Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:00Film: Asasin american

Gheorghe Dincă, huiduit şi înjurat la Tribunalul Olt. Mulțimea nu s-a putut stăpâni

Gheorghe Dincă a fost huiduit şi înjurat de mulţimea adunată în faţa Tribunalului Olt. Înăuntru, el le-a cerut judecătorilor să-l elibereze şi să-l plaseze în arest la domiciliu. Cu alte cuvinte, voia să se întoarcă în casa ororilor. Instanţa i-a respins, însă, solicitarea. Dincă rămâne după gratii.

Vă reamintim că avocatul lui Gheorghe Dincă a solicitat instanţei şi reducerea numărului de infracţiuni de la opt la şase, mai precis să nu fie reţinute infracţiunea de viol în cazul Alexandrei Măceşanu şi de omor în cazul Luizei Melencu, deoarece nu ar exista dovezi pentru aceste infracţiuni.

În ceea ce-l priveşte pe Ştefan Risipiţeanu, apărătorul acestuia a solicitat instanţei înlocuirea arestului preventiv cu măsura controlului judiciar, însă Risipiţeanu a spus că "nu are bani" să se întoarcă acasă, aşa că preferă să rămână în arest.

Gheorghe Dincă şi Ştefan Risipiţeanu, ambii trimişi în judecată în stare de arest preventiv, au fost prezentaţi, vineri dimineaţa, la Tribunalul Olt pentru verificarea măsurilor preventive.

Cererile formulate de Gheorghe Dincă și de Ștefan Risipițeanu privind arestul la domiciliu au fost, însă, respinse, potrivit Antena 3. Astfel, se va menține măsura arestării preventive, iar decizia magistraților poate fi contestată în termen de 48 de ore.

Dincă este acuzat că le-a ucis pe cele două fete - Luiza Melencu şi Alexandra Măceşanu - în locuinţa sa din Caracal şi a fost trimis în judecată, de către procurorii DIICOT, pentru trafic de persoane, trafic de minori, viol, omor calificat şi profanarea de cadavre. Risipiţeanu a fost trimis în judecată pentru viol.

Tribunalul Olt este şi instanţa care ar urma să judece pe fond dosarul cauzei.