Live acumAsia Express - Drumul comorilor
Prime Time 20:00Asia Express - Drumul comorilor

Un brăilean este căutat de poliție după ce a mâncat o gâscă protejată de lege și a împărțit-o cu câinele său. Polițiștii au ajuns la el urmărind cipul pe care îl avea implantat pasărea în coadă.

Un brăilean ar putea plăti scump după ce a poftit la o friptură de gâscă dintr-o specie rară. Bărbatul de 52 de ani este acuzat de braconaj cinegetic după ce a prins şi a gătit o gâscă cu gât roşu.

Polițiștii au ajuns la el urmărind cipul pe care îl avea implantat pasărea în coadă.

Ornitologii spun că în toată lumea sunt aproximativ 50 de mii de exemplare. Pasărea prinsă era unul din cele zece exemplare monitorizate de ornitologii români.

Pe numele barbatului a fost deschis un dosar penal pentru braconaj. Brăileanul nu avea permis de vânătoare așa că polițiștii urmează să stabilească ce pedeapsă îi va fi aplicată.

Ieri un angajat al Gărzii Naționale de mediu din Brăila a sunat la poliție și a anunțat că în localitatea Victoria a fost ucisă o pasăre rară, monitorizată de Societatea Ornitologică Română.

Ajunși la locuința brăileanului polițiștii au descoperit cipul, inelele de identificare ale păsării cu gât roșu dar și rămășițele acestea.

Societatea Ornitologică monitoriza 10 astfel de păsări iar din luna decembrie a anului trecut și până acum au pierdut trei exemplare.

Gâsca cu gât roşu este una dintre cele mai ameninţate specii la nivel mondial. ea cuibăreşte în zona arctică a Rusiei şi iernează de-a lungul coastelor nordice şi vestice ale Mării Negre

Cele mai noi stiri
Lajumate.ro