Live acumMireasa
Prime Time 20:00Chefi la cuţite

Are 14 ani și a murit și a înviat în fiecare zi din viața lui! Medicii au fost uluiți! Cum a fost posibil. „Au spus că nu înțeleg de ce trăiește” – Foto

Un adolescent în vârstă de 14 ani din Statele Unite ale Americii a „murit și înviat” în fiecare zi din viața lui. Medicii au fost uluiți de ceea ce au descoperit în cazul lui.

John Thoms.

Mai exact, adolescentul, John Thoms, din Texas, a mers la un consult medical de rutină, când medicul lui a constatat ceva foarte straniu la inima lui. A fost trimis la un alt spital, iar medicii cardiologi de acolo i-au pus un diagnostic șocant.

Băiatul suferea de Sindromul Bland-White-Garland cunoscut și ca ALCAPA - o malformație cardiacă congenitală rară, adesea letală în perioada de sugar, în care artera coronară stângă are origine anormală din trunchiul arterei pulmonare sau, în cazuri mai rare, din artera pulmonară dreaptă.

Acest sindrom ucide cei mai mulți copii care îl au, în primul lor an de viață, dacă nu este depistat.

Medicii i-au explicat mamei adolescentului că în fiecare zi din viața lui a fost ca și când ar fi suferit un mic infarct miocardic.

„Am fost șocată. Toți medicii la care am fost au spus că nu au mai întâlnit așa ceva. Nu mai văzuseră un pacient cu ALCAPA”, a spus mama băiatului.

John Thoms, care are doi frați mai mici, a avut nevoie urgent de operație pe cord ca să fie corectată problema. Pe 4 septembrie, băiatul a fost operat. Mama lui a povestit că a încercat să îl țină departe de informații cu privire la intervenție, ca să nu se sperie.

În timpul intervenției chirurgicale, medicii au descoperit și motivul pentru care John Thoms a supraviețuit. Câteva artere foarte mici i-au salvat viața, deoarece s-au conectat la inima lui, pentru a o alimenta cu suficient sânge și oxigen.

Mama băiatului a povestit că și-a dat seama că ceva nu era în regulă cu fiul ei cel mare încă de pe vremea când el era bebeluș. A observat într-o noapte că pielea lui avea o culoare „albăstruie”. L-a dus la spital, dar acolo i s-a spus că băiatul suferea de astm.

Ulterior, copilul obișnuia să se plângă de durere în piept imediat după ce alerga, dar mama lui a crezut că este vorba despre o formă ușoară de astmă.

În prezent, John Thoms nu merge la școală, dar face lecții acasă, printr-un program spcial. Însă, dacă recuperarea lui va decurge așa cum se așteaptă medicii, copilul se va putea întoarce la cursuri din luna ianuarie.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro