03.2020, 13:53
Armata americană începe să se retragă din Afganistan

Armata americană începe să se retragă din Afganistan

Armata americană a anunţat că şi-a început retragerea din Afganistan, prevăzută în acordul de pace semnat cu talibanii la Doha, în Qatar, în vederea reducerii trupelor la 8.600 de militari în decurs de 135 de zile, relatează AFP.

Marti, 10.03.2020, 13:32

SUA cer ONU să-i aprobe acordul cu talibanii

Statele Unite discută cu cei 14 parteneri din cadrul Consiliului de Securitate al ONU despre un proiect de rezoluţie prin care să se aprobe Acordul de la Doha, încheiat la 29 februarie cu talibanii - un demers rar în contextul în care este vorba despre o înţelegere între o ţară străină şi o gherilă -, potrivit unor diplomaţi, relatează AFP.

Vineri, 06.03.2020, 12:58

SUA îi bombardează pe talibani în provincia afgană Helmand, în pofida Acordului de la Doha

Statele Unite au efectuat miercuri un bombardament aerian vizând combatanţi talibani în provincia Helmand, în sudul Afganistanului, a anunţat un purtător de cuvânt al forţelor americane, relatează Reuters.

Miercuri, 04.03.2020, 14:18

Trump discută la telefon cu liderul politic al talibanilor, mollahul Abdul Ghani Baradar, şi se declară încrezător; ”Relaţia mea cu mollahul este foarte bună”, ”Cred că avem un interes comun”

Preşedintele Statelor Unite Donald Trump a discutat la telefon cu liderul politic al talibanilor, evocând o ”lungă” şi ”bună” conversaţie, la câteva zile după semnarea unui acord istoric vizând să conducă la retragerea trupelor americane din Afganistan, relatează AFP.

Miercuri, 04.03.2020, 11:49

Talibanii nu vor să discute cu Kabulul în lipsa unui schimb prealabil de prozonieri

Talibanii, care au semnat în acest weekend un acord cu Statele Unite, au anunţat luni că nu se vor angaja în negocieri interafgane atât timp cât Guvernul de la Kabul refuză să elibereze aproximativ 5.000 de militanţi talibani aflaţi în prezent în închisoare, relatează Reuters.

Luni, 02.03.2020, 16:25
Războiul din Afganistan se apropie de final! Statele Unite şi liderii talibani au semnat un acord istoric în Qatar

Războiul din Afganistan se apropie de final! Statele Unite şi liderii talibani au semnat un acord istoric în Qatar

Războiul din Afganistan se apropie de final, după mai bine de 18 ani de la începerea conflictului. Statele Unite şi liderii talibani au semnat un acord istoric în Qatar. Acesta reprezintă un prim pas în realizarea păcii în regiune. Donald...

Duminica, 01.03.2020, 08:22

Un acord între SUA şi talibani este ”foarte aproape”, dă asigurări Trump

Un acord între Statele Unite şi talibani este ”foarte aproape” dă asigurări preşedintele american Donald Trump, în contextul în care Washingtonul a obţinut un armistiţiu parţial de o săptămână în Afganistan în cadrul negocierilor, relatează AFP şi Reuters.

Vineri, 14.02.2020, 12:00

Washingtonul anunţă un armistiţiu parţial de o săptămână cu talibanii în Afganistan

Statele Unite au obţinut un acord parţial de o săptămână în Afganistan, în cadrul negocierilor pe care le poartă cu talibanii, a anunţat şeful Pentagonului Mark Esper în cursul unei reuniuni a miniştrilor Apărării NATO la Bruxelles, relatează AFP.

Vineri, 14.02.2020, 11:46

NATO îi îndeamnă pe talibani să-şi demonstreze angajamentul faţă de o soluţie paşnică a Războiului din Afganistan, după ce Ashraf Ghani anunţă, citându-l pe Pompeo, ”progrese notabile” în negocierile americano-talibane

NATO i-a îndemnat miercuri pe talibani să-şi demonstreze angajamentul faţă de o soluţie paşnică la Războiul din Afganistan şi să înceteze violenţele, la o zi după un atentat sângeros la Kabul, relatează AFP.

