Antena Căutare

Rețetă de cozonac Baigli cu mac. Un cozonac unguresc delicios!

Nu numai rețetele de cozonac clasic au succes de sărbători, ci și această rețetă de Cozonac unguresc denumit Baigli cu mac.

Rețetă de cozonac Baigli cu mac. Un cozonac unguresc delicios!
Cozonac unguresc denumit Baigli cu mac

Nu numai rețetele de cozonac clasic au succes de sărbători, ci și această rețetă de Cozonac unguresc denumit Baigli cu mac.

Ingrediente pentru rețeta Cozonac unguresc denumit Baigli cu mac


  • 2 gălbenușuri
  • 100 gr zahar pudră
  • 200 gr unt cu 80% grăsime
  • 200 ml lapte
  • aprox. 650 gr făină
  • 15 gr drojdie
  • 1/2 linguriță sare
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • Umplutura de mac:
  • 250 gr mac
  • 100 gr zahăr
  • 150 ml lapte
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 1 ou pentru uns

Iată cum procedăm pentru rețeta de Cozonac unguresc denumit Baigli cu mac

Pregătim aluatul pentru cozonac unguresc.

Cernem făina într-un vas încăpător. Facem o adâncitură la mijlocul ei și punem acolo drojdia dizolvată în puțin lapte cald și o amestecăn cu puțină făină.

Apoi adăugăm restul ingredientelor și începem să frâmântăm un aluat nelipicios și ușor moale.

Acoperim aluatul cu folie alimentară și îl lăsăm la odihnit 30 de minute, la rece.

Între timp, pregătim umplutura pentru rețeta de cozonac unguresc sau baigli cu mac.

Fierbem laptele cu un praf de sare și zahărul, până acestea se topesc și lichidul clocotește.

Îl adăugăm imediat peste macul măcinat, amestecând intens până la omogenizare. Adăugăm și esența de vanilie și lăsăm macul să se hidrateze până scoatem aluatul din frigider.

Scoatem aluatul de cozonac unguresc la rece și îl împărțim în două.

Întindem prima parte pe masa înfăinată, într-o foaie dretunghiulară.

Întindem peste ea jumătate din umplutura de mac și rulăm strâns.

Procedăm la fel și cu a doua foaie de aluat, apoi așezăm rulourile într-o tavă de copt tapetată cu hârtie.

Ungem cei doi cozonaci ungurești cu ou amestecat cu un praf de sare.

Dăm tava cu cei doi baigli cu mac la frigider pentru 10-12 minute, timp în care pornim cuptorul la 180 de grade.

Coacem cei doi cozonaci ungurești pentru 35-40 de minute, la 180 de grade.

Îi lăsăm să se tempereze, apoi îi putem porționa.

Piept de pui cu ananas și sos dulce-picant, o rețetă simplă și rapidă! Cucerești pe oricine cu acest preparat... Rețeta de eclere cu cremă de vanilie și glazură de ciocolată...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x