Căutare Live

Chefi fără limite, episodul 20 din 5 aprilie 2022. Cine a câștigat imunitatea de echipă și ce s-a întâmplat în ziua a doua la Mani

În a două zi petrecută la Mani, în cel de-al șaptelea stage din emisiunea Chefi fără limite de la Antena 1, concurenții din cele trei echipe s-au întrecut la probe pentru avantaje și, la final, au aflat cine a câștigat imunitatea de echipă. Descoperă ce s-a întâmplat în ediția 20 din data de 5 aprilie 2022.

Irina Fodor a dezvăluit cine a câștigat imunitatea de echipă, în ediția 20 a emisiunii Chefi fără limite

Antena 1

A doua zi în Mani, în cel de-al șaptelea stage de la Chefi fără limite, a început cu o trezire bruscă pentru concurenții din cele trei echipe.

Plin de energie, Cătălin Scărlătescu a venit să bea cafea alături de concurenții din echipa sa și a încercat să discute și să analizeze ce și unde s-a greșit la probe sau la misiuni, pentru a învăța din greșeli. Și pentru Florin Dumitrescu este o zi destul de grea, fiindcă și el, ca și liderul echipei mov, riscă să piardă un concurent, lucru ce poate afecta din plin verdictul probei pentru imunitatea de echipă.

Ce s-a întâmplat în episodul 20 din 5 aprilie 2022, în cel de-al șaptelea stage Chefi fără limite, desfășurat la Mani

Vă reamintim faptul că, datorită unui bonus special pe care a reușit să îl câștige, Sorin Bontea are dreptul în această etapă de la Chefi fără limite să facă un schimb de concurenți, adică să înlocuiască pe cineva din echipa sa cu un alt concurent din altă echipă.

Citește și: Chefi fără limite, 5 aprilie 2022. Sorin Bontea a făcut schimb de concurenți și toți au fost uimiți. Cine a câștigat avantajele

Și chiar în timp ce serveau micul dejun și încercau să ghicească ce surprize aduce a doua zi din Mani, în etapa a șaptea de la Chefi fără limite, cutiile misterioase și-au făcut apariția. Echipa verde, în schimb, a primit doar un meniu. Așa am putut afla ce a pregătit Irina Fodor atât pentru chefi, cât și pentru concurenți, înainte de proba pentru imunitatea de echipă:

  • Proba 1 - Cactus: La această probă trebuie să vă însoțească un concurent înalt și cu mâinile bătătorite.
  • Proba 2 - Brunch: aici trebuie să meargă doi dintre cei mai pricepuți bucătari ai echipelor.
  • Proba 3 - Jokerul, cel care asigură chef-ului câștigător posibilitatea de-a salva un concurent din echipa sa, în cazul în care el ajunge la eliminare.

Cătălin Scărlătescu, Florin Dumitrescu și Sorin Bontea s-au gândit bine și au decis ce concurenți vor lua cu ei la prima probă, dar și pe cine trimit la proba de brunch.

Apoi, înarmați cu voință și cu dorința de-a câștiga, chefii și concurenții aleși au pornit către probele de avantaje, de dinaintea probei de gătit pentru imunitatea de echipă. A doua zi din Mani, în stage-ul șapte de la Chefi fără limite, anunță surprize la tot pasul, căci deși au aflat ce misiuni au, Irina Fodor nu a dezvăluit și care sunt bonusurile ce pot fi câștigate.

Citește și: Chefi fără limite, episodul 19 din 4 aprilie 2022. Prima zi la Mani a adus probe neașteptate pentru avantaje și o imunitate

Florin Dumitrescu l-a ales pe Iman, Sorin Bontea a ales pe Mexicanu` și Cătălin Scărlătescu a mizat pe priceperea lui Tudor (Ken). Odată ajunși la punctul de întâlnire cu chef Iosif Ștefănescu, aceștia au aflat ce îi așteaptă.

„Avantajul acestei probe este secret și va fi anunțat la proba de gătit din această seară. Îmn primă fază va trebui să culegeți fructe de cactus folosind acest instrument special. Când ați strâns suficiente lădițe veți folosi crengile de măslin și apa pentru a le curăța de spini. Ulterior veți decoji fructele. Aveți nevoie de trei bucăți pentru a putea merge în etapa următoare a probei. Veți avea nevoie de alte patru fructe tăiate pentru pasul următor și apoi de 5 fructe pisate pentru a trece la strecurat. Cine umple cel mai repede recipientul câștigă avantajul”, a fost vestea ce i-a surprins pe chefi și pe cei trei concurenți prezenți.

Cronometrul a pornit și cele trei echipe au pornit imediat la cules fructe de cactus, folosind instrumentul primit. Țepii au dat multe bătăi de cap, însă fiecare a încercat să se miște cât mai repede și mai eficient cu putință. La un moment dat, în graba de-a culege fructe de cactus, Florin Dumitrescu a căzut și s-a lovit. Iman l-a ajutat și nu a fost vorba despre ceva grav. Totuși, palmele lor au fost pline de țepi.

