Live acum
Prime Time 20:15Asia Express - Drumul elefantului

Asia Express

LUNI, MARTI | ORA 20.30

Ce trebuie să știi despre Thailanda, „tărâmul celor liberi”

Thailanda este o destinație surprinzătoare și apreciată de mulți turiști. Nu strică să afli câteva lucuri inedite despre ea.

Thailanda este o destinație surprinzătoare și apreciată de mulți turiști. Nu strică să afli câteva lucuri inedite despre ea.

Până în 1949, Thailanda era cunoscută sub numele de Siam. De aici le și vine numele pisicilor siameze! Mai mult, se pare că în cultura thailandeză aduce noroc să-i oferi unei mirese în ziua nunții o pereche de pisici siameze.

Bangkok este cel mai vizitat oraș din lume, în 2016 întâmpinând circa 21,47 milioane de turiști. Dacă îi mai adăugăm și pe cei care au avut o escală de-o zi în oraș, cifrele cresc semnificativ.

În Thailanda se conduce pe partea stângă a drumului – ca în UK și este o monarhie constituțională.

Numele Thailandei în limba locală – Prathet Thai– înseamnă „tărâmul celor liberi”, pentru că nu a fost niciodată cucerită de vreo putere europeană, fiind singura țară din Asia de Sud-Est care și-a păstrat independența.

În Thailanda este ilegal să ieși pe stradă fără lenjerie intimă pe tine.

Există în jur de 40 000 de temple budiste. De altfel, aproximativ 95% din populație este de religie budistă, urmată de islamism, reprezentat de aproximativ 4% din locuitorii țării.

Thailanda își împarte granița cu 4 țări: cu Myanmar, cu Laos la nord și est, cu Cambodgia la sud-est și cu Malaysia la sud.

Rămâne de văzut cum se vor acomoda în Thailanda cele 14 vedete care intră în cursa Asia Express, difuzată din primăvara anului viitor la Antena 1. Totul va fi o competiție, iar țările în care ea se desfășoară (Vietnam-Laos-Cambodgia-Thailanda) aduce un mix de suspans, adrenalină, situații limită și emoție imposibil de găsit în orice alt format de gen.

Sursă: valizacucalatorii.ro

Foto: hepta

CONECTEAZA-TE CU ASIA EXPRESS
Subscribe pe
👉 Youtube
Like pe 👉 Facebook
Follow pe 👉 Instagram
​Afla noutati pe site 👉 Asia Express

🌴 🌊 Urmărește Asia Express Sezonul 3 pe 👉 AntenaPlay Ediții integrale, fără pauze publicitare > https://s.a1.ro/jQc6CQW

INSTALEAZA APLICATIILE ANTENAPLAY
Android / 
iOS / Smart TV - Afla daca televizorul tau e compatibil
Like pe  Facebook /  Follow pe Instagram / Subscribe pe YouTube 

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro