Live acumX Factor (r)
Prime Time 20:50Observator Special

„Boala sărutului” a ucis o adolescentă! Tânăra avea simptomele unei simple răceli

O tânără adolescentă din Florida a murit din cauza mononucleozei, o boală foarte frecventă în rândul adolescenților, cunoscută sub numele de „boala sărutului”. Simptomele păreau fi ale unei banale răceli, însă acestea i-au fost fatale.

„Boala sărutului” a luat viața unei adolescente

Ariana Rae Delfs, în vârstă de 17 ani, din Florida, a decedat după ce timp de trei săptămâni a avut simptome asemănătoare unei răceli. Fata avea mereu dureri de cap, stări de gripă, iar în urma unor analize făcute de medici, aceasta părea să fie în regulă.

În mod normal simptomele mononucleozei durează în jur de patru-șase săptămâni și sunt asemănătoare unei răceli blânde, cu dureri de cap, stări de oboseală, febră, lipsa poftei de mâncare și dureri în gât. Virusul se răspândește prin sărut, dar poate fi găsit și în sânge.

„Într-o seară, nu demult după vizita la medic, a început să vomite constant. Ne-am îngrijorat, așa că în următoarea dimineață am zis să mergem la medic”, povestește tatăl minorei.

După analizele medicilor, Ariana a început să se simtă mult mai rău, simptomele înrăutățindu-se. A început să vorbească neinteligibil, iar membrele să îi amorțească. Personalul spitalului a considerat faptul că fata a suferit un accident vascular și au trimis-o la un alt spital. Abia cu câteva zile inainte de deces i-a fost descoperită cauza reală a simptomelor.

Ariana a fost nevoită să stea trei zile în spital, conectată la aparate. Părinții adolescentei ai decis să o deconecteze ulterior, după ce starea de sănătate a fetei a început să se agraveze.

„Creierul ei era atât de umflat încât nu mai putea funcționa și a suferit astfel leziuni cerebrale. Așa că am luat decizia că e timpul să o deconectăm de la aparate”, adaugă tatăl.

Recomandari