Între timp, ceilalți concurenți au participat la proba de Brunch. Laura și Nobo, Primărița și doamna colonel și Istvan și Tanya s-au dus la câte o familie de greci din Mani și, după ce s-au uitat prin frigidere și prin cămară, au încercat să decidă ce preparate pot găti la brunch, folosind totodată și ingredientele primite de la Irina Fodor.

Citește și: Chefi fără limite, episodul 19 din 4 aprilie 2022. Cine a câștigat imunitatea individuală și s-a salvat de la eliminare

Unii au fost mai norocoși sau mai inspirați, alții s-au adaptat pe parcurs. Un moment destul de dificil prin care au trecut cele trei echipe a fost acela de-a alerga pe drumuri și de-a bate pe la porțile vecinilor, pentru a face rost de diferite alte ingrediente, necesare unui brunch făcut ca la carte.

Emoțiile au fost destul de mari și, în mod inevitabil, nu au lipsit discuțiile aprinse sau situațiile în care gătitul nu a mers la fel de bine precum se credea inițial. Totuși, fiecare a încercat să dea tot ce a avut mai bun pentru ca brunch-ul să fie unul cât mai gustos și surprinzător și bogat.

Irina Fodor și Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu, la Chefi fără limite

Irina Fodor și Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu, la Chefi fără limite

Tot în a doua zi din stage-ul șapte de la Chefi fără limite, Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu s-au întâlnit cu Irina Fodor și au aflat că, la proba pentru Joker, trebuie să gătească farfurii cât mai gustoase și aspectuoase folosind un ingredient deosebit: obrăjorul de vită.

Miza este mare, căci cine câștigă Jokerul poate salva de la eliminare un concurent din echipa sa, în cazul în care se va afla în această situație. Totuși, condițiile de gătit nu au fost deloc ușoară, căci vântul a încurcat din plin.

„Florin s-a apucat să facă obrăjorul de vită așa cum se face. Și la un moment dat, el se uita la obrăjor și obrăjorul de vită la el, nu se făcea, stătea așa. Am luat o bucățică mai roz așa și rumegam la el. Era tare ca piatra! Ne-am străduit să gătim, dar e destul de greu să gătești în mediul ăsta”, a zis Sorin Bontea.

Pe lângă vântul puternic, la un moment dat a început și ploaia. Surpriza a fost mare atunci când Irinei Fodor i s-a făcut „milă” de chefi și a decis să le mai acorde zece minute în plus la gătit, ca o compensație pentru vremea furtunoasă din Mani.

La un moment dat, chefii s-au prins că gazul mergea, dar nu existau și flăcări. Din cauza vântului, buteliile mergeau în gol și acest lucru a încurcat cumplit. Când farfuriile au fost gata, acestea au fost trimise la degustarea făcută de chef Vasilis din Mani. După ce a terminat de degustat, acesta a analizat atent texturile, prezentarea și gustul și, la final, acesta a scris pe un bilet numele acelui chef care primește Jokerul!

Cine a câștigat probele de avantaj în episodul 20 din 5 aprilie 2022, în cel de-al șaptelea stage Chefi fără limite, desfășurat la Mani

Chefii și concurenții s-au întâlnit apoi cu Irina Fodor, pentru a afla cine a câștigat avantajele puse în joc în cea de-a doua zi din Mani, în stage-ul șapte de la Chefi fără limite, dar și pentru a descoperi ce trebuie să gătească la proba pentru imunitatea de echipă.

Înainte însă, Sorin Bontea a decis să își folosească amuleta ce îi permite un schimb de concurenți.

„Am un avantaj de data trecută, am câștigat o amuletă și o voi folosi, așadar voi schimba un concurent din echipa mea cu unul dintre concurenții din celelalte două echipe. Făcând această mutare zic eu că îmi voi ajuta echipa mai mult. Nu a fost ușor, pentru că m-am atașat de ei, dar nu am ce să fac, fiindcă astea sunt regulile. Sper că făcând această mutare voi câștiga și mai multe probe. Îl voi schimba pe Mexicanu` cu Mariana Primărița”, a fost vestea complet neașteptată dată de Sorin Bontea.

„Nu pot să cred, nu pot să cred”, au zis cei din echipa albastră.

Bucuria a fost mare însă pentru cei din echipa mov, care au reușit să rămână în formula actuală.

„E ceva ce nu înțeleg, e ceva ce numai Bontea știe”, a fost de părere Cătălin Scărlătescu.

„Mariana e foarate muncitoare, rapidă, consider că în așa fel îmi ajut echipa”, și-a motivat Bontea decizia.

Apoi, după ce au curs lacrimi și s-au făcut dezvăluiri neașteptate, iată că a venit momentul mult așteptat: verdictul probei de brunch. De data aceasta, proba a fost câștigată de echipa mov, spre marea bucurie a lui Scărlătescu. Proba cactusului a fost câștigată de echipa albastră.

„Dragii mei, am să vă spun întâi care este tema zilei, dupăc are am să vă dau meniurile surpriză cu avantajele. Este ziua a doua a etapei a șaptea, ziua în care se dă marea bătălie pe echipe. M-am gândit să vă ofer o temă în ton cu locul: cactușii, ziși și pere țepoase”, a fost vestea neașteptată dată de Irina Fodor.

