Căutare Live

Chefi fără limite, episodul 21 din 6 aprilie 2022. Ce concurent a fost eliminat. Florin Dumitrescu o pierde pe Carmen Dîrvariu

În ediția 21 a emisiunii Chefi fără limite, concurenții care a pierdut șansa la imunitatea de echipă au intrat la proba individuală, ce s-a încheiat cu un verdict neașteptat. Un concurent a fost eliminat și Irina Fodor a anunțat cine a câștigat Jokerul.

În ediția 21 a emisiunii Chefi fără limite, un concurent a fost eliminat

Antena 1

A treia zi la Mani a început în forță pentru echipa verde și cea mov, căci a avut loc duelul pentru a doua imunitate de echipă. Echipa care a pierdut a intrat la proba individuală și un concurent a fost eliminat.

Frumoasa Irina Fodor și-a făcut apariția într-un mod de-a dreptul spectaculos și toți i-au lăudat ținuta. Apoi însă a venit cel mai așteptat moment al ediției 21 din emisiunea Chefi fără limite, de la Antena 1! Aceasta a anunțat ce trebuie să gătească concurenții la proba pentru imunitatea de echipă. Miza e mare, căci cei care pierd intră la proba individuală ce va decide ce concurent părăsește competiția.

Ce s-a întâmplat în episodul 21 din 6 aprilie 2022, în cel de-al șaptelea stage Chefi fără limite, desfășurat la Mani

Surpriza a fost mare atunci când cele două echipe au aflat ce trebuie să gătească la proba pentru imunitatea de grup, la Chefi fără limite.

„Nu ne putem lua la revedere de la Mani decât printr-o rețetă tradițională. Este vorba despre Siglino, este o rețetă emblematică a regiunii. Este făcută după o rețetă foarte veche, fiindcă această carne de porc se afumă cu ierburi aromatice pe lemn de cedru, eeste ținută la sare și apoi la uscat, pentru câteva zile. Se păstrează fie în vase mari de lut, fie în borcane cu ulei de măsline extra virgin, fie în glina, adică grăsime de porc, de unde vine și numele siglino. Se pare că este extrem de gustos, se poate servi rece sau cald în tot felul de preparate. Sunt curioasă ce o să faci voi cu el, aveți libertate deplină. Trebuie să fie gustos, va trebui să vă jucați voi cu rețetele”, a fost vestea complet neașteptată dată de Irina Fodor.

„Cea mai mare tâmpenie de pe planetă este să ne dai nouă libertatea de-a ne găti singuri farfuria, că atunci începem să batem câmpii în toate felurile”, a fost de părere Cătălin Scărlătescu.

Citește și: Chefi fără limite, 6 aprilie 2022. Cine a câștigat imunitatea de echipă și ce echipă riscă să piardă un concurent

După ce s-au consultat cu echipele lor, Sorin Bontea și Cătălin Scărlătescu au decis ce rețete vor să pregătească, pentru a-i impresiona pe jurații din ediția 21 a show-ului Chefi fără limite. O echipă va câștiga imunitatea de grup, în timp ce pierzătorii intră la proba individuală și un concurent este eliminat, în cazul în care chef-ul nu a câștigat Jokerul.

Cronometrul a pornit și concurenții s-au apucat imediat să își ia ingredientele necesare și să pună tigăile la încins. Emoțiile au fost extrem de mari și, din acest motiv, au apărut și discuții aprinse între concurenți, în goana lor de-a pregăti farfurii cât mai frumoase și gustoase.

Timpul s-a scurs rapid și apoi a venit momentul ca jurații greci să facă degustarea. Între timp, Sorin Bontea și Florin Dumitrescu au gustat din preparatele lor și s-au tachinat cu tot felul de vorbe. Fiecare și-a lăudat preparatul și a sperat că va câștiga imunitatea de echipă, în cea de-a treia zi din al șaptelea stage, la Chefi fără limite.

Din cauza atitudinii lui Daniel (Ken), care a crezut că farfuria echipei sale e slabă și va pierde lupta pentru imunitatea de grup, Becky și Tanya au izbucnit în lacrimi.