Miercuri, 12.02.2020, 17:12

Talibanii propun americanilor un armistiţiu

Talibanii au trimis americanilor o ofertă în vederea unui scurt armistiţiu, după mai bine de 18 ani de război între cele două părţi, au declarat două cadre talibane pentru AFP, ceea ce prevesteşte un progres în negocierile talibano-americane.

Joi, 16.01.2020, 15:45
O poveste cat o lectie de viata de la o școală fără curent electric din Afganistan

O poveste cat o lectie de viata de la o școală fără curent electric din Afganistan

Un reportaj The New York Times ne arată cum funcționează un liceu afgan dintr-un cătun uitat de lume, fără acoperiș, căldură sau computere, dar cu speranța că ambiția de a fi cel mai bun la școală îi va scoate pe copii la liman.

Vineri, 10.01.2020, 12:31

Talibanii revendică un atac soldat cu moartea unui militar american în Kunduz

Talibanii au revendicat luni un atac - soldat cu moartea unui militar american -, afirmând că insurgenţii au rănit mai mulţi militari americani şi afgani, relatează AFP.

Luni, 23.12.2019, 11:01

Ostaticii american Kevin King şi australian Timothy Weeks, eliberaţi de talibani în sud-estul Afganistanului

Ostaticii american Kevin King şi australian Timothy Weeks au fost eliberaţi marţi de către talibani, în sud-estul Afganistanului, şi au fost predaţi forţelor americane, declară surse din cadrul poliţiei şi comandanţi insurgenţi pentru AFP.

Marti, 19.11.2019, 12:40

Afganistanul eliberează trei talibani într-un eventual schimb cu doi universitari ostatici din 2016

Afganistanul urmează să elibereze trei prizonieri talibani de rang înalt, a anunţat marţi preşedintele afgan Ashraf Ghani, care sugerează că această decizie ”foarte dificilă” ar putea să aibă loc în schimbul eliberării a doi profesori străini răpiţi şi ţinuţi ostatici din 2016 de către insurgenţi, relatează AFP.

Marti, 12.11.2019, 12:40

Talibanii anunţă o conferinţă interafgană la Beijing

O conferinţă interafgană menită ”să găsească o soluţie la problema afgană” urmează să aibă loc la Beijing, a declarat agenţiei franceze de presă un purtător de cuvânt al talibanilor, Suhail Shaheen, excluzând participarea vreunui reprezentat de ”nivel foarte înalt” din Guvern, relatează AFP.

Miercuri, 23.10.2019, 15:40

Cel puţin 40 de civili, ucişi la o nuntă în sudul Afganistanului într-o operaţiune a forţelor de apărare împotriva talibanilor

Ministerul afgan al Apărării a anunţat luni că anchetează cu privire la o operaţiune a forţelor sale contra unor talibani, în sudul ţării, în care ar fi fost ucişi aproximativ 40 de civili, potrivit unor parlamentari locali, relatează AFP:

Luni, 23.09.2019, 15:55
Talibanii ”autorizează” din nou CICR să lucreze în Afganistan

Talibanii ”autorizează” din nou CICR să lucreze în Afganistan

Talibanii au ”autorizat” din nou Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) să lucreze în Afganistan, după ce i-au ”interzis” să activeze în aprilie, relatează AFP.

Luni, 16.09.2019, 10:38

Talibanii ameninţă să facă America ”să sufere” după întreruperea dialogului

Talibanii au ameninţat să facă ”să sufere mai mult decât pe oricine altcineva” Statele Unite, după ruperea spectaculoasă de către preşedintele american Donald Trump a negocierilor cu privire la Războiul din Afganistan, în pofida faptului că ambele părţi au lăsat uşa deschisă unei viitoare reluări a dialogului, relatează AFP.

