Căutare Live

Cea mai bună reţetă de cremă de zahăr ars! Un desert delicios, uşor de pregătit, iubit de milioane de oameni

Crema de zahăr ars este apreciată în toată lumea, pentru că e un desert cu un gust fabulos şi se pregăteşte foarte uşor. Iată o reţetă perfectă de cremă de zahăr ars!

Crema de zahăr ars este apreciată în toată lumea, pentru că e un desert cu un gust fabulos şi se pregăteşte foarte uşor. Iată o reţetă perfectă de cremă de zahăr ars!

Ingrediente pentru rețeta de cremă de zahăr ars:

1 litru de lapte
8 ouă
o cană de 200 gr cu zahăr pentru cremă
o cană de 150 gr cu zahăr pentru caramel
1 plic cu zahăr vanilat
1 sticluţă esenţă de rom

Mod de preparare pentru rețeta de cremă de zahar ars:

1. Se pun cele 150 grame de zahăr într-un vas înalt şi se lasă pe foc, până devine maro. Nu se ţine prea mult deasupra flăcării, pentru că riscă să fie amar. După ce s-a topit, se ia cratiţa de pe foc şi se distribuie uniform pe pereţii vasului.

2. Cu ajutorul unui mixer, se bat ouăle până devin spumă, apoi se adaugă toată cana de zahăr pentru cremă şi zahărul vanilat. Se adaugă laptele şi se amestecă mereu. Se adaugă esenţa de rom şi zahărul vanilat.

3. Se pune toată compoziţia în cratiţa tapetată cu caramel (după ce caramelul s-a întărit). Se pune vasul cu cremă într-o tavă umplută pe jumătate cu apă fierbinte. Crema de zahăr ars se pune în bain marie. Cuptorul trebuie să fie încins la 160 de grade. Desertul trebuie să stea la cuptor 1 oră şi jumătate, până când se rumeneşte. Când este gata, se lasă să se răcească şi se pune la frigider pentru 2 ore. Pofta buna!

Citește și: Câte calorii are crema de zahăr ars: rețeta dietetică ce nu îngrașă

Rețetă de cremă de zahăr ars pe aragaz: simplă, rapidă și delicioasă

Cremă de zahăr ars, rețetă rapidă. 3 secrete ale celui mai gustos desert al copilăriei

Cea mai SIMPLĂ rețetă de tartă cu legume!... Lichior de mentă preparat în casă. Băutură puternic aromată, cu efecte benefice....
Ultimele știri