Antena Căutare

Banană glazurată, cu coulis de ardei și zmeură, mousse de mascarpone și spumă de banane

Atunci când vrei să-ți impresionezi familia și prietenii cu un desert spectaculos și foarte delicios, prepară această rețetă: ”Banană glazurată, cu coulis de ardei și zmeură, mousse de mascarpone și spumă de banane” și succesul va fi garantat!

Banană glazurată, cu coulis de ardei și zmeură, mousse de mascarpone și spumă de banane
Banană glazurată, cu coulis de ardei și zmeură, mousse de mascarpone și spumă de banane

Atunci când vrei să-ți impresionezi familia și prietenii cu un desert spectaculos și foarte delicios, prepară această rețetă: ”Banană glazurată, cu coulis de ardei și zmeură, mousse de mascarpone și spumă de banane” și succesul va fi garantat!


Ingrediente pentru Banană glazurată, cu coulis de ardei și zmeură, mousse de mascarpone și spumă de banane

  • 1 banană mai mare
  • fulgi de migdale
  • 30 g zahăr
  • 50 ml frișcă lichidă
  • 25 g unt
  • Pentru coulis:
  • 500 g zmeură proaspătă
  • 250 g ardei capia
  • 125 g zahăr
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • 50 ml coniac
  • boia de ardei dulce
  • Mousse de mascarpone:
  • 2 gălbenușuri de ou
  • 50 g zahăr
  • 50 ml lapte
  • un praf de sare
  • 250 g mascarpone
  • 200 g friscă
  • zeamă de lămâie
  • Spumă de banane:
  • 2 banane
  • 200 ml frișcă lichidă
  • 2 albușuri
  • 50 g zahăr
  • un praf de sare
  • fructe de pădure, pentru decor

Mod de preparare Banană glazurată, cu coulis de ardei și zmeură, mousse de mascarpone și spumă de banane

Preparare coulis de zmeură
Se curăță ardeii și se taie în cuburi, apoi se trec prin blender împreună cu restul ingredientelor. Se fierbe sosul obținut până se se reduce consistent și se asezonează cu boia de ardei.
Preparare mousse de mascarpone
Se amestecă gălbenușurile cu un praf de sare, apoi cu zahărul până devin cremoase, se diluează cu laptele și se fierbe compoziția pe baie de aburi până rezultă o cremă. Se lasă să se răcească, apoi se mixează împreună cu mascarponele și frișca.
Preparare spumă de banane
Se mixează albușurile spumă cu un praf de sare, apoi cu zahărul până rezultă o bezea. Separat se transformă banana în piure și se mixează cu frișca, apoi se încorporează bezeaua de albușuri.
Se curăță banana și se taie transversal o porțiune din ea pentru a fi netedă. Se caramelizează 30 g zahăr, se adaugă 30 g unt și 50 ml frișcă lichidă și se prepară un sos caramel cu care se glazurează banana deasupra. Se presară fulgi de miglale ușor rumeniți.
Se așază banana glazurată pe farfurie, alături de câte o porție din mousse-ul de mascarpone și spuma de banane și se decorează cu fructe de pădure și coulis de ardei cu zmeură.

Foie gras cu ciulama de ciuperci și mămăliguță... Paste cu sos de roșii cherry coapte și roșii confiate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x