Luni, 09.09.2019, 11:21
Donald Trump renunță la negocierea cu talibanii

Donald Trump renunță la negocierea cu talibanii

Donald Trump a anulat în ultimul moment negocieri de pace secrete cu talibanii, în urma atacului terorist de joi, de la Kabul. Un militar român şi unul american se află printre cele 10 victime ale atentatului. Negocierile dintre americani,...

Duminica, 08.09.2019, 19:42
Afganistan: SUA şi talibanii, aproape de încheierea unui acord de pace

Afganistan: SUA şi talibanii, aproape de încheierea unui acord de pace

SUA şi talibanii sunt "aproape" de încheierea unui acord care s-ar materializa printr-o reducere a numprului de militari americani în Afganistan, informează AFP.

Miercuri, 28.08.2019, 15:29
SUA au purtat discuţii ”foarte bune” cu talibanii, reiterează Trump şi dă asigurări că ele vor fi pozitive, atât cu Guvernul afgan, cât şi cu talibanii

SUA au purtat discuţii ”foarte bune” cu talibanii, reiterează Trump şi dă asigurări că ele vor fi pozitive, atât cu Guvernul afgan, cât şi cu talibanii

Preşedintele american Donald trump s-a felicitat din nou cu privire la discuţiile în curs pe tema păcii în Afganistan şi dă asigurări că ele vor fi pozitive, atât cu Guvernul afgan, cât şi cu talibanii, relatează AFP.

Luni, 19.08.2019, 10:56

Ultimul ciclu de negocieri între talibani şi americani în vederea unuii acord prin care SUA să-şi reducă prezenţa militară în Afganistan, încheiat

Talibani şi negociatori americani au încheiat în noaptea de duminică spre luni ultimul lor ciclu de negocieri în vederea unui acord care să permită Statelor Unite să-şi reducă prezenţa militară în Afganistan, a anunţat luni un purtător de cuvânt al insurgenţilor, relatează AFP.

Luni, 12.08.2019, 13:05
Americanii şi talibanii s-ar apropia de un acord de pace în Afganistan, implicând ruperea relaţiilor între talibani şi Al-Qaida şi retragerea unor mii de militari americani

Americanii şi talibanii s-ar apropia de un acord de pace în Afganistan, implicând ruperea relaţiilor între talibani şi Al-Qaida şi retragerea unor mii de militari americani

O propunere de acord de pace în Afganistan, implicând ruperea relaţiilor între talibani şi Al-Qaida, ar permite retragerea a mii de militari americani, potrivit presei americane, relatează AFP.

Vineri, 02.08.2019, 16:07

Talibani şi reprezentanţi afgani se angajează la Doha să stabilească ”o foaie de drum a păcii”

Participanţii au publicat luni noaptea un comunicat în care se angajează să traseze o ”foaie de drum a păcii” care să aibă la bază deschiderea unui proces de pace controlat, întoarcerea persoanelor deplasate în ţară şi neamestecul puterilor regionale în Afganistan.

Marti, 09.07.2019, 13:02
Talibanii i-au spulberat piciorușul, când avea doar opt luni. Astăzi, băiatul a făcut primii pași: „Dansează de bucurie că poate merge ca un copil normal”

Talibanii i-au spulberat piciorușul, când avea doar opt luni. Astăzi, băiatul a făcut primii pași: „Dansează de bucurie că poate merge ca un copil normal”

Pentru un copil crescut în inima războiului, fericirea însemnă libertate. Ahmed a fost împușcat în picior, când avea doar opt luni, în timpul unui atac al talibanilor. Ca să îl salveze, medicii au fost nevoiți să-i amputeze piciorul.

Vineri, 10.05.2019, 08:57
"Vor să-l răpească și să-l taie în bucățele!" Copilul afgan, care și-a făcut tricou cu Messi dintr-o pungă de plastic, amenințat cu moartea de talibani

"Vor să-l răpească și să-l taie în bucățele!" Copilul afgan, care și-a făcut tricou cu Messi dintr-o pungă de plastic, amenințat cu moartea de talibani

Băiețelul afgan, poreclit "Micuțul Messi", după ce și-a făcut un tricou dintr-o pungă de plastic cu numele idolului său, pe care l-a și întâlnit, întâmpină acum noi probleme din pricina țării în care s-a născut.

