Antena Căutare

Finala Chefi fără limite, episodul 30 din 27 aprilie 2022. Ce se întâmplă în finala Chefi fără limite. Concurenții plâng pe rând

Sezonul acesta chefii au luat asalt bucătăria mediteraneană, într-un labirint al aromelor, într-un templu al gusturilor: Grecia. Acolo unde alături de echipele lor au avut parte de un festin vizual și culinar, dar și un război al celor mai bune preparate. Începe una dintre cele mai dure bătălii de până acum: Finala Chefi fără limite, din 27 aprilie 2022.

colaj de fotografii cu echipele de la Chefi fara limite, ale chefilor  Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu Galerie
Înainte de proba din Marea Finală Chefi fără limite, în urma căreia va fi desemnat câștigătorul Chefi fără limite, concurenții au avut parte de o mare surpriză. | Antena 1/ Chefi fără limite

Rivalitatea dintre concurenți sfidează granițele și a cuprins rețetele lumii. Intuiția chefilor a fost pusă la treabă în preselecții. În rândul multor pasionați de gătit, fiecare chef și-a ales câte șase concurenți cu spirit de echipă și cu poftă de aventură, alături de care au pornit “cu toate pânzele sus”, dar dintre care doar trei au rămas în lupta pentru marele premiu Chefi fără limite. Show TV a combinat într-un mod spectaculos gătitul cu aventura și călătoriile, iar astă seară își desemnează marele câștigător al premiului de 30.000 de euro.

Ce se întâmplă în finala Chefi fără limite, înainte de proba de gătit. Concurenții plâng pe rând. Ce moment neașteptat are loc

Irina Fodor pășește pe arena ultimei bătălii culinare îmbrăcată într-o rochie splendidă și este primită în ropote de aplauze. "Eu trebuie să vă aplaud pe voi", spune Irina Fodor.

Este primul sezon al acestui show unde concurenții și telespectatorii au cunoscut bucătăriile lumii, cu cei mai buni bucătari de la noi, în expediții culinare conduse de cei trei chefi fără limită. Nu întâmplător prima țară a fost Grecia! Privită doar din perspectiva celor care au cunoscut-o în vacanță, se rezumă la plajă însorită și la câteva specialități locale de taverne.

Dar prin intermediul acestui format spectaculos, ne-am dat seama că este mai mult decât atât, a fost fabulos, copleșitor, primitor, fascinant și asta pentru că chefii și echipele au luat de fiecare dată totul de la origine, până în tigaie.

Ajunși în bucătăria finalei, Irina Fodor îi anunță că trebuie să gătească șapte farfurii pentru fiecare fel din meniu: starter, main course și desert. În total 21 de farfurii. Pentru proba supremă de gătit concurenții au la dispoziție două ore.

"Eu zic că în 45 de minute trebuie să scoateți starterul, după alte 30 de minute main course-ul și după alte 45 de minute desertul", spune Irina Fodor.

"Iată-vă la final, în fața unei partide de gătit de pe urmă. Veți scrie ultimul act al acestei aventuri în Grecia. În mâinile voastre se află destinul acestui prim sezon. Chefii au avut încredere în voi v-au oferit o șansă pe care o voi ați jucat-o impecabil până în acest moment. Acum, totul ține numai de voi, de talentul și voința voastră", mai spune prezentatoarea tv.

Citește și: Chefi fără limite și Tazz livrează meniul cu preparatele câștigătoare din finală

Francisc Șandor surprinde în finala Chefi fără limite cu gestul său. Ce a anunțat-o pe Irina Fodor

Ne întoarcem în atmosfera emoționantă a marii finale. Este o zi cu totul aparte în care surprizele se țin lanț în platou, atât pentru chefi, dar mai ales pentru concurenți luați prin surprindere de o neașteptată întâlnire cu oameni dragi.

Concurenții au fost susținuți în finală de cei mai apropiați oameni ai inimii lor. La Istvan a venit cea mai bună prietenă din facultate, la Nobo a venit soția lui "Nobolina" și pentru Laura Eremia a venit soțul ei, Gabi.

După ce lacrimile au curs pe obrajii finaliștilor în urma vizitelor neașteptate, Francisc Șandor a întrerupt anunțul Irinei Fodor pentru a face el însuși un anunț: "Irina? N-am putut să plec din emisiunea asta fără să mă țin de promisiune. Ce ai spus tu cândva? Dar vreau să spui!"

"Dacă mai primești încă o imunitate, trebuie să te tatuezi!", spune Irina. Zis și făcut! Francisc a venit lângă prezentatoarea TV și și-a arătat tatuajul: IMUN scrie pe brațul acestuia.

Citește și: Chefi fără limite, episodul 29 din 26 aprilie 2022. Cine sunt cei trei concurenți eliminați în etapa de Finală din Atena

Care este regulamentul pentru Chefi fără limite, un show original de cooking, travel și aventură produs de Antena 1

Chefi fără limite va aduce în fața telespectatorilor un show de cooking cu ingrediente de top: 3 chefi celebri – chef Sorin Bontea, chef Florin Dumitrescu și chef Cătălin Scărlătescu, locuri spectaculoase, rețete tradiționale, misiuni atent puse la punct, competiție și suspans.

Chefii trebuie să își împartă echipa în alte trei echipe de câte 2 oameni, pentru a participa la 3 misiuni simultane. Fiecare dintre aceste misiuni este legată de bucătărie și de ingredientele specifice acestei zone, iar odată castigate, ele aduc avantaje importante în lupta pentru imunitate. La una dintre aceste misiuni va participa și câte un chef, în încercarea de a-și duce echipa spre victorie. Emisiunea Chefi fără limite este disponibila integral pe AntenaPlay.

Citește și: Cum poți comanda preparatele prezentate la Chefi fără limite de la Antena 1, primul show TV care îmbină gătitul cu călătoriile

Prima ediție a fiecărei etape pune în joc imunitatea individuală. Chef-ul echipei care câștigă proba de gătit are dreptul să numească un concurent care scapă de o posibilă eliminare în etapa respectivă. Tema de gătit este stabilită de fiecare dată în această primă probă a etapei de chef-ul local, un invitat special al fiecărei zone în care vor ajunge.

O farfurie specifică locului, cu ingrediente caracteristice zonei respective, gătită de chef-ul local va trebui reprodusă sau reinterpretată de fiecare echipă în proba pentru imunitatea individuală. Pe tot parcursul sezonului, acest dish va putea fi gustat în premieră și de către telespectatori, pentru că va fi disponibil într-o secțiune special creată pe Tazz. Tot acolo, chef Sorin Bontea vine cu o propunere săptămânală de preparate care conțin ingrediente locale.

Citește și: Cine e Marius Tudosiei, co-prezentator al emisiunii Chefi fără limite de la Antena 1

Metoda de jurizare este și ea surprinzătoare și cu siguranță va aduce multe emoții nu doar concurenților, ci și celor aflați în fața micilor ecrane. Cum se vor descurca chefii, cât sunt de motivați concurenții și cine pornește cu dreptul în noua aventura culinară, telespectatorii vor afla în fiecare luni, marţi şi miercuri, de la ora 20.30, la Antena 1.

Chefi fără limite și Tazz livrează meniul cu preparatele câștigătoare din finală... Finala Chefi fără limite, 27 aprilie 2022. Cine este câștigătorul Chefi fără limite. Daniel Jumuga (Nobo) pleacă acasă c...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x