Când degustarea a ajuns la final a venit și cel mai așteptat moment al ediției 21: jurizarea! Rând pe rând, jurații și-au făcut apariția lângă Irina Fodor și au votat rețeta care le-a plăcut cel mai mult, din toate punctele de vedere.

Citește și: Imagini inedite din culisele noului sezon „Chefi la cuțite”. Cum au fost pozați cei trei chefi în urmă cu puțin timp

Farfurie după farfurie, jurații au decis cine a gătit cel mai bine. Scorul a fost destul de strâns și emoțiile au atins cote uriașe. Atitudinea lui Ken a fost atât de deranjantă pentru colegii săi, pe care a reușit să îi demoralizeze, încât chiar și Cătălin Scărlătescu l-a criticat și a reacționat nemulțumit, arătându-i unde greșește. În continuare, Becky și Tanya Povenskaia au urmărit votul cu lacrimi în ochi și chiar și echipa verde, care era extrem de sigură de preparatul său, a început să se teamă că nu va câștiga.

Se pare însă că cea mai gustoasă farfurie a fost cea pregătită de echipa mov a lui Cătălin Scărlătescu. Astfel, lacrimile de supărare s-au transformat în lacrimi de fericire. Totuși, Ken și-a luat o „muștruluială” de zile mari pentru lipsa lui de încredere în preparat, în chef și în echipa din care face parte.

„Mi-a părut rău că am avut atitudinea asa prin care i-am demoralizat pe colegi, dar aia a fost starea mea. Am câștigat, asta e important”, a zis Ken, la final, fericit totuși că echipa sa a ajuns în etapa opt de la Chefi fără limite.

Apoi, echipa verde și Carmen Dîrvariu din echipa albastră (oaia neagră) au mers la punctul de întâlnire cu chef Iosif Ștefănescu, la o probă de obținere a unui avantaj important pentru proba individuală, de eliminare.

„Tirokafteri este o rețetă tradițională grecească, a doua ca importanță după tzatziki. Acest preparat se consumă în întreaga Grecie de către toată lumea. Tirokafteri se bazează pe brânză feta și rețeta diferă de la o regiune la alta. Astăzi trebuie să îl convingeți pe un chef local expert în acest aperitiv că puteți prepara cel mai bun tirokafteri. Pentru asta trebuie să mergeți și să întrebați localnicii care este cea mai bună rețetă. Odată deciși trebuie să faceți rost de ingredientele necesare pentru a prepara 400 de grame de brânză feta. Aveți 40 de minute. Cel care face preparatul ales de chef-ul local ca fiind cel mai gustos va avea dreptul diseară să aleagă ingredientele folosite de ceilalți la proba individuală de gătit”, a fost vestea complet neașteptată dată de chef Iosif Ștefănescu.

Luându-și coșul, fiecare concurent a pornit pe străzi pentru a întreba localnicii cum se face cea mai bună rețetă de tirokafteri. Pentru Primărița, limba a fost o adevărată provocare, dar tot a reușit să se descurce să facă rost de o rețetă. Fiecare a încercat să descoase localnicii și să afle cum se face mâncarea respectivă. Ușor nu a fost nici să facă rost de ingrediente, dar dorința de-a obține avantajul i-a scos din zona de confort și i-a făcut să se descurce chiar și în cele mai surprinzătoare situații.

La această probă, cel mai bine s-a descurcat Carmen Dîrvariu din echipa albastră a lui Florin Dumitrescu. Avantajul ei a constat în faptul că ea a putut alege ingredientele obligatorii pentru proba individuală de gătit. Nu mică a fost surpriza tuturor atunci când Irina Fodor a scos pe masă o serie de condimente, mai puțin cunoscute. Apoi, cronometrul a pornit și concurenții echipei verzi și Carmen Dîrvariu de la echipa albastră s-au apucat de gătit pentru proba individuală, la finalul căreia s-a aflat ce concurent a fost eliminat din stage-ul șapte de la Chefi fără limite.