Cătălin Scărlătescu are avantajul de-a putea găti în formula completă cu echipa sa, în timp ce celelalte echipe trebuie să se împartă în două și să preia bancul o dată la cinci minute. Florin Dumitrescu, în schimb, care a câștigat proba cactus, are posibilitatea de impune două ingrediente din lista următoare: ficat de vită, cotlete de oaie, foietaj și brânză cu mucegai. După ce s-a gândit timp de câteva minute, Florin Dumitrescu a ales ficatuld e vită și cotletul de oaie, pe lângă fructul de cactus, pentru verzi și pentru cei mov.

„Suntem în pom și pomul în aer”, a zis Sorin Bontea, când a aflat ce îi așteaptă la proba de gătit pentru imunitatea de echipă.

Cine a câștigat imunitatea de echipă în episodul 20 din 5 aprilie 2022, în cel de-al șaptelea stage Chefi fără limite, desfășurat la Mani

Cronometrul a pornit și toată lumea s-a apucat imediat de gătit, după indicațiile primite de la chef-ul echipei. Emoțiile au fost mari, timpul a zburat rapid și lucrurile s-au complicat din plin la fiecare schimb de banc, făcut la cinci minute, pentru verzi și albaștri. În dorința de-a obține imunitatea de echipă, concurenții au încercat să gătească și să pregătească totul cât mai bine. Nu au lipsit tensiunile, replicile acide sau greșelile.

Timpul alocat gătitului s-a scurs rapid și apoi a venit cel mai așteptat moment: votul! Jurații au venit rând pe rând și au început să arunce farfurie după farfurie, alegând preparatul care le-a plăcut cel mai mult dintre toate.

De data aceasta, imunitatea de echipă a fost câștigată de cei albaștri, conduși de Florin Dumitrescu.

„Efectiv îmi venea să plâng, atât de surprins am fost încât îmi venea să plâng”, a fost reacția chef-ului învingător.

Deznodământul a fost atât de surprinzător încât Sorin Bontea și Cătălin Scărlătescu cu greu au putut accepta situația și comentariile nu au întârziat să apară.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla în a treia zi petrecută la Mani, în etapa a șaptea a emisiunii Chefi fără limite, de la Antena 1.

Care este regulamentul pentru Chefi fără limite, un show original de cooking, travel și aventură produs de Antena 1

Chefi fără limite va aduce în fața telespectatorilor un show de cooking cu ingrediente de top: 3 chefi celebri – chef Sorin Bontea, chef Florin Dumitrescu și chef Cătălin Scărlătescu, locuri spectaculoase, rețete tradiționale, misiuni atent puse la punct, competiție și suspans.

Chios, Lesbos, Limnos, Seres, Meteora, Corfu, Mani, Creta, Naxos, Atena sunt cele 10 insule grecești pe unde se vor plimba echipele, în goana după victorie.

Chefii trebuie să își împartă echipa în alte trei echipe de câte 2 oameni, pentru a participa la 3 misiuni simultane. Fiecare dintre aceste misiuni este legată de bucătărie și de ingredientele specifice acestei zone, iar odată castigate, ele aduc avantaje importante în lupta pentru imunitate. La una dintre aceste misiuni va participa și câte un chef, în încercarea de a-și duce echipa spre victorie. Emisiunea Chefi fără limite este disponibila integral pe Antena Play.

Citește și: Cum poți comanda preparatele prezentate la Chefi fără limite de la Antena 1, primul show TV care îmbină gătitul cu călătoriile

Prima ediție a fiecărei etape pune în joc imunitatea individuală. Chef-ul echipei care câștigă proba de gătit are dreptul să numească un concurent care scapă de o posibilă eliminare în etapa respectivă. Tema de gătit este stabilită de fiecare dată în această primă probă a etapei de chef-ul local, un invitat special al fiecărei zone în care vor ajunge.

O farfurie specifică locului, cu ingrediente caracteristice zonei respective, gătită de chef-ul local va trebui reprodusă sau reinterpretată de fiecare echipă în proba pentru imunitatea individuală. Pe tot parcursul sezonului, acest dish va putea fi gustat în premieră și de către telespectatori, pentru că va fi disponibil într-o secțiune special creată pe Tazz. Tot acolo, chef Sorin Bontea vine cu o propunere săptămânală de preparate care conțin ingrediente locale.

Metoda de jurizare este și ea surprinzătoare și cu siguranță va aduce multe emoții nu doar concurenților, ci și celor aflați în fața micilor ecrane. Cum se vor descurca chefii, cât sunt de motivați concurenții și cine pornește cu dreptul în noua aventura culinară, telespectatorii vor afla în fiecare luni, marţi şi miercuri, de la ora 20.30, la Antena 1.

Chefi fără limite, 5 aprilie 2022. Sorin Bontea a făcut schimb de concurenți și toți au fost uimiți. Cine a câștigat ava... Chefi fără limite, 6 aprilie 2022. Cine a câștigat imunitatea de echipă și ce echipă riscă să piardă un concurent...
Ultimele știri
x