Joi, 06.12.2018, 12:21
Un elicopter ce transporta 25 de diplomați și militari a fost doborât! Cine revendică atacul?

Un elicopter ce transporta 25 de diplomați și militari a fost doborât! Cine revendică atacul?

Un elicopter al armatei afgane s-a prăbuşit miercuri în sud-vestul Afganistanului şi toate cele 25 de persoane aflate la bord au murit, au anunţat oficiali locali citaţi de Reuters şi AFP. Talibanii afirmă că elicopterul a fost doborât.

Miercuri, 31.10.2018, 09:39
Afganistanul anunță armistițiu temporal cu talibanii!

Afganistanul anunță armistițiu temporal cu talibanii!

Președintele Afganistanului Ashraf Ghani a anunțat un armistițiu cu talibanii pe durata festivalului musulman Eid al-Fitr ce va avea loc în această lună.

Joi, 07.06.2018, 13:07
Noapte ÎNSÂNGERATĂ. Atentat ÎNGROZITOR. Peste 50 de oameni AU MURIT după ce o BOMBĂ A EXPLODAT

Noapte ÎNSÂNGERATĂ. Atentat ÎNGROZITOR. Peste 50 de oameni AU MURIT după ce o BOMBĂ A EXPLODAT

Peste 50 de soldaţi au fost ucişi după ce talibanii au deschis focul în moscheea bazei, iar unul dintre ei a detonat bomba pe care o purta asupra sa. Teroriştii au fost lăsaţi să intre în incinta bazei deoarece veniseră în...

Sambata, 22.04.2017, 08:36
Cei doi militari omorâţi de talibani în Afganistan au fost conduşi pe ultimul drum

Cei doi militari omorâţi de talibani în Afganistan au fost conduşi pe ultimul drum

A fost zi de doliu, în Buzău. Cei doi militari, care au fost omorâţi de talibani, în Afganistan au fost conduşi pe ultimul drum. Sute de oameni au venit să-şi ia rămas bun de la Adrian Vizireanu şi Iulian Dumitrescu.

Miercuri, 11.05.2016, 19:44
Atac armat împotriva Ambasadei Spaniei la Kabul

Atac armat împotriva Ambasadei Spaniei la Kabul

Un atentat cu mașină-capcană comis de talibani, urmat şi de un schimb de focuri, a vizat vineri incinta Ambasadei Spaniei la Kabul, au anunțat responsabili afgani și spanioli, informează AFP.

Vineri, 11.12.2015, 18:48
Fostul militar american eliberat după ce a fost prins de talibani, acuzat de dezertare

Fostul militar american eliberat după ce a fost prins de talibani, acuzat de dezertare

Sergentul american Bowe Bergdahl, eliberat acum un an printr-un schimb de prizonieri cu talibanii din Afganistan, după cinci ani de captivitate, a fost pus sub acuzare pentru dezertare.

Joi, 26.03.2015, 07:44
Soldatul american eliberat de talibanii din Afganistan, acuzat că şi-a părăsit unitatea fără autorizaţie

Soldatul american eliberat de talibanii din Afganistan, acuzat că şi-a părăsit unitatea fără autorizaţie

Armata americană redeschide ancheta asupra sergentului Bowe Bergdahl, eliberat de talibanii din Afganistan după cinci ani de captivitate. Foştii săi camarazi îl acuză pe sergent că şi-a părăsit unitatea fără autorizaţie, înainte de a fi...

Miercuri, 04.06.2014, 07:29
Drama soldatului american eliberat de talibani

Drama soldatului american eliberat de talibani

Oraşul natal al soldatului american eliberat după ce a fost ţinut în captivitate cinci ani de talibani, se pregăteşte să îl primească regeşte.