Ce concurent a fost eliminat în al șaptelea stage din emisiunea Chefi fără limite, de la Antena 1

Emoțiile au fost mari, fiindcă ingredientele impuse nu au fost unele banale. Fiecare concurent a încercat fie să meargă pe o rețetă sigură, fie să improvizeze și să spere că gustul final va fi apreciat de chef Vasilis din Mani, dar și de Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu și Florin Dumitrescu.

Cei patru bucătari au degustat atent farfuriile și au au analizat atent nu doar gustul, ci și aspectul sau modul de pregătire al ingredientelor. Unele farfurii au impresionat, altele li s-au părut prea banale pentru o asemenea probă, mai ales că este vorba despre cel de-al șaptelea stage de la Chefi fără limite. Apoi, chefii s-au întâlnit cu Irina Fodor și concurenții pentru a anunța votul.

Nu mică a fost surpriza tuturor atunci când Irina Fodor a anunțat faptul că va sparge vasul de lutîn care se află Jokerul. De data aceasta, cea mai bună farfurie a fost pregătită de Cătălin Scărlătescu. Apoi, rând pe rând, Sorin Bontea a acordat notele și a ieșit la iveală ce concurent a fost eliminat de la Chefi fără limite, în ediția 21 din data de 6 aprilie 2022.

Dintre toate, cea mai slabă farfurie a fost cea pregătită de Carmen Dîrvariu. Cu lacrimi în ochi, concurenta și-a luat la revedere la la chefi și de la ceilalți concurenți, care au aplaudat-o, la finalul drumului său de la Chefi fără limite.

Care este regulamentul pentru Chefi fără limite, un show original de cooking, travel și aventură produs de Antena 1

Chefi fără limite va aduce în fața telespectatorilor un show de cooking cu ingrediente de top: 3 chefi celebri – chef Sorin Bontea, chef Florin Dumitrescu și chef Cătălin Scărlătescu, locuri spectaculoase, rețete tradiționale, misiuni atent puse la punct, competiție și suspans.

Chios, Lesbos, Limnos, Seres, Meteora, Corfu, Mani, Creta, Naxos, Atena sunt cele 10 insule grecești pe unde se vor plimba echipele, în goana după victorie.

Chefii trebuie să își împartă echipa în alte trei echipe de câte 2 oameni, pentru a participa la 3 misiuni simultane. Fiecare dintre aceste misiuni este legată de bucătărie și de ingredientele specifice acestei zone, iar odată castigate, ele aduc avantaje importante în lupta pentru imunitate. La una dintre aceste misiuni va participa și câte un chef, în încercarea de a-și duce echipa spre victorie. Emisiunea Chefi fără limite este disponibila integral pe Antena Play.

Citește și: Cum poți comanda preparatele prezentate la Chefi fără limite de la Antena 1, primul show TV care îmbină gătitul cu călătoriile

Prima ediție a fiecărei etape pune în joc imunitatea individuală. Chef-ul echipei care câștigă proba de gătit are dreptul să numească un concurent care scapă de o posibilă eliminare în etapa respectivă. Tema de gătit este stabilită de fiecare dată în această primă probă a etapei de chef-ul local, un invitat special al fiecărei zone în care vor ajunge.

O farfurie specifică locului, cu ingrediente caracteristice zonei respective, gătită de chef-ul local va trebui reprodusă sau reinterpretată de fiecare echipă în proba pentru imunitatea individuală. Pe tot parcursul sezonului, acest dish va putea fi gustat în premieră și de către telespectatori, pentru că va fi disponibil într-o secțiune special creată pe Tazz. Tot acolo, chef Sorin Bontea vine cu o propunere săptămânală de preparate care conțin ingrediente locale.

Metoda de jurizare este și ea surprinzătoare și cu siguranță va aduce multe emoții nu doar concurenților, ci și celor aflați în fața micilor ecrane. Cum se vor descurca chefii, cât sunt de motivați concurenții și cine pornește cu dreptul în noua aventura culinară, telespectatorii vor afla în fiecare luni, marţi şi miercuri, de la ora 20.30, la Antena 1.

Chefi fără limite, 6 aprilie 2022. Cine a câștigat imunitatea de echipă și ce echipă riscă să piardă un concurent...
Ultimele știri
x