Rețeta a fost preparată în cadrul show-ului culinar Chefi la cuțite, de concurentul Gabriel Godeanu și a fost foarte apreciată de cei trei chefi.
Rețeta Aripi de curcan dulci picante cu orez basmati și sos gorgonzola – Ingrediente:
Rețeta Aripi de curcan dulci picante cu orez basmati și sos gorgonzola – Mod de preparare
Aripile de curcan asezonate cu sare și piper se trag la tigaie în ulei de măsline până se rumenesc.
Se prepară un sos din miere cu oțet balsamic, peperoncini tocat și sos de soia.
După ce se rumenesc aripile de curcan se amestecă cu sosul preparat și se introduc în cuptor.
Pentru sos de gorgonzola, se topește gorgonzola în lapte ferbinte cu puțin unt și se lasă la răcit.
Se trage în unt și ulei de măsline orezul basmati, până devine auriu. Se adaugă apă și se introduce în cuptor.
Se pune câte o jumătate de aripă pe farfurie, se adaugă orezul în formă circulară iar sosul de gorgonzola se pune separat. Se decorează cu o foaie de plăcintă coaptă și decupată.