Luni, 02.06.2014, 07:23
Români atacați de talibani

Români atacați de talibani

Românii au fost ţintele talibanilor din Afganistan! Într-o misiune de patrulare, transportorul blindat în care erau militarii noştri a fost lovit de un autovehicul al talibanilor, plin cu explozibil

Duminica, 30.03.2014, 13:12
Alpiniştii români care au escaladat vârful Nanga Parbat, despre momentele de cotitură ale expediţiei

Alpiniştii români care au escaladat vârful Nanga Parbat, despre momentele de cotitură ale expediţiei

Cei cinci alpinişti români care au escaladat vârful Nanga Parbat s-au întâlnit cu ambasadorul Pakistanului în România. Alpiniştii au povestit la rece momentele de cotitură ale expediţiei. Alegerea traseului cel mai dificil de escaladat le-a...

Luni, 29.07.2013, 17:20
Rebelii talibani din Afganistan au decapitat doi copii

Rebelii talibani din Afganistan au decapitat doi copii

Se pare ca victimele cu varste de 10, respectiv 16 ani, au fost acuzate de insurgenti ca ar fi primit alimente de la politisti in schimbul informatiilor.

Marti, 11.06.2013, 07:27
To Boston. From Kabul. With Love

To Boston. From Kabul. With Love

S-a spus ca atentatele de la Boston ar fi opera Al Qaida. Ca talibanii ar fi implicati. Ca...Cei din Kabul au raspuns. Fara comentarii...

Miercuri, 17.04.2013, 12:03
Malala, tanara impuscata in cap de talibani pentru ca a luptat pentru dreptul femeilor la educatie, a vorbit pentru prima data de la atentat

Malala, tanara impuscata in cap de talibani pentru ca a luptat pentru dreptul femeilor la educatie, a vorbit pentru prima data de la atentat

Malala Yousafzai, tanara pakistaneza care a fost impuscata in cap de talibani in urma cu patru luni se simte din ce in ce mai bine. Desi a fost la un pas sa-si piarda viata, fata de 15 ani este mai hotarata ca oricand sa lupte in continuare pentru...

Marti, 05.02.2013, 06:53
Un seic din Egipt cere distrugerea Sfinxului si a piramidelor

Un seic din Egipt cere distrugerea Sfinxului si a piramidelor

Un seic egiptean care are legaturi cu talibanii doreste distrugerea Sfinxului si a piramidelor de pe platoul Giza. Potrivit acestuia, musulmanii trebuie sa distruga toti idolii, iar celebrele simboluri ale Egiptului sunt incluse in aceasta categorie.

Marti, 13.11.2012, 16:47
10 Noiembrie - Ziua Internationala de Actiune pentru Malala Yousafzai, adolescenta ranita de talibani

10 Noiembrie - Ziua Internationala de Actiune pentru Malala Yousafzai, adolescenta ranita de talibani

Organizatia Natiunilor Unite a decis ca 10 noiembrie sa fie Ziua Internationala de Actiune pentru Malala Yousafzai, tanara activista de 14 ani, impuscata de talibani in cap, care a supravietuit in mod miraculos.

Joi, 08.11.2012, 10:14
Recompensa de aproape un milion de dolari pe capul liderului talibanilor care au impuscat-o pe adolescenta pakistaneza

Recompensa de aproape un milion de dolari pe capul liderului talibanilor care au impuscat-o pe adolescenta pakistaneza

Ministrul pakistanez de Interne a pus o recompensa de aproape un milion de dolari pe capul liderului talibanilor care au impuscat-o pe Malala, adolescenta care milita pentru dreptul fetelor la educatie. Tanara se afla acum intr-un spital din Londra, dar tot nu este in deplina siguranta. Doua persoane au incercat sa intre in salonul ei pretinzand ca-i sunt rude, dar au fost arestate.

Miercuri, 17.10.2012, 08:54
Recompensa de aproape un milion de dolari pe capul liderului talibanilor care au impuscat-o pe Malala

Recompensa de aproape un milion de dolari pe capul liderului talibanilor care au impuscat-o pe Malala

Ministrul pakistanez de Interne a pus o recompensa de aproape un milion de dolari pe capul liderului talibanilor care au impuscat-o pe Malala, adolescenta care milita pentru dreptul fetelor la educatie. Desi acum e intr-un spital din Marea Britanie,...

Miercuri, 17.10.2012, 07:30
Malala, fata impuscata in cap de talibani, va fi tratata in Marea Britanie

Malala, fata impuscata in cap de talibani, va fi tratata in Marea Britanie

Malala, fata din Pakistan care a devenit celebra dupa ce a scris despre ororile la care sunt supusi copiii in tara ei, dar si dupa ce a fost impuscata in cap de talibani, are o sansa de supravietuire. Fata a fost dusa cu o aeronava militara in Marea...

Luni, 15.10.2012, 20:30
Tanara de 14 ani, impuscata de talibani, va fi transferata la un spital din Marea Britanie

Tanara de 14 ani, impuscata de talibani, va fi transferata la un spital din Marea Britanie

Medicii pakistanezi au decis sa o trimita pe Malala Yousafzai, adolescenta care a fost impuscata de doua ori in cap de talibani, intr-un spital din Marea Britanie, unde ar urma sa fie operata din nou, informeaza Dawn News.

Luni, 15.10.2012, 17:54
Pakistan: Cel putin 13 persoane au murit in urma unui atentat sinucigas

Pakistan: Cel putin 13 persoane au murit in urma unui atentat sinucigas

Un atentat sinucigas cu masina-capcana a provocat moartea a cel putin 13 persoane si ranirea altor 23, intr-o localitate din nord-vestul Pakistanului, informeaza AFP.

Sambata, 13.10.2012, 13:21
Ordin de a ucide: Doi membri ai trupelor speciale talibane, pe urmele pakistanezei de 14 ani care vrea sa mearga la scoala

Ordin de a ucide: Doi membri ai trupelor speciale talibane, pe urmele pakistanezei de 14 ani care vrea sa mearga la scoala

Malala Yousufzai, fetita pakistaneza de 14 ani, impuscata, marti, a fost condamnata la moarte de un consiliu al talibanilor, pentru criticile repetate ale elevei din Mingora. Executarea sarcinii a revenit unui comando de doi talibani antrenati pentru misiuni speciale, informeaza Reuters. "SWAT"-ul taliban numara circa 100 de soldati, cu varste intre 20-30 de ani, a caror „marca” este impuscarea in cap, considerat un gest de onoare.

Sambata, 13.10.2012, 08:46
Palma pentru toti cei care n-au luat BAC-ul. Fetita pakistaneza: "Mi-au spus ca ma omoara daca ma duc la scoala!" S-a dus! Au impuscat-o!!!

Palma pentru toti cei care n-au luat BAC-ul. Fetita pakistaneza: "Mi-au spus ca ma omoara daca ma duc la scoala!" S-a dus! Au impuscat-o!!!

Malala Yousufzai, tanara pakistaneza impuscata pentru ca a luptat pentru dreptul tinerelor de a merge la scoala, tinea un jurnal. E cutremurator ce scrie in el. La 11 ani vroia sa invete. Talibanii o amenintau cu moartea. Si au impuscat-o! La noi, dupa 12 clase, Pacy se duce gelat sa vada ce a facut la BAC. Logic, nu a luat! El si alti 180.000 de colegi. Care, incepand de ieri, au cate doua palme, rosii, pe obraz. Malala i-a lovit pe toti!

Miercuri, 10.10.2012, 18:38
Pakistan: O fetita a supravietuit dupa ce a fost impuscata in cap de talibani pentru ca vroia la scoala

Pakistan: O fetita a supravietuit dupa ce a fost impuscata in cap de talibani pentru ca vroia la scoala

O adolescenta de 14 ani din Pakistan a supravietuit dupa ce a fost impuscata in cap. Ea a fost pedepsita pentru ca sustine drepturile copilului si femeilor din tara araba.

Miercuri, 10.10.2012, 13:02

Ultimele știri

x