Live acum
Prime Time 20:30Poftiţi pe la noi: Poftiţi la Nea Marin!

Fenomen nemaiîntâlnit și bizar în judeţul Galaţi. O furtună de nisip ca în deșert a acoperit tot cerul

Un fenomen extrem de rar a avut loc în județul Galați luni, 24 februaurie, când a început o furtună care a adus un nor Portocaliu și plin de nisip nemaivâzut până atunci.Localnicii s-au alarmat imediat crezând că poate fi vorba de ceva extrem de periculos. Vântul foarte puternic a stârnit un nor de nisip dens, care aminteşte de furtunile din zona Saharei şi Sahelului.

Fenomen nemaiîntâlnit și bizar în judeţul Galaţi.

Specialiştii spun că fenomenul, deşi rar, este explicabil: în zona dintre Tecuci şi Galaţi, există mai multe dune de nisip (aluvionar) de mari dimensiuni. Furtuna de luni s-a produs pe fondul unei secete îndelungate, care a pârjolit iarba şi a uscat nisipul în profunzime. De asemenea, multe dintre plantaţiile viticole au fost desfiinţate în ultimii ani, aşa că volumul de praf ridicat în atmosferă este foarte mare.

Circulaţia rutieră pe şosea, pe un segment de câţiva kilometri (în special în zona Hanu Conachi-Tudor Vladimirescu-Piscu), este îngreunată din cauza vizibilităţii scăzute, iar locuitorii din zonă se plâng că praful dens le intră în locuinţe dus de forţa vântului ce depăşeşte 80 km/h, potrivit adevarul.ro.

Faptul că fenomenul s-a produs într-o zi parţial însorită a dat prafului o tentă portocalie, suprarealistă. Medicii spun că oamenii nu au motive să se îngrijoreze, dar le recomandă să-şi protejeze gura şi nasul atunci când traversează un astfel de nor de nisip.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro