Live acumXtra Night Show
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Români, atenție la mâncarea de la Târgurile de Crăciun! La ce trebuie să fii atent când vine vorba de alimentele expuse la tarabe

„Atragem atenţia asupra faptului că sintagma „produs tradițional” poate fi utilizată în situaţia în care produsele sunt atestate ca şi produse tradiţionale, conform prevederilor legale.

La ce trebuie să fii atent când vine vorba de alimentele expuse la tarabe

Totodată, operatorii economici trebuie să acorde atenţie sporită modului de transport, depozitare şi manipulare a produselor comercializate astfel încât produsele să nu fie supuse unor diferenţe termice care ar putea conduce la alterarea acestora. În cazul produselor comercializate vrac, important este să fie menţionat preţul per cantitate respectiv 100 de grade produs, iar dacă preţul este per bucată, bucatiile să aibă acelaşi gramaj”, a declarat Mihaela Irina Ionescu, președinte interimar ANPC.

Consumatorii trebuie să fie atenți la:

- prețuri, deoarece prețurile mici propuse sunt dubioase, produsele provenind cu siguranță din filiere paralele

– să verifice dacă calitatea ambalajului corespunde valorii produsului.

- datele de expirare

- condițiile în care sunt preparate alimentele

Operatorii economici și-au început activitatea în cel mai mare târg de Crăciun din Bucureşti, cel din Piaţa Constituţiei.

Astăzi, 200 de operatori economici au fost consiliați cu privire la modul în care trebuie să îşi desfăşoare activitatea de comercializare de bunuri şi prestări de servicii, conform legii, astfel încât consumatorii să se bucure de atmosfera sărbătorilor de iarnă în condiţii de siguranţă.

Potrivit autorităţii, iniţiativa de consiliere a operatorilor economici, derulată miercuri, se va extinde la toate târgurile de Crăciun din ţară.

(sursa: Capital)

